Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldre költözés úgy, hogy a férjem nem igazán akarja, bizonytalan, jártatok már ilyen cipőben?
Ha ennyire könnyen találtok szerinted munkát, akkor nosza, kezdjetek el keresni, mielőtt BÁRMIT léptek, meg a nagyszülőkkel lebeszélitek, hogy majd minden hónapban mennek. Te még _talán_ találsz egy multinál olyat, ahol elég az angol, de az olasz tudást azt ettől függetlenül ELŐRE fel kell turbóznotok olyan szintre, hogy sulit, lakhatást, hivatalos ügyeket, eü dolgokat stb. tudjatok intézni, mert az ottani ügyintézők sem tudnak jobban angolul, mint mondjuk nálunk az ELMÜ-ben üldögélő hölgyek. Férjedet pedig megnézném hogyan találna autószerelői munkát nulla olasz nyelvtudással.
Az olasz gazdasági mutatók jobbak a mieinknél (ez mondjuk Romániát és Bulgáriát kivéve minden EUs országra igaz), de ettől függetlenül még elég rossz náluk is a gazdasági helyzet, főleg bizonyos régiókban, a munkanélküliség magas, vannak bőven problémák az eü-ben, iskolarendszerben stb.
Nem arról van szó, hogy gyerekkel ne leheten kiköltözni, de nem így, ahogy te képzeled.
Egyetértek a válaszokkal, a 3-as meg tényleg a számból vette ki a szót:-) Tudsz egyáltalán bármit is az olasz oktatásról? Az, hogy külföld, nem jelenti, hogy minden jobb, még akkor sem, ha amúgy tényleg szép a táj, és sok a vidám ember. A 9-es is tök jót írt azzal, hogy Olaszországban nagyon is kell olaszul tudni, közel se beszélik annyira az angolt, mint mondjuk Ukrajnában vagy Svédországban. (És régiót nem írtál, de délen pl. pláne nemigen beszélnek nyelveket, ill. sok a munkanélküli.) Oké, hogy jó szakmád van, de pont olyan, amihez kéne jobban nyelvtudás, míg mondjuk a takarításhoz elegendő lehet egy sebtiben megtanult alapfok is olaszul.
„Nem arról van szó, hogy gyerekkel ne leheten kiköltözni, de nem így, ahogy te képzeled.”
Ez a lényeg. És úgy még szerintem egyedülállónak se tanácsos, hogy egy kukkot se beszél olaszul, csak angolul.
Én külföldön élek, ugyan nem Olaszország, de a mellette lévő orszàgban. Most már 17 éve. Rengeteg olyan magyar van aki a semmire, semmilyen nyelvtudással ki akar jönni, mert egyszer vagy kétszer volt itt nyaralni, aztàn akkor az biztos jó lesz. Nem lesz.
1. MUSZÁJ beszélni valamilyen szinten a helyi nyelvet. Hiába beszélsz jól angolul, még a multi is kérni fogja az olaszt. A helyi kollektíva nem fog csak miattad angolul tàrgyalni egymàssal. Autószerelőként pedig esély sincs olasz nélkül, gondolod, hogy Giuseppe aki alig beszél angolul, majd egy szótàrral fog beàllítani a szerelőhöz, hogy elmagyarázza, mi a baja a kocsinak? Fenét, megy az olaszhoz, akinél nem kell vért izzadnia amíg elmondja.
2. Napi élet - ide is kell a nyelv (ügyintézés, stb). De eleve, tudod, hogy pl milyen kötelezettségeid vannak (adóbevallás évente, egyéb adminisztrációs dolgok). - ha nem tudsz utànanézni, vagy kérdezni, urambocsà megcsinálni (mert egy adóbevallás még akkor se egyszerű, ha azért a nyelv már megy) akkor mégis hogy akartok kinn élni és szervezni az életeteket?
3. Lakàsbérlés : róka fogta csuka, vagyis amíg nincs munka, rendszerint nincs lakàs sem,de kérdés, hogy mikor lesz munka... Szóval itt nagyon durván extra pénzekkel kell szàmolni, ugyanis nem kizárt, hogy az elején a szàlloda / AirBNB lesz a megoldás, az meg ugye nem két fillér...
Én a férjednek adok teljes mértékben igazat, sőt csodálom, hogy te gyerekes anyaként képes lennél egy ennyire lutri dologba belemenni.
Teljesen más 2 hétig nyaralni valahol, vagy ott élni a mindennapokban
Ha komolyan gondolod, akkor gőzerővel.kezdjetek el olaszul tanulni a férjeddel. És még innen keressetek munkát. Legalább az egyikőtöknek legyen biztis munkája amikor kimenetek.
A gyerek hamar megtalulja a nyelvet, ő beilleszkedése lesz a legkisebb probléma. Mi is külföldön élünk, felkészülés nélkül nem szabad belevágni
Nyelvtudás nélkül nem mennék ki lakni sehova. Másrészt én is sok mindent szeretek Olaszországban, de ott élni más, mint turistaként kint lenni kis időt.
Olvastam olyanok beszámolóit, akik olasz házastárssal rendelkeznek, kint élnek, de nagyon nehezen kaptak munkát, mert ott is nagy a nepotizmus, korrupció, nehéz jó munkát találni külföldiként.
Ezt érdemes elolvasni:
Szerintem álomvilágban élsz. Az olasz kultúra szép, a tájak is szépek, de ott is sok a probléma, nem véletlen, hogy inkább Németországba mennek sokan (az olaszok is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!