Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire lenne számotokra rossz pont párkeresésnél, ha a párotok olyan tevékenységet végez hobbi gyanánt, ami titeket egy kicsit taszít?
Nem illegális dolgokra gondolok.
Esetemben ez a vadászat. Induló párkapcsolatban vagyok és a párom vadász.
Tisztában vagyok vele, hogy a vadászat nem az öldöklésről szól, a barátom sokat mesélt róla, az egész rendszeréről. Meg eddig is tudtam, hogy annál több dolog teszi össze.
A végén mégis meghal az állat. Azt is tudom, hogy olykor szükséges, és nem mindegy mit lőnek ki, csak maga a tény frusztrál, hogy pont ő végez vele.
Ez valószínűleg onnan ered, hogy én egy tyúk torkát sem lennék képes elcsapni. Holott ez álszent dolog, mert fogyasztók húst.
Akart már magával vinni vadászatra, de én megmondtam neki, hogy azt nem akarom látni, amikor fegyvert fog egy állatra. Ha csak kimegyünk az erdőre, az oké.
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy hasonló helyzetben hogyan viszonyultok/viszonyulnátok egy ilyenhez. Puszta kíváncsiság, nincs tervben emiatt a szakítás és hasonlók, nem is tenném.
Tudom, nem erről van szó. :D
Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy én lekvár lelkű vagyok, és “megijeszt”, hogy ő meg simán megteszi, amit én nem tudnék.
1
Ja, mert éhes. Vagy mert a területét védi.
A vadász pontosan miért is?
Az állat a túlélés miatt öl, a vadász meg hobbiból. Ezen gondolkodjunk kicsit.
Figyelj, ha téged ez taszít, akkor keress mást. Ennyire egyszerű.
Sokan vagyunk úgy, hogy kétpofára esszük a húst, de ha nekem kellene levadásznom és megölnöm, vagy akárcsak az udvaron kapirgálónak a torkát átvágni, akkor inkább legelnék füvet. A horgászat nem zavar, pedig ott is meghal sok esetben a hal, de ha valakinek az a hobbija, hogy kilesi, levadássza és megöli az állatot, mert ezt a folyamatot élvezi...hát...nekem sem lenne szimpatikus, és ha együtt élnétek, akkor ott lennének az ehhez szükséges eszközök, állattetemek az életteredben, az esetleg véres cuccai a mosásban, stb. Ebbe belegondolni tényleg bizarrnak tűnhet, ha nem veszi be a gyomrod, akkor most farolj ki belőle, mert nyilván ő megváltozni nem fog, ahogy te sem biztos, hogy tudod majd tolerálni.
Jaj, istenem, meghal az állat:O
Az már senkinek se jut eszébe, hogyha túlszaporodik valami, az milyen következményekkel jár ránk nézve.
#5 Annyira nem zavar, hogy egy jónak kezdődő kapcsolatot eldobjak miatta.
Csak kíváncsi voltam ki hogyan viszonyul az ilyenhez. Nem feltétlen a vadászathoz, hanem bármi olyanhoz, amit a párja csinál, de neki annyira nem a szíve csücske. Én azt gondolom lehet így együtt élni, lehet boldog párkapcsolat, ha a másikra nem erőlteted rá a te akaratodat, nem akarod vele mindenáron megszerettetni a hobbidat, a másik pedig ha nem is szereti meg, de elfogadja amit csinálsz. Én így gondolom.
Nem mindegy, hogy pusztán érdektelen a hobbija vagy erkölcsi problémáim vannak vele.
Az én barátom gördeszkázik. Engem nem izgat ez a sport, sem nézni, sem csinálni nem szeretem / nem tudom, de mindig örülök, amikor deszkázni megy, mert tudom, hogy mozog, jól érzi magát, találkozik a barátaival és sikerélménye van.
A vadászat viszont erkölcsileg megindokolhatatlan. Hogy valaki miért élvezi azt, hogy állatokat gyilkol, az számomra felfoghatatlan. Nyilván szükség van vadgazdálkodásra, nem is az erdészekkel (vagy kikkel) van bajom, hanem azokkal, akik FIZETNEK azért, hogy SZÓRAKOZÁSBÓL állatokat öljenek.
Az ilyet nem tolerálnám.
Vannak allomanyvadaszok is, akik tetszik vagy sem, de fontos szerepet toltenek be a mezogazdasag miatt, hogy ne legelje le a tulszaporodott mennyiseg a termenyt, amit emberi fogyasztasra szannak.
A sportvadaszatot utalom, de az allomanyvadaszat egy szukseges rossz.
De senki sem a vadgazdálkodást végző szamembereket minősíti, könyörgöm...
Az ortopéd sebészt sem ekézi senki, amiért levágja az elüszkösödött végtagot. De ha valakinek ez lenne a hobbija, amiért még fizet is, az nagyon súlyos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!