Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Összejönnél olyan személlyel,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összejönnél olyan személlyel, aki volt már börtönben?

Figyelt kérdés

Legalább 5 éve szabadult a börtönből és legalább 8 évvel azelőtt követte el a bűncselekményt, hogy először találkoztatok volna.

Függene attól, hogy mit követett el és miért?

Például hamis tanúzás, szerzői jog elleni bűncselekmény vagy gondatlanságból halált okozó autóbaleset.

okt. 7. 01:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
38%
8 hübrisztofíl vagy...ennyi.
okt. 7. 10:03
 12/27 anonim ***** válasza:
79%

Ilyen hogy elevul ilyen nem letezik 10es. A buntethetoseg valoban elvulhet, de ha jogerosen eliteltek akkor semmilyen elevules nem jon szoba.

Es az is badarsag hogy nem tartozik masra. Talan egy nemi eroszakot elkoveto, esetleg gyerekeket megronto bunozorol ne derulhessen ki hogy ilyen buncselekmenyt kovetett el? Vicces.

okt. 7. 10:48
 13/27 anonim ***** válasza:
15%
Olvasgass még akkor a jogi témában, van mit. Ha nem évülne el hogy lehetne egy börtönviselt emberből ügyvéd aki a szakmában dolgozik? Vagy katona, vagy rendőr? Mindegyikre van saját ismerős, egyikkel együtt is ültem. De igen, a gyilkosságon és terrorizmuson kívül minden elévül, az elévülés ideje a szabadulás után 1-25 év nagy vonalakban bűncselekménytől függően. Nekem nem hiszel kérdezz meg egy praktizáló ügyvédet.
okt. 7. 10:53
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
Hogy miért évül el? Ez már házi feladat neked hogy utána olvass. Alapvető emberi jogok miatt, ennyit segítek.
okt. 7. 10:55
 15/27 anonim ***** válasza:
42%

Az nem elevülés.

Az elevules egy buntethetoseget kizaro ok.

Te az erkolcsi bizonyitvanyrol beszelsz, ami teljesen mas dolog.

Aki elkovetett valamit, legyen az mondjuk nemi eroszak, az a buntetese leulese utan is egy nemi eroszakot elkovetett bunozo marad. Ettol soha nem szabadulhat, ez nem evul el. Lehet hogy bizonyos tisztsegeket utana betolthet, ha a birosag mellekbunteteskent nem tiltja el bizonyos foglalkozasoktol orokre, de ennek semmi koze az elevuleshez.

okt. 7. 11:48
 16/27 anonim ***** válasza:
80%

A büntethetőség elévülése a büntetőjogban azt jelenti, hogy bizonyos időtartam eltelte után a büntethetőség megszűnik.

A büntethetőség elévülésének hatályos szabályait a 2012. évi C. törvény (Büntető Törvénykönyv) 26. §-a tartalmazza, az alábbiak szerint:

A főszabály szerint a büntethetőség elévül a büntetési tétel felső határának megfelelő idő, de legalább 5 év elteltével. [1] Ez alól vannak kivételek:

Erted mi az az elevules? Tehat ha te elkovetsz egy buncselekmenyt 2002ben aminek a buntetesi tetele mondjuk 2tol 8evig terjed, akkor a buncselekmeny 2010ben fog elevulni. Ha addig nem itelnek el akkor utana nem tudnak megvadolni. Ez az elevules.

Ha valaki leul egy buntetest, utana mar nincs minek elevulnie. Amirol te beszelsz, az pedig nem elevules. Az siman annyi hogy az erkolcsi bizonyitvanyod tiszta lesz egy ido utan.

De ettol meg buntetett eloeletu maradsz.

okt. 7. 11:58
 17/27 anonim ***** válasza:
38%
Nálam azért függ attól, miért került börtönbe. Van, ami fölött szemet tudnék hunyni, amennyiben látom, hogy megbánta és többször nem fogja elkövetni (nem erőszakos bűntényben hamis tanúzás, adócsalás pl.) és van, ami ki van csukva (garázdaság, állatkínzás, pedofília, nemi erőszak, gyilkosság, gondatlanságból elkövetett emberölés, betörés).
okt. 7. 12:10
 18/27 anonim ***** válasza:
53%
Amiről te írsz az egy másik törvény, nem is erről szól. Egy kis segítség, azt keresd hogy: Nem minősül büntetett előéletűnek, aki .... Így kezdődik. De nem nekem kell hinni, ezek tények. Azért tudom mert benne voltam, és hiába ültem valamikor 20 évvel ezelőtt, büntetlen előéletű vagyok 🤷 Másképp nem dolgozhatnék a mostani munkahelyemen, ahol kizáró ok a büntetett előélet. További szép napot, vita részemről lezárva.
okt. 7. 13:44
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy mi van az erkolcsodben egy dolog. Attol meg elkovetted a buncselekmenyt.

Ha valaki megol egy embert akkor a buntetese leulese utan is gyilkos marad, teljesen mindegy hogy hany ev telik el. Ahogy egy nemi eroszakot elkoveto is nem eroszakot elkovetett szemely marad fuggetlenul attol hogy idovel buntetlen eloeletunek szamit vagy sem..

Vagy te eltekintenel ettol ha mondjuk a szomszedodba koltozne a gyereked melle egy korabban nemi eroszakot elkoveto szemely, amit raadasul kiskoru szemely serelmere kovetett el? Akkor is azt mondanad hogy a buncselekmenye elevult?

De megismetlem, amit irsz az nem elevules. Az elevulest nem erre hasznaljuk. Es leirtam hogy te erre gondolsz, hogy letezik ilyen, hogy a bortonbuntetes utan tiszta lesz az erkolcsi bizonyitvany, de ez nem elevules. Az elevules az amit bemasoltam.

okt. 7. 14:30
 20/27 anonim ***** válasza:
53%

Nesze. Itt van. Amirol te hadovalsz az a mentesites. Es nem elevules.

[link]

okt. 7. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!