Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rajottem hogy a paromnak nincs sajat szobaja es ezert nem tudunk osszekoltozni, de miert nem vallja be ezt nekem?
Még otthon lakik es mivel sok testvere van, nincs sajat szobaja a nappaliba alszik. Sajnalom ot mert a tobbi testverenek van szobaja csak neki nincs.
Ossze akar koltozni egy kis idot kert tolem, de ennek az az oka hogy nem tud hova vinni engem, de nem meri elmondani ezt nekem.. Alberletbe nem akar menni.
Hogyan beszeljem ezt meg vele ha szegyelli elottem ezt?
Normális?
Akkor ha tele van a ház hová akarsz még te is költözni?
Én nem is mennék, vagy albérlet vagy maradok ahol vagyok.
"Még otthon lakik"
És te?
Ha te nem a szüleidnél laksz, akkor miért nem ő költözik hozzád?
Ha a szüleidnél laksz, van-e szobád? Ha nektek egy szoba elég a szülőknél (nekem nem lenne elég), akkor menjen ő hozzátok.
Ha egyikőtöknek sincs saját szobája, akkor meg nincs mit felhánytorgatnotok egymásnak.
És hogy gondolta? A szülei és testvérei nyakára vinne, ha lenne külön szobája? :D
Miért nem akar veled albérletbe menni? Mióta vagytok együtt?
Ez nagyon gáz, abba a kommunába, a nappali közepébe akarna veled összeköltözni? Miért nem akar albiba menni? Mi más alternatíva lenne?
Mi változik "kis idő múlva"? Vesznek egy nagyobb házat, ahol lesz saját lakrésze? Ő vesz egy lakást? Te hol laksz?
Ez úgy, ahogy van tök gáz...
Egy ilyen helyzet valóban érzékeny lehet, és megértést és tapintatot igényel. Itt van néhány tipp, hogyan beszélhetsz erről a pároddal:
1. **Válassz megfelelő időpontot és helyet**: Olyan pillanatot válassz, amikor mindketten nyugodtak és van időtök beszélgetni.
2. **Mutass megértést és empátiát**: Kezdd azzal, hogy kifejezed, mennyire megérted az ő helyzetét és hogy nincsenek előítéleteid vele szemben emiatt. Például: "Tudom, hogy otthon sokan vagytok, és gondolom, nem könnyű neked."
3. **Legyél közvetlen, de kedves**: Mondd el neki, hogy észrevetted, hogy valami miatt halogatja az összeköltözést, és szeretnél segíteni neki. Például: "Észrevettem, hogy kértél egy kis időt az összeköltözés előtt, és szeretném megérteni, miért van ez."
4. **Biztosítsd arról, hogy nem ítéled meg**: Hangsúlyozd, hogy nincs semmi szégyellnivaló abban, ha valaki nem rendelkezik saját szobával otthon. Mondd el, hogy a legfontosabb számodra az ő érzései és a kapcsolatotok.
5. **Kínálj fel megoldási lehetőségeket**: Ha az albérlet egyelőre nem opció, beszéljétek meg, hogyan tudnátok közösen megoldani a helyzetet. Talán vannak más lehetőségek is, amik mindkettőtök számára elfogadhatóak.
Például:
"Lehet, hogy az összeköltözés most nem lehetséges, de találhatunk más módot arra, hogy több időt töltsünk együtt. Esetleg nézzünk közösen megoldásokat, mint például közös hétvégi programok, vagy más alternatívák, amik segíthetnek abban, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz."
Fontos, hogy nyitottan és megértően közelítsd meg a témát, így a párod is könnyebben megnyílik majd előtted.
Gondolom nagyon fiatalok vagytok, ha még ő is a kis tesoival lakik otthon.
Albérletre meg gondolom nincs pénzetek. Van egyáltalán munkahelyetek? Hány évesek vagytok? Elég lényeges infokat kihagytál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!