Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyi antinő manapság? Hová lett mostanra a klasszikus nőiesség?
Nem engem kérdeztél, de szerintem egy jó társ tisztelettudó, jól kommunikál, türelmes, empatikus, nyugodt, határozott, tudja magáról kicsoda és tudja mit szeretne. Ha kell tud vezetni, ha valamiben kevésbé jártas, mint a párja, akkor át tudja adni a kormány, ha egyikük se jártas benne, nem sérül az egója, ha be kell vonni egy szakembert. Egyenrangú félnek tekinti a társát és ez megnyilvánul a tetteiben, kommunikációjában, gondolkodásmódjában. Segíti, támogatja a társát.
Kb így lenne normális és jól működtethető eg, kapcsolat szerintem. És ezek nemtől független dolgok.
Egy sziklaszilárd, érzelmeit rejtő, önfejű, segítséget nem kérő és el nem fogadó hegyitroll mellett nem lehet kapcsolatot működtetni, mert rohadt egyoldalú lesz.
"Hiszen a közvélekedés, köznyelv szerint is vannak tipikusan férfias és nőies tulajdonságok. Amiket én felsoroltam, eredendően azok a nők sajátjai voltak mindig is. A férfi oldal pedig a céltudatos, magabiztos, erős, határozott stb."
Igen... csak az alapokat hagytad ki. Nevezetesen, hogy csak azok a nők tudtak kedvesek, empatikusak, érzelmesek, kifinomultak és bájosak lenni, akiket a nagy és erős férfiember eltartott, méghozzá olyan szinten, hogy nem szenvedtek hiányt soha semmiben.
Azok, akik nem így éltek - szegény emberek, munkások, földművelők, stb. - na ott nem volt jellemző ez az általad "viselkedési norma"-nak nevezett zöldség soha. Mert a bányában négykézláb csillét húzó nő sajnos nem tudott kellőképpen "kedves, empatikus, érzelmes, kifinomult és bájos" lenni. Szörnyű, mennyi antinő volt már régebben is, ugye?
Az meg külön mókás, hogy a kérdésedben tulajdonságokat sorolsz fel, amelyeket elvársz (haha) a nőktől, utána meg viselkedési normákról. Te még a fogalom fogalmával sem vagy tisztában, azon az alapon próbálsz elvárásokat támasztani, hogy te vagy a nagy és erős férfi. Közben meg egészen biztos vagyok benne, hogy egyetlen mammutot sem ejtettél el életedben, csak vered a melled, mint valami Tarzan-utánzat.
33
Mutasss már nekem egy jelenkori férfit, aki ejtett el mammutot. Ha már így beleállsz a másikba, legalább te ne beszélj marhaságokat
Kérdező, neked gyenge a szövegértésed, pedig összeszedetten fogalmazol.
A válaszadó arra utalt, hogy régen is csak egy réteg tudott ilyen lenni. Ahogy most is. És, bár te nem akarod idekeverni a régi időket, olyan normákra, klisés személyiségjegyekre kérdezel rá, amik akkorról maradtak meg a köztudatba. Azért ez meredek.
"Meg wellness, szépségszalon, masszázs és pedikűr."
És ez mind alanyi jogon jár, mert nő vagyok? Vagy ki fizeti ki nekem, hogy "nő lehessek"? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!