Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen típusú diszkrimináció ér egy nem túl előnyös külsejű férfit 2024-ben?
Olvasataim alapján a jelensèg valós.
Jó lenne összeírni az összes előforduló diszkrimináció fajtát amit a lookizmus eredményez.
27
A srác 22 éves volt, az isten áldjon meg. 😂
A pasim egyetemi tablóképét nézve azt hittem, 15-16 lehetett, amikor készült, annyira semmi köze nincs a msotani (30 körüli) külsejéhez. Nehogymár 22 évesen kigyúrt férfiállatoknak kéne lenni.
A másik csoportnyi incel meg pont azon vinnyog, hogy a nőknek bezzeg csak a vékony srácok tetszenek. Akármit kitaláltok, csak felelősséget ne kelljen vállalni.
" tehát nem lehetsz például bringás banda tag, vagy rocker vagy punk banda tag sem. "
És hány hangszeren játszol? :D
33
Ez így igaz. Közben meg simán lehetett volna átlag feletti jó nője aki nem cheerleader chadet szopó nő.
Nyílt diszkrimináció algiha, ezt inkább érezni fogja az ember. FŐleg olyan aki volt fenn és lenn is. MOndjuk én pont ilyen vagyok, fiatalon még egészen jól néztem ki és emiatt mindig kiemelten bántak velem. Furcsa ebbe így belegondolni, de tényleg így volt. Főleg a tanárok és a felnőttek voltak engedékenyek, alapból mindig úgy tekintettek rám, mint aki biztosan ártatlan (pedig nem :D), sokkal elnézőbbek voltak és egyszer még a zenetanárom meg is jegyezte, hogy nem mindig hagyatkozhatok a "cuki fiú" imázsomra. Akkor nem értettem mire gondolt, most utólag már leesett. Egyébként SOHA nem játszottam erre, nem tehettem arról hogyan nézek ki ahogy most sem.
Anno még volt hogy a csajok utánam kiabáltak, hogy vigyem őket randira, meg "ingyen lehet ismerkedni" (vagy valami hasonló), ma már ez a lehetetlen kategória.
Életemben először így lett csajom, ő kezdeményezet és kvázi ő szedett fel mert amúgy eléggé tutyi-mutyi balfaß voltam e téren...
Munkahelyemre is akkor kerültem be és érdekes módon amíg kellően jól néztem ki, főleg a női kollégák, akik magasabb pozícióban voltak mindig engem akartak maguk mellé, mint ilyen-olyan ember, beosztott stb. Ott is sokkal elnézőbbek voltak a bénázásom miatt, meg az egyéb kihágásokért mint ahogy azt a legtöbben megszokják. Az olyan emberek is (főleg tényleg a nők) akik amúgy semmilyen szinten nem tartoztak alám is mindig extra kedvesek voltak, kávét hoztak, akár kaját stb.
A "pretty privilege" egy nagyon is létező jelenség, ezt kár tagadni. Aki tudatosan ki is tudja használni extrém előnyökre tehet szert az életben akár komoly befektetett munka nélkül is.
Kár hogy nálam ez hamar véget ért, csak rövid ideig élvezhettem.
Mióta szarul nézek ki sokkal undokabbak, lenézőbbek, lesajnálóbbak az emberek. Az utóbbi főleg akkor nyilvánul meg ha olyasvalakivel találkozom aki mondjuk régóta ismer, főleg tényleg munkahelyi környezetben. Apróbb szurkálódások, beszólások, sértő megjegyzések. A neked szánt pozíciót végül mégsem kapod meg (ilyenben is volt részem többször is), inkább felvesznek olyasvalakit aki fiatalabb, jobban néz ki. És igen, nálam ez a külső miatt volt. Konkrétan egy olyan pozícióra nem vettek át, amire legelőször nekem szóltak, hogy mindenképp engem akarnak. Csak időközben találtak egy "jobb" jelöltet... aki jobban nézett ki és fiatalabb, mert minden más téren abszolút 0 volt hozzám képest.
Legtöbbször egyébként férfiként az észrevehetetlen kategóriába fogsz tartozni, viszont egyre többször jelenik meg az a bizonyos undor az arcokon, ha túl közel vagy valakihez. Sokszor már a psuzta jelenléte egy ocsmány férfinek undort és akár menekülést vált ki főleg a nőkből. Ezt is átélem akár nap mint nap.
Ami sok férfiátrsamat is érint: kopaszodás. Fiatalon és extrém gyorsan. Brutálisan szét tudja baßni egy ember külsejét.
Nekem ráadásul elkezdtek a fogaim is rohamtempóban romlani, és hiába jártam fogorvoshoz sokszor csak rosszabb lett a helyzet mint előtte (nem vicc ha küldenék képet a fogaimról nem hinné el senki ,hogy ezt a borzalmat fogorvos csinálta, ráadásul még fizettem is érte...).
Emiatt (gondolom) az arcom is megváltozott, deformálódott vagy nem tudom. Meg nem híztam, de valahogy nekem nem áll/állt jól az öregedés sem (amire ugye a kopaszodás iszonyatosan rásegített), valahogy a fiatalos de mégis karakteres arcom már nincs meg. Nehéz elmagyarázni, de tényleg így van.
Most 30 évesen úgy nézek ki mintha 45 lennék és a 45-ös pasiból is a rosszabb kinézetű (ezt konkrétan meg is mondták nekem, hogy min. 15 évvel öregebbnek tűnök mint valójában vagyok).
Ja és mindehez még a szakállam is elkedzett foltokban kifehéredni, őszülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!