Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm oda költözik hozzám nemsokára, érdemes bérleti díjat kérnem tőle?
Februárban fog odaköltözni hozzám a barátnőm, jelenleg albérletben él,de februárig fizetve van.
Azt megbeszéltük már,hogy minden számlának a felét fizeti,közös költség, víz,villany, gáz, szemétdíj,Tv internet.
De azon gondolkoztam,hogy ezen felül érdemes lenne neki valami plusz bérleti díjat is fizetni.
Mégiscsak egy 2 szobás lakásba fog költözni.
„Miért az albérlet az olcsóbb lenne neki? Vagy ott a két szép szeméért és a rezsi feléért bérelhet lakást?”
Nagyon gáz vagy. Ha átmegy vki hozzád vendégségbe, és megiszik egy-két pohár üdítőt, eszik valamit, arra is kérsz némi pénzt? Elvégre, ha a boltba/étterembe menne be éhesen-szomjasan, ott se lenne ingyen, te viszont jó fej vagy, nem számítasz fel annyit:-)
Rezsit, kaját felezni/közösen fizetni teljesen oké, bérlet díjat szedni nem, hiszen nem albérlőről van szó, hanem a párodról. Eltartani természetesen nem kell, ezért oké, hogy szálljon be a költségekbe, ebben meg is állapodtatok, de mivel te nem albérletben élsz, így szemétség lenne őt még ezzel is lehúzni.
A barátnőd költözik oda,nem egy haverod vagy egy albérlő!
Szimplán pofátlanság plusz pénzt kérni tőle,ha úgyis állja a kiadások felét.
Emellett gondolom majd főz,mos,takarít,bevásárol,megcsinálja a házimunkát és gondolom azért ő egy forintot se fog tőled kérni.
A szemléleted elég furcsa,ne csodálkozz rajta ha egyedül maradsz!
Ilyenkor jövök rá, hogy én milyen szerencsés vagyok a párommal. Ő lakásában élünk, fizeti a hitelét és tőlem nem kér egy forintot sem. Támogat, hogy haladjak a pénzgyűjtéssel, hogy nekem is legyen saját lakásom. Irtó hálás vagyok érte, mert tudom a mai világban mindenki csak a hasznot hajtja mindenben.
Légyszi annyira legyél korrekt a barátnőddel, hogy költözés előtt elmondod neki mi a terved, ne érje váratlanul.
"Ő lakásában élünk, fizeti a hitelét és tőlem nem kér egy forintot sem."
-Eléggé ki használod a párod jóindulatát.
"tudom a mai világban mindenki csak a hasznot hajtja mindenben."
-Igen, pontosan ez teszed a pároddal,jól kihasználod őt
75
Nem nekem írtad, de mások nevében is üzenem neked, hogy "bagoly mondja verébnek". Hát éppen, hogy most te akarod kihasználni a csajodat. Aki szerintem nem sokáig lesz a csajod, ha így folytatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!