Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiaknál hány éves korra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiaknál hány éves korra mondanátok, hogy elkésett a családalapítással?

Figyelt kérdés

Nőknél azért talán kicsit egyszerűbb belőni, mert van egy életkori korlát, a statisztikai adatokban mindig számolják, hogy mennyi a szülőképes korú nő és azt hiszem 15-40 közé teszik. Persze itt is vannak kivételek, de a nagy átlagra ez igaz.

Férfiaknál ez nem ennyire egyértelmű és sok 50 vagy akár 60+os is van, aki gyereket vállal, főleg a hírességek, gazdagok körében. Nekem az ismerősi körömben 54 év a max, egy egyetemi haveromnak annyi idős volt az apja mikor született. Nem első házasságból, de durva azért belegondolni. Az 50 évet én soknak érzem, valami 40-hez közelebbi számot mondanék, most van egy rokonom, aki 41, első gyereke születik és még terveznek, a felesége 12 évvel fiatalabb. Bizonyára az egészségi állapot és az egzisztenciális lehetőségek is sokat nyomnak a latba.

tegnap 18:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%
Vajon miért 🤦
tegnap 19:02
 12/23 anonim ***** válasza:
51%
40-45 felett már nem kéne gyerket vállalni senkinek sem, az is necces már, ugyanis nem csak megcsinálni kell a gyerket, hanem fel is kell nevelni. Szegény gyereknek nem lesznek nagyszülei, de még az ő gyerekének sem érdemben.
tegnap 19:25
 13/23 anonim válasza:
7%

Igazából minél idősebb egy szülőpár, annál érettebb, és jobban tud átadni dolgokat a gyerekének. Az egy dolog, hogy valakinek lesznek-e nagyszülei, nem biztos, hogy feltétlen kellenek, max azért jó, mert esetleg fix tud valaki vigyázni a gyerekre, ha kell, nem kell egyedül hagyni. Plusz azért a legtöbb ember a 60-at megéri még bőven mostanában, hála az orvostudománynak. Így szerintem ez nem helytálló.

Viszont a generációs különbségek erősödése és a testi, szellemi fogyatékosság gyakorisága miatt szerintem érdemesebb előbb családot alapítani, ha lehet.

tegnap 20:25
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
60
tegnap 20:26
 15/23 anonim ***** válasza:
50%

40 től már nagy eséllyel genetikai rendellenes gyerekük lehet csak.

" amint az apa eléri a 35 éves kort, csekély, de általános növekedés figyelhető meg a születéskori kockázatok terén, míg 40 éves kor után ez a rizikó már meredeken emelkedik. A magasabb kockázat oka az, hogy az ondósejtképződés során a hímivarsejtek DNS-ében évente átlagosan 2 új mutáció halmozódik fel, tehát idősebb korra több mutáció van jelen az apa örökítőanyagában, és ezek a változások egyértelműen összefüggésbe hozhatók az utódokban megjelenő genetikai mutációk, valamint egyéb rendellenességek előfordulásával."

[link]

tegnap 21:02
 16/23 anonim ***** válasza:
20%

Anyukám 41volt mikor születtem, apukám 45.

Ma 38 vagyok, mondhatjuk, hogy fel vagyok nevelve... de még 2nagyszülőm is életben van. Apukám tavaly halt meg tüdőrákban, anyukám köszöni szépen jól van.

Sok sületlenséget összehordtok itt.

tegnap 21:03
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon sokan vállalnak 50 évesen gyereket ismerősi körben is. De van olyan is, aki 69 évesen lett apuka újra. Egy férfi nem tud lemaradni a gyerekcsinálásról!
tegnap 21:38
 18/23 anonim ***** válasza:
45%
#16 Hány évesek a nagyszüleid? Tekintve hogy apukád kb 83 éves lehet ?
tegnap 22:00
 19/23 anonim ***** válasza:
74%
16, azért, mert a te nagyszüleid véletlenül még pont élnek, azért nem ez lesz az általános.
tegnap 22:02
 20/23 anonim ***** válasza:
52%
Én mindkét nemnél 40-re teszem ezt, de már őket is nagyon önzőnek tartom. Csinálni gyereket, még ha kicsit fogyatékosat is, bármikor tud egy férfi, de aki öregen lesz szülő, az nyilván nem apa akar lenni. Csak spriccelt, és van utódja, hurrá. Neki ez inkább státusz, meg a többi kannak bizonyít, hogy tud még alakítani.
tegnap 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!