Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire átverés? Túl szép hogy igaz legyen.
Akkor hadd meséljem el, hogyan vertek át engem még 1999-ben. Kocsival mentünk valahová, és az út egyik szakaszán, 2 falu kózött egy idegen rendszámú autó azt a látszatot keltette, hogy lerobbantak, integettek, hogy álljak meg. Ha nem állok meg, nem történt volna semmi. Elsőre arra gondoltam, hogy üzemanyag nélkül maradtak és kisegítem esetleg 2 liter benzinnel, nekem is volt ilyenben részem és rajtam is segítettek. Megállok, a "lerobbant kocsitól" kb. 30 méterre, oda is jött egy cigány kinézetű valaki és amolyan tört angolsággal azt próbálta elmagyarázi, hogy szerbiai menekültek, az amerikaiak lebombázták az otthonaikat, lerobban a kocsijuk és egy vízpompát mutogatott nekem, pénzrevlenne szükségük a kocsi megjavíttatásához. Ez pont az az időszak volt, amikor a Nato elkezdte bombázni Belgrádot a koszovói ügy miatt. Tehát az egész még hihető is lett volna. Na de visszatérve a történetre, lehúzott az ujjáról egy fuxos "arany" pecsétgyűrűt és mai árban olyan 20 ezret kért érte. Én gondolván, hogy megfogtam az isten lábát kisebb alkudozás után megvettem. Erre odajött a társa és ő is kínált egy hasonlót, tehát megvettem mindkettőt. Abból a pénzből akkoriban lehetett venni egy tank üzemanyagot. Az se volt gyanús, hogy egyetlen nő vagy gyerek se volt velük, csak 5 tagbaszakadt férfi, akik közül 2 jött oda a mi kocsinkhoz, a többi a a sajátjuknál maradt. Ha ez városban történik, az lett volna a válaszom, hogy oké, de előbb elmegyünk és bevizsgáltatjuk a gyűrűket. Lelki szemeim megjelent, hogy a mások nyomorából én most mekkora üzletet csinálok, fillérekért vehetek vagy 30 gramm aranyat.
Az már gondolom mindenkinek lejött, hogy mindkét gyűrű rézből volt, amit pár nap múlva én is szomorúan konstatáltam, miután bevittem egy ékszerészhez bevizsgáltatni. Ahogy ránézett, már mondta is, hogy sajnos egyik se arany.
Egy életre szóló tanulópénzt fizettem a naivságomért, de néha kellenek az ilyenek, hogy az embert egy életre egy kis egészseges bizalmatlansággal és gyanakvással ruházza fel, hogy a kesőbbiekben ne futhasson bele hasonló még nagyobb átverésbe.
Ami túl szép, hogy igaz legyen, az szinte mindig átverés.
Nem a naivság, hanem a nyereségvágy ilyenkor a mozgatórugó. Nem véletlenül vettél egy második gyűrűt is.
Sok változatban fut ez a klasszikus átverés, de az a közös bennük, hogy minden esetben az emberi mohóságon alapul a sikeresség.
A kérdező esetében is ez a fő mozgatórugó a FOMO, a passzív jövedelem lehetősége, pénz munka nélkül. Ezért nem kell tukmálni semmit a scammer-nek, elég megemlíteni a "tuti" befektetést, utána az áldozat önként csapja
be saját magát.
Nem dicsekszem, csak elmeséltem egy történetet és pont úgy, ahogy megtörtént. Tipikus áldozathibáztatás. Nem a bűnözők a hibásak, akik így tankolták meg a kocsijukat, hanem a szerencsétlen flótás, aki megvette tőle az aranynak tűnő rezet.
Ők csalók voltak, te pedig (tegyük fel, hogy tényleg bajban voltak), más kárán akartál nyerészkedni.💍😍🤑
Aki szívből segít, az ingyen teszi.
Visszakanyarodva a Kérdező történetéhez..
Szerintem is átverés. Rengeteg ilyen történetet olvastam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!