Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire lenne számotokra rossz pont párkeresésnél, ha a párotok olyan tevékenységet végez hobbi gyanánt, ami titeket egy kicsit taszít?
Nem illegális dolgokra gondolok.
Esetemben ez a vadászat. Induló párkapcsolatban vagyok és a párom vadász.
Tisztában vagyok vele, hogy a vadászat nem az öldöklésről szól, a barátom sokat mesélt róla, az egész rendszeréről. Meg eddig is tudtam, hogy annál több dolog teszi össze.
A végén mégis meghal az állat. Azt is tudom, hogy olykor szükséges, és nem mindegy mit lőnek ki, csak maga a tény frusztrál, hogy pont ő végez vele.
Ez valószínűleg onnan ered, hogy én egy tyúk torkát sem lennék képes elcsapni. Holott ez álszent dolog, mert fogyasztók húst.
Akart már magával vinni vadászatra, de én megmondtam neki, hogy azt nem akarom látni, amikor fegyvert fog egy állatra. Ha csak kimegyünk az erdőre, az oké.
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy hasonló helyzetben hogyan viszonyultok/viszonyulnátok egy ilyenhez. Puszta kíváncsiság, nincs tervben emiatt a szakítás és hasonlók, nem is tenném.
Engem annyira nem zavarna. Ez egy jó lehetőség neked, hogy kicsit kilépj a komfortzónádból, és más szemmel tekints a dologra. Legalábbis én mindig így szoktam ezeket felfogni, ha amúgy minden téren hozzám illőnek érzem a másikat. Kell a nyitottság a másik hobbijai, érdeklődési köre iránt. Ha nem akarja ráderőltetni, akkor szerintem ezzel nincs gond.
Pl én a pókoktól kivagyok (kb ez az egyetlen ilyen 'kiráz tőle a hideg' dolog), és ha az lenne a másik hobbija, hogy velük foglalkozik, akkor... biztos tudna mondani egy csomó érdekeset róluk, amit szívesen elhallgatnék, de azt soha nem hagynám, hogy hazahozza őket és együtt kelljen velük élni.
Soha az eletben nem jonnek ossze hobbivadasszal.
Moralis okokbol.
Nézd, lehet, hogy lehet változni.
Én sosem szerettem repülni, nekem nem komfortos, hogy ott fenn a levegőben több 1000 m magasan ülünk kiszolgáltatva. Igen, félek/féltem tőle. Már gyerekként is repültem, meg tiniként is, de magamtól sosem ültem volna fel a gépre. És eltelt sok-sok év repülés nélkül.
Aztán lett egy barátnőm, aki meg egyenesen imádta a repülést, teljesen ilyen repülésbuźi volt. Végül beadtam a derekam és elrepültünk egy csomó helyre. Sokat mesélt arról is, hogy hogy is működik ez az egész, milyen biztonsági megoldások vannak. Már nem vagyunk együtt, de most már magamnak veszek egy csomó repjegyet, mindig nézem, hová olcsó stb. Őszintén szólva, most sem annyira a stívem csücske, hogy felüljek a gépre, de elfogadtam, hogy cserébe világot látok.
Tudom, hogy itt nem állatok élete a döntő kérdés, de idővel hátha te is találsz valamit a vadászatban, amitől majd jobban elfogadod.
Ui.: azzal ne jöjjön senki, hogy a statisztika alapján repülés a legbiztonságosabb, mert a statisztika nem valós. Míg autóba/buszra/vonatra a legtöbb ember napi/heti szinten ül, addig pilóta távoli ismerősön kívül nem sok emberről tudok, aki napi/heti szinten repül. Szóval, te, kedves gyakoris, aki ezt olvasod, nagy valószínűséggel te sem repülsz naponta/hetene, viszont kocsikázol/buszozol/vonatozol rendszeresen.
Vadász, horgász (nem baj ha évi 5-ször megy csak), foci vagy Forma1 imádó kizárt.
Az ilyen megszállott gémer is kuka.
De most a párod hobbi vadász vagy hivatásos? (Mer maga a vadgazdálkodás fontos).
"Ez valószínűleg onnan ered, hogy én egy tyúk torkát sem lennék képes elcsapni. Holott ez álszent dolog, mert fogyasztók húst."
Lehet...de ha a kényszer vinné rá, akkor elvágnád.
N 32
Figyu, mindenkinek van egy határ, egy dolog, ami taszítja. Engem nem zavar, ha valaki vadász, most épp nem jut eszembe egy taszító hobbi se, de biztos van olyan, amire azt mondom, hogy nem, ilyennel nem tudok élni. Neked itt a határ. Más horgászattól mászik falra, vagy ha valaki a 500. legó mütyürt teszi ki a polcára.
Ha ezen nem tudsz túllendülni, akkor ezt ne is erőltesd. Mert biza lesz olyan alkalom, amikor úgy fog hazajönni, hogy véres a ruhája.
Nem birom felfogni, hogy hogy kepesek itt egyesek allatok szorakozasbol valo leoleset BARMILYEN masik, siman idegesito hobbival egy lapon emliteni.
Masreszt persze hust enni, csak "mert finom", sem all messze az allatok leolesetol, csak nem te vagod el a torkat, hanem fizetsz erte, hogy mas tegye meg.
#14 hobbi/sportvadász a párom, és most lehetőleg kerüljük el a vadászat etikájáról vitákat, mert tudom, hogy nagyon ellentétes véleménnyel vannak erről az emberek.
#16 Túl tudok lendülni rajta, számomra ez nem szakító ok, inkább azt mondom, hogy annyira nem tudom támogatni ezt.
#17 Ezért mondtam, hogy részemről is álszent dolog.
14 vagyok. Nekem a sport/ hibbi vadászat nem fér bele, de ezt írtam is.
Eszemben sincs vitázni. Te érzed mi fér bele és eltudod e fogadni.
Azt hozzátenném, hogy a “hobbi” vadászok nélkül nehezebben működne az egész vadgazdálkodás. Ők teszik bele a pénzt. Mellesleg sajnos így is megvan egy adott szám, amennyit le kell lőni a vadak közül, és ha azt pénzért teszi a sportvadász, az hasznot hoz a rendszerbe. Szerencsétlen állatnak pedig mindegy ki végez vele.
Egyébként a párom is a kommandózást és a felderítést szereti legjobban a vadászatban. Rengetegszer van olyan elmondása szerint, hogy nem lőnek semmit, vagy csak nézik a vadakat, nyuszikat ahogyan játszanak. Olyan időszakban, amikor kölykei vannak egy adott állatnak, vagy hasasak, akkor sem lőnek, de kijárni ugyanúgy kijárnak.
A társaságuknak meg meg van adva egy adott szám, amennyit ki kell lőni minden éven. A befolyt összeget pedig a vadakra fordítják.
Igen, hobbivadász, mert nem ez a munkája, és nem, nem tetszik, hogy a keze által halt meg már x állat, de úgy vélem nem lehet egy lapon említeni azokkal, akik ész nélkül, akár illegálisan lövöldöznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!