Egy albérletnek miért kell bizonytalannak lennie?Miért nem lakhatunk ott ameddig akarunk ha tudjuk fizetni és nem csinálunk kárt?
Négy éve alatt ötször kellett költöznunk, és mind azért,mert a tulajdonosok ígéret és szerződés ellenére is eladták a lakást a fejunk fölul. Volt,ahol akkor tudtam meg, amikor az ingatlanos megjelent a vevőjelöltekkel,ráadásul úgy, hogy előtte nem szóltak,hogy egyáltalán ilyen szándék van.
Volt ahol pedig a közjegyzői megállapodás után egy hónappal jelentették be,hogy mégis eladják. Itt a közjegyzői díj felét is nekunk kellett ráadásul fizetni, amit nem kaptunk vissza.
Volt ahol pedig családi zűrzavar miatt kellett szinte két nap alatt elmenni,mert a tulaj felesége a két lányával visszaköltözött a nagy családi házból,mert apuci kidobta őket.
Mindent megértek,emberek vagyunk,de a pénzéhséget és az inkorrektséget nem.
Nehéz mindkét oldalon,mert tulajban is nagyon meg kell nézni,kivel szerződik valaki.
A jelenlegi helyzetben csak az nem talál albérletet aki nem akar. Gondolom szerződéssel vetted ki az albérleted. Így bizonyos mértékig biztos az albérleted (persze van erre is ellenpélda a válaszokat olvasva).
Elképzelhető, hogy csak Te fogtál ki rossz albérleteket.
Nálam az előző bérlő 8 évig lakott, a mostani 5-ik éve, az előzőt sem én küldtem el, a mostanit sincs szándékomban. Az előzőnek meghalt a nagymamája és ő beköltözött a lakásába.
Ennek ellenére nem tudom senkinek garantálni, hogy nem következik be az életembe olyasmi, amiért el kell válnunk egymástól. Bármi.
Ahogy a bérlő sem tudhatja, hogy mi adódik.
Ilyen az élet!
Mert a lakás magántulajdon, és tulajdonosának életében bekövetkezhet olyan fordulat, ami miatt szüksége lesz a lakásra, ez pedig elsőbbséget élvez. Családtagnak kell, értékesíteni akarja, amiben lakik, az átmenetileg nem lakható, stb. Jöhet bármi.
Szerződésbe foglaljátok, hogy mennyi időd van másikat találni, de nem te rendelkezel a lakás felett. Ha úgy dönt, hogy menned kell, akkor menned kell.
"Miért nem lakhatunk ott ameddig akarunk"
MERT NEM A TIED!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!