Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös,vagy külön kassza?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös,vagy külön kassza?

Figyelt kérdés
Ha a férfi többet keres, és többet eszik, akkor nálatok hogy működik a közös kassza?

2023. dec. 4. 12:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
39%
A közös kaszát mindig azok a nők erőltetik akik jóval kisebb jövedelemmel rendelkeznek mint a pasijuk. Vajon miért?
2023. dec. 4. 14:53
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk fizetéseink arányában fizetünk be a közös számlára, de nem azért, mert a férjem többet eszik. Én meg többet költök intimbetétre vagy személyes higiéniára vagy kontaktlencsére! :D Mindent onnan fizetünk (lakhatás, utazás, kaja, tisztálkodási és tisztítószerek, ruha, szórakozás stb.). A maradék pénzével mindenki úgy gazdálkodik, ahogy akar, max. hobbikra, egymásnak ajándékra, külön szórakozásra vagy olyasmire költünk ebből, amiről úgy érezzük saját "luxus", nem szükséges a közösből fizetni, a maradékot pedig gyűjtögetjük (ha nagyobb kiadás van ebből megy szintén a fizetések arányában + befektetjük, lekötjük, nyugdíjszámla, ilyesmi).
2023. dec. 4. 15:08
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

11, hát ez tévedés.

Nálunk pl én - a magasabb jövedelmű férfi - erőltettem a közös kasszát.

Egyszerűen azért, mert házasok vagyunk, ki nem szarja le kinek a számláján van a pénz, ha egyszer jogilag ígyis-úgyis közös?

2023. dec. 4. 15:11
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Külön kassza. Olyan férfivel en is tudok semmit elképzelni aki közös kasszát akar. Bár én nem is filléreskedek azon hogy sokat eszik a párom pedig a kaja nagyrészét én veszem
2023. dec. 4. 16:44
 15/16 anonim ***** válasza:
Külön bankszámlánk van, de közös kasszán vagyunk, egyikünk sem tesz megjegyzést ki mit vesz (de egyikünk se költ feleslegesen soha) vásárolni együtt szoktunk. Nem vagyunk házasok de tudjuk hogy együtt maradunk szóval jó igy. A páromnak volt megtakarítása, én nőként többet kerestem, most váltottunk közös vállalkozásra.
2023. dec. 4. 17:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Közös kasszán vagyunk, közös bankszámlánk van, 19 éve együtt vagyunk.

Nálunk a közös kassza szó szerint azt jelenti, hogy minden közös. Ergo fizetésnap nem nekem van 300ezrem + neki 350ezre, hanem nekünk van 650ezer bevételünk. Ez azóta így van, hogy összeköltöztünk. "Csupasz fenékkel" jöttünk mindketten, nem volt szülői hátszél egyik oldalról sem.

DE! Fontos kiemelni azt is, hogy ez csak akkor működőképes, ha a felek egyformán, vagy legalább nagyon-nagyon hasonlóan gondolkodnak pénzkérdésben. Mert pl. ha csak egyikünk is költekezős lenne, nem működne. Nincs számonkérés, a nagyobb kiadásokat megbeszéljük, ajándékot egymásnak úgy veszünk, hogy megbeszéljük előtte. Engem kiakasztanak a meglepetések, őt meg szerencsére nem érdekli az ilyesmi.

36N

2023. dec. 4. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!