Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem beszélünk egy nyelvet attól még lehet köztünk normális kapcsolat?
Interneten ismerkedtünk meg beszélgetünk sokszor fordító segítségével de hiába él itt egy ideje alig tud magyarul.
Nyitottak vagyunk és tanul magyarul én is próbálok tanulni angolul mert az könnyebb mint a saját anyanyelve.
Szeretnénk találkozni de félek a nyelvi akadályokat nehéz lesz leküzdeni. Esetleg egy hangfordító gép beszerzése jó ötlet lenne?
Sokan le akarnak beszélni róla mert nem beszélünk egy nyelvet így szerintük kizárt egy normális kapcsolat max szex mert ahhoz nem kell beszélgetni.
De én kedvelem, ő is engem és minden nap azon vagyunk jobban megértsük egymást.
Nem igazán értem... nem anyanyelvi szinten, de kommunikációképes angol szint, az ma már KÖTELEZŐ! Minden angolul van. Egy tiktok meme-et nem tudsz nézni, ha nem tudsz társalgási szinten angolul.
Amúgy meg ez a szint, ha beleveted magad, főleg ha megvannak az alapok, akkor egy nyelvtanfolyamon fél év alatt megvan. Simán felkészítenek egy középfokú nyelvvizsga szintre. Ezen ne múljon semmi.
A másik pedig, hogy amúgy ő is nagyon jól tud tanulni magyarul, ugyanígy. Anyanyelvi környezetben sokkal könnyebben megy a nyelvtanulás.
Szóval ez így hamar ki tud alakulni.
Én voltam így egy sráccal még nagyon fiatalon. Nagyon alap szinten tudtam angolul, de azért baromi nehezen tudtunk beszélgetni. Jobb híján sokat szexeltünk, utána aludtunk, fetrengtünk, nyomogattuk a telefont. Sokszor úgy hívott át magához, hogy az Erasmusos haverjai is ott voltak, akkor ő velük beszélgetett én meg elvoltam, hallgattam miről van szó, élveztem a multikulti közeget. Vicces volt.
Normális kapcsolat nem igazán lett belőle. Nem lehet így megismerni a másikat. Aztán ő haza is ment. Írogattunk még egy darabig, ami hála a fordítónak sokkal jobban ment mint a beszéd, még hívott is hogy látogassam meg. De hát nem mertem így elindulni egy kb idegenhez hogy egész nap kínosan mekegnünk kéne és nincs hova hazamennem.
Hasolóval találkoztam. Nagy rejtély számomra,hogy miként találkoztak pláne házasodtak,mert mind 2en középszinten makognak angolul,de egy gyereket már összehoztak.
Mondjuk a pasi azóta tanul magyarul,mert vissza menni nemfog,ahogy tovább menni sem...szóval neki ez a végállomás.(vagy sziriában minden széplesz és jó nagyon gyorsan ugyhogy mégis vissza galoppozik)
Találkoztunk jobban beszél magyarul mint azt én hittem, itt él itt is akar maradni, muszáj volt tanulnia magyarul.
Találkozgatunk és meglátjuk mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!