Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők általában sokkal rosszab...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők általában sokkal rosszabbnak látják a férfiakat, mint a férfiak saját magukat?

Figyelt kérdés
Vagyis, hogy sok férfi mondja, hogy a nők átnéznek rajta és akkor azt jelenti, hogy statisztikailag kevesebbet tekintenek potenciális partnernek, mint amennyien a férfiak gondolnák. Meg sokszor szélsőséges véleményeket lehet olvasni, mert a társkeresésben sikertelen férfiak közt csak egy kisebbség, aki szeretőt próbál keresni, alkoholista vagy nagyon problémás, a legtöbb teljesen normális ember, legalábbis saját bevallása szerint. Lehet van egy pár dolog, amit a férfiak nem vesznek észre saját magukon?

szept. 2. 15:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
56%
Amelyik nőnek tetszik az adott férfi az pont jobbnak látja .
szept. 2. 15:18
 2/17 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem az is előfordul, hogy a férfinak semmi önbizalma nincs, de közben több nő is van, akinek tetszik, tudná szeretni.

De kétségkívül gyakoribb, amit írsz, és igen, sok férfi nem veszi észre magát.

Akkor is kijön a jelenség, amikor azt állítják, hogy ők női álprofillal regisztráltak társkeresőre, és özönlöttek a korrekt férfiak. A nagy részük női szemmel baromira nem korrekt, és nem olyan, akivel szívesen párkapcsolatot kezdene normális nő.

Vagy amikor erőltetik egy nőnek, hogy ott a Józsi, teljesen normális, minden rendben vele, boldog lehetne mellette, hát mé' nem kell, mi a KIFOGÁSA? :D

szept. 2. 15:20
 3/17 anonim ***** válasza:
0%

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

Szíveskedjél végigolvasni a #31-től kezdődő (folytatódó) párbeszédet. Amíg én rá nem kérdeztem, addig a nyafogó úriember be nem vallotta volna, hogy autisztikus. Arra vonatkozóan, hogy lövése sincs az emberi kapcsolatokról (szerinte "tranzakció alapú az egész"), persze továbbra is tagadásban van, köti az ebet a karóhoz. Kb. így kell elképzelni, hogy a férfiak szerint ők normálisak, a nők szerint meg nem, drága kérdező. A férfiak többsége az istennek se hajlandó leszámolni a saját magukról kialakított téveszméikről.

szept. 2. 15:42
 4/17 anonim ***** válasza:
#3 voltam, jav.: téveszméikKEL.
szept. 2. 15:42
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

3

Ez elég rossz példa most ide, már ne is haragudj.

Szerintem nincs rendben ott az a kirekesztő, megalázó, caps lock-ozó komment, amit feltételezhetően te írtál, én a helyedben nem reklámoznám.

Azért nem jó a példa, mert nála arról van szó, hogy rajta van a spektrumon, és ezzel kapcsolatban alapból sok tévhit terjed a világon, ami súlyosan rontja az ilyen emberek megítélését, és végeredményben tönkreteszik az életüket. Nem véletlenül kiemelkedően magas köztük az öngyilkosok aránya.

Amit ír a srác a tranzakció alapúságról, az nyilvánvalóan nem igaz, de simán lehetne sokkal kulturáltabban reagálni rá, érvelni.

Nem pedig egy hosszú fröcsögést írni arról, hogy tessék felfogni, hogy gyakorlatilag selejtes, és mi mindent nem ért meg úgysem.

Először is, egy magasan funkcionáló autistánál nem olyan egyszerű a dolog, hogy vele óriási problémák vannak, és ezt tudatosítani kell benne és kész.

Nem is feltétlenül nevezhető betegnek, egyszerűen csak más, másképp érzékel, aminek lehet hátránya, de előnyei is, lehet bizonyos értelemben több és jobb is akár, mint mi.

Sok hátránya pedig egy ilyen embernek pont nem is feltétlen belőle származik, hanem a kirekesztésből és megalázásból. Így ő tanulni nem tud, náluk pedig a beilleszkedés kulcsa az, hogy ő tudatosan tanulja a mi működésünket, a normákat, mi pedig elfogadóak vagyunk felé.

Nekem a legjobb barátom autista.

Rengeteg problémája volt gyerekkorától kezdve.

Az is, hogy a saját szülei sem fogadták a másságát és kudarcnak élték meg azt, hogy ő olyan, amilyen.

A másik pedig az, hogy igen, az iskolai közösség is kivetette, megalázta, mert érzékelték, hogy másképp működik. Mégis az, amit kapott, nem őt minősíti, hanem a közösséget, ez egyértelmű.

A harmadik dolog az, hogy ő az emberek túlnyomó többségénél jóval intelligensebb. Ő segítség nélkül felismerte a másságát, és tini korától fogva jegyzeteket készített arról, hogy milyen megfigyelései vannak a szociális normákról és a többiek viselkedéséről, és tudatosan elkezdte ezeket leutánozni.

De nyilvánvalóan így is nehéz dolga volt.

Ha nem került volna időben elfogadó közegbe, akkor még az intelligenciája és végtelen jóindulata ellenére is könnyen tragédiába fordulhatott volna az élete, ugyanis már kallódott a drogfüggőség felé és öngyilkossági kísérlete is volt.

Ha úgy tetszik, akkor így mondom: Ha mindenkitől olyan stílusban kapott volna, mint amilyen a te caps lock-ozós kommented, akkor már lehet, hogy nem élne. Ha soha nem került volna olyan közegbe, ahol hajlandóak türelemmel fordulni felé és felismerni az értékeit.

A valóság az, hogy sokkal többet tesz le az asztalra értelmileg és érzelmileg is, mint a többség. Orvos lett belőle, és mellette jóindulatú, segítőkész és neki alapnak számítanak olyan emberi dolgok, amiket sok neurotipikusnak magyarázni kell.

Párkapcsolata is van, és alkalmas is rá.

A kommunikációs normákba pedig 30 éves korára beletanult, lehet, hogy jobban csinálja már, mint sok olyan, aki "normális", csak neki nem természetesen jön, hanem ő megtanulta.

Az is probléma, hogy érzelmi sivárságnak fogják fel sokan azt, hogy nem tudnak jól reagálni ösztönösen bizonyos helyzetekre, és olyat is hallottam, hogy semmi empátiájuk nincs, pedig ez nem igaz, csak tanulni kell, hogyan fejezzék ki úgy, hogy a másik embernek is az jöjjön le, ahogy ők szerették volna.

Nagy kár az ilyen emberek problémáit odakeverni egy olyan témához, ami azt pedzegeti, hogy miért hiszi magát főnyereménynek egy rakás férfi, aki a nők szerint nem az, mert ezeknek az eseteknek a többségében nem ilyen jellegű gondokról van szó.

szept. 2. 16:24
 6/17 anonim ***** válasza:

#5: "hogy tessék felfogni, hogy gyakorlatilag selejtes"

Ezt én nemcsak nem írtam, de nem is akartam írni. Ha te személy szerint ezt olvastad ki abból a hozzászólásból, akkor a hiba nem az én készülékemben van, már ne is haragudj.

szept. 2. 16:53
 7/17 anonim ***** válasza:
#5: javasolnám amúgy, hogy az egész topikot olvasd el, ne csak azt az oldalt, amit belinkeltem.
szept. 2. 17:20
 8/17 anonim ***** válasza:

Ha szerinted az a lényeges, ami az egész topicban megy, akkor ne egy db rossz példát linkelj, én meg ezt javaslom. :)

A kérdésben felvetett problémát egyébként jól ismerem, éppen ezért született meg a 2-es válasz is tőlem.

szept. 2. 17:24
 9/17 anonim ***** válasza:

#8: "Ha szerinted az a lényeges, ami az egész topicban megy"

Ezt sem írtam, hanyadszorra is szalmabábozol?

szept. 2. 17:36
 10/17 anonim ***** válasza:

Pechedre pontosan ismerem az érvelési hibákat, így azt is tudom, mikor követtem el, és mikor nem. :)

Nekem nem fogod kiforgatni a mondandómat.

Minek mondtad, hogy olvassam az egész topicot (amit amúgy már megtettem akkor, amikor frissiben ment), ha nem azért, mert az a lényeges szerinted, és nem csak az az egy oldal?

Az 5-ös kommentem szempontjából pedig az autistás vonal releváns csak és kizárólag.

szept. 2. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!