Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldre költözés úgy, hogy a férjem nem igazán akarja, bizonytalan, jártatok már ilyen cipőben?
Szerintem csak menjetek vissza gyakrabban nyaralni, a férjednek igaza van, nyelvtudás nélkül, konkrét ambiciók nélkül nem jó ötlet. Arról nem beszélve, hogy a fiadat megkérdezted már, hogy ő mit szólna? Óriási törést is lehet ezzel okozni.
Szerintem csak nyaralgassatok.
"meg kell adni az esélyt, hogy a fiamnak jobb élete lehessen, mintsem az itthon oktatásban töltsön 12 évet." - szerintem a saját vágyaid jogosságát igazolod ezzel!
Hármótok közül ,az olvasottak alapján, csak te mennél és te is csak azért mert "beleszerettél" a tájba.
Azért nézz utána kicsit a dolgoknak. Egyáltalán nem zengenek ódákat az olasz oktatási rendszerről sem. 2 hét nyaralás után semmit nem tudsz te az országról.
A suli pedig 1 évvel korábban kezdődik, szóval a gyereked már eleve idősebb lenne az osztálytársainál nulla nyelvtudással. Ezt jóval előbb kellett volna átgondolni, nem az utolsó hónapokban hirtelen. A munkanélkülési ráta sokkal magasabb, mint itthon, és ha nem beszéltek olaszul, igen nehéz dolgotok lesz, hacsak nincs valami nagyon keresett szakmátok.
Az én fiam 9-dikbe jár, technikumba.
Költözés miatt több magyarországi általános iskolába is járt. Megmondom őszintén, semmi rosszat nem tudok elmondani az oktatási színvonalról és a tanárokról sem. Nyilván vannak emberileg nehéz esetek, de lesz Olaszországban is.
Én Mallorcába szerettem bele a nászúton, de max nyaralni visszamegyünk. Biztos nem mondunk fel, adjuk el a lakásunkat és rángatjuk ki a gyerekeket, mert ott de jó a mentalitás.
Turistaként 2 hét alatt semmit nem láttál. Nem is tudtok olaszul. Szerintem ez borzasztó felelőtlenség lenne.
A pszichológus barátnőd egy idióta!
A gyerek 2-5 éves korban képes rá a legjobban, hogy rá ragadjon a nyelv.
6-7 évesen már sokkal kevésbé hiszen az új környezet, gyerekek, tanítók, iskola, nyelv, tanulás hátrány.
Rájön az a gyerek, hogy állandóan tanulnia kell. Nemcsak egyszer-kétszer.
Míg hat az újdonság varázsa addig szuper minden, de ha elmúlik akkor jön az, hogy nem bírja a nyomást amivel jár az iskola pláne nem idegen nyelven!
Te hiába beszélsz angolul Olaszországban nem mindenki beszél, elvárják, hogy beszéld az olasz nyelvet.
Nem a gyárba mész robotolni hanem teljesen más helyre ahol tudnod kell miről beszélnek körülötted.
Még Németországban is kötelező a német nyelv pedig sokkal közelebb van UK, hasonló a "családfa".
Lehet, hogy te belészoknál, de ne gondold, hogy mindenki te vagy.
A férjed már most tart az egésztől teljesen jogosan.
Téged elragadt az idealista képzelgés, ő meg realista.
Arra számíts hogyha nem jön össze (90-99,99%) a gyerekednek lesz a legrosszabb.
A férjed a szemedre fogja hányni állandóan, hogy a te műved.
Döntsd el hogy fontosabb az álmod, vagy a családod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!