Hol lehet (hagyományos) kovácsmesterséget tanulni manapság?
Bár ez nem kimondottan barkács téma, nem tudtam, hova illik legjobban, talán még mindig ehhez van legjobban köze a kiválasztható lehetőségek közül. Régen, egy mesterségek ünnepén láttam kovácsokat dolgozni, és kicsit ki is próbálhattam ott. Emellett mostanában néztem ennek a kovácsnak a videóit, és totál lenyűgöztek. Az érdekelne, hol lehetne megtanulni ezt a szakmát, van-e egyáltalán erre mód.
https://www.youtube.com/channel/UCSFaYYQzNMLo2U6rSNLpghg
első lépés, hogy keress egy kovácsműhelyt, ami vagy működik még, vagy ott áll a mester udvarában évek óta elhagyatva, de minden megvan benne.
Ha sikerült, akkor alaposan megbarátkozol a műhely légkörével(is), és keresel egy okj-snak tűnő tanfolyamot..nem tudom létezik-e még okj?
Ha létezik, akkor ott a helyed, és bizonyos egészségügyi, tűzvédelmi, munkavédelmi engedélyek meglétével a zsebedben, már patkolhatsz is.
Csak szólok, hogy a ló érzékeny jószág, marhanagyot tud rúgni..
Beírod a gúgli keresődbe, hogy OKJ mezőgazdasági kovács tanfolyam.
Vagy csak símán kovács.
Áh, szerintem nem kell patkolni, meg lovászattal foglalkozni, csak mert kovácsmesterséget akarom kicsit megtanulni. Találtam egy ilyet, ez pont nekem való:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!