Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezek alapján nekem nem való párkapcsolat?
1. Csak azt szeretem, ha valami programot csinálunk, aztán mondjuk hazamegyünk és együtt alszunk/szexelünk. Ehhez képest úgy tapasztalom, hogy sok pasinak van igénye az ilyen “egész nap csak feküdjünk az ágyban és nézzünk filmet” programra is, ami engem kbszatottul untat. Nem szeretem a félnapos semmittevést, elég aktív típus vagyok, de valahogy azt érzem, hogy ez kötelezően része minden párkapcsolatnak. Egyedül a szexkapcsolatomban nem volt ilyen (nyilván), lehet ott azért is lettem baromi szerelmes.
2. Akkor is szexelni kell, ha nincs kedvem, mert ha nemet mondok, utána rosszul érzem magam tőle.
3. Mindig túlagyalom a dolgokat. Elég törődőnek tart? Elég ilyennek/olyannak/amolyannak tart? Nem beszélek túl sokat? Elég vagyok neki, nem fog elhagyni? Csak olyan pasiknál nem agyalok ezeken, akik annyira nem jönnek be, de hát olyanokkal meg nem akarok járni…
Ezek alapján inkább engedjem el a párkapcsolatosdit? Pszichológus segíthet? Köszi a tippeket előre is.
Azért nem volt még 5 éves kapcsolatom, mert nem volt még olyan párom, akivel ennyi ideig együtt akartam volna lenni. 2-3 éves volt, de azokban is az utolsó fél évnek már semmi értelme nem volt. Ha lesz majd olyan, akivel 5 év után is boldogabbnak érzem magam, mintha szingli lennék, akkor lesz. Te gondolom a számokban méred egy kapcsolat minőségét (minél hosszabb, annál jobb?), nem abban, hogy ténylegesen hogy érzik magukat a felek benne. Ez a tipik boomer hozzáállás, már bocsi.
A kapcsolat minőségé nem a számokban mérhető. Nem írtam ilyet. Viszont bizonyos dolgokra lehet következtetni.
Amit írtál az is tipikus. A 2-3 éves kapcsolatra gondolok mínusz fél év ami nem volt jó. Eddig tart a "szerelemi" időszak ami hormonálisan is kimutatható. Érettebb emberek ezen hormonális plusz időszak után is fent tudják tartani a kapcsolatot. Meg tudnak oldani közösen problémákat stb. Aki ezekre nem képes és csak arra figyel mikor érzi jól magát az ezt a "küszöböt" sosem fogja átlépni. Ezért írtam 5 évet. Az 5 évnél már nem csak rózsaszín dolgok vannak. Jönnek gondok is, amit éretten lehet kezelni, de gyerekes hozzáállással(azt nézem nekem mi a jó) nem.
Tehát véleményed szerint jobban jártam volna, ha együtt maradok még évekig az egyre betegesebben féltékenykedő, kontrolláló exemmel. Mert hát normális dolog, hogy idővel jönnek a problémák. “El kell viselni”. Tulajdonképpen miért is? Egyedül jövünk a világra és egyedül is távozunk, nem valakinek a tulajdonaként, akihez foggal-körömmel ragaszkodni kéne és olyan problémákat elviselni, amik a kapcsolat nélkül nem is lennének. Szerintem egy kapcsolatnak addig van értelme, amíg boldoggá tudjuk tenni egymást, amint átbillen a mérleg negatív irányba, egy ideig lehet dolgozni rajta, kell is, de ha nem megy, akkor bölcsebb elengedni, mint hagyni, hogy felemésszen. Lehet valakivel 10 évig működik boldogan a dolog, mással fél évig, ez van. Örülni kell neki, amíg lehet, de erőltetni és benne ragadni a szarban teljesen értelmetlen dolog.
14. Nem kell szarban maradni. Meg kell oldani. Vagy eleve olyat kell választani aki nem olyan mint az exed. Ki lehet szűrni sok mindent már az elején, ha az ember észnél van és nem csak magára figyel.
Hidd el nincs olyan párkapcsolat ami csak jó. A filmeken esetleg. A való életben 1-2 év után jönnek a hétköznapi gondok, amit normális esetben együtt megold az ember. Ez a felnőtt kor.
Jaja persze, elméletben lehet ilyen okosságokat mondani, gyakorlatban meg 1. én hiába akarom megoldani, ha a másik fél nem 2. sokszor nem olyannak mutatják magukat az elején, mint amilyenek valójában és nincs ember, aki ne futna bele ilyenbe. De te persze biztos minden embert profin kielemzel már 3 perc beszélgetés alapján is. Kezdem azt érezni, hogy neked még olyan hosszú kapcsolataid sem voltak, mint nekem🤣
"én hiába akarom megoldani, ha a másik fél nem"
Ez egy másik tipikus hiba. Meg tudod oldani egyedül is ami a te részed. Mert ugye nem gondolod hogy minden hiba az aktuális párodban van és te mindent jól csinálsz? A kérdés költői. Nyilván nem a saját hibáidra gondolsz mint megoldandó feladat, hanem csak a saját kényelmedet zavaró hibákra.
Amíg így gondolkodsz gyerek maradsz 50 évesen is. 20-30 rövid, sehova se vezető kapcsolattal a hátad mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!