Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért zárkózottabbak a magyar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért zárkózottabbak a magyar nők, mint a külföldiek?

Figyelt kérdés

Miért olyan zárkózottak a magyar nők?

Közel 40 vagyok. Megfigyeltem, hogy ha külföldön vagyok, ott a lányok, nők sokkal felszabadultabbak. Míg a magyar nők többsége a cipője orrát nézi az utcán, külföldön (és szinte mindegy is, északra vagy délre, nyugatra vagy keletre megyek épp) nyílt, kiváncsi tekinteteket látok. Keresik a szemkontaktust, sőt, akár meg is szólítanak. Amikor külföldön ismerkedtem, ott elég volt egymásra mosolyogni, randi lehetett belőle. Itthon egy zavaros huzavona az ismerkedés, amiben egymásnak ellentmondó jelzéseket küldenek a nők, majd a többségük nem aktív partner, hanem kb. beletörődik a kapcsolatba. (Vannak kivételek, és most leginkább a tanult, középosztálybeli lányokról beszélek.) Sokat gondolkodtam ezen az elmúlt évtizedekben, mitől különbözünk ennyire. Talán több kötődési sérülésünk van? Senki ne értse félre, van családom, nem a sértettség beszél belőlem, hanem egyszerűen csak ezt figyeltem meg.

2023. dec. 2. 15:11
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ha találkoznék veled a buszon, és mosolyognék, (és veled együtt mindenki másra is), azt hinnéd, "jeleket" küldök. Na ezért.
2023. dec. 2. 22:45
 32/38 anonim ***** válasza:
18%

"Megfigyeltem, hogy ha külföldön vagyok, ott a lányok, nők sokkal felszabadultabbak. Míg a magyar nők többsége a cipője orrát nézi az utcán, külföldön (és szinte mindegy is, északra vagy délre, nyugatra vagy keletre megyek épp) nyílt, kiváncsi tekinteteket látok"

Rettegnek! Nem is csodálom, akiknek rossz a lelkiismeretük a sok gonosz és kétszínű ügyeik miatt, van is félnivalójuk bizonyára :D Ez a cipőnézegetés élőben annyira tipikus, meg a fapofa, aztán feljönnek ide gyakorira és előadják a nagy férfiakat legyőző feminista amazonokat :D

" Itthon egy zavaros huzavona az ismerkedés, amiben egymásnak ellentmondó jelzéseket küldenek a nők, majd a többségük nem aktív partner, hanem kb. beletörődik a kapcsolatba."

Na ez meg a másik nagy igazság. Ilyen sunyi áldozati póz mindenre, jellemtelenség, valóságtagadások, nem csoda hogy mostanra ennyire alap lett hogy minden a férfiak nyakába van varrva, kollektíven őket hibáztatva mindenért is. Csak kicsit ennek megint ellentmond az egyenlőség van sőt én vagyok a nagy hős kiosztom a férfiakat feminista amazonszerep.

Én mindig jókat mulatok már ha ilyen félős sunyizós nőket látok az utcán. Eszembe jutnak az itteni folyamatos kötekedések és balhézások. És hogy esetleg pont az egyik férfigyűlölő nő akit ott látok rettegve cipőt nézegetni, aki itt a leghangosabban próbálja a többieket felülmúlni a férfiak leszólásában és ekézésében.

2023. dec. 2. 23:44
 33/38 anonim ***** válasza:
70%

" Ez egy érdekes szempont, hogy a rossz tapasztalatok miatt alakult ki ez az önvédelem."

A baj ott kezdődik, hogy a kérdésedben állítasz egy bitang nagy általénosítást és tényként kezeld, ami minden -, csak nem az.

2023. dec. 3. 00:07
 34/38 gabor49 ***** válasza:
80%
mindenhol van zárkózott és nyitott nálunk is nem lehet általánosítani
2023. dec. 3. 06:55
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet. Külföldön nincs rám írva, hogy nekik külföldi vagyok."

Nem konkretizáltad, hogy mit értesz "külföld" alatt, mert ez így igen tág... Párom volt többször is olyan helyeken, ahol naponta többször őt szólították meg utcán vagy bárhol tök nyíltan, barátságosan (nők, férfiak vegyesen), hogy látják, hogy turista, honnan jött? És nem valami nagyon félreeső helyek voltak ezek, ahol még nem láttak fehér embert....

Szóval Kérdező, de. Simán látszik rajtad, ha turista vagy.

2023. dec. 3. 08:39
 36/38 anonim ***** válasza:
26%

Tényleg elég abszurd, hogyha egy nő nem úgy néz egy férfire random helyen, mint egy utolsó csövesre, akkor a férfiben felmerül, hogy ez most a tetszés jele, vagy csak egy egészséges lelkű nő. Vagy turista a lány. 😄

(Aztán megy az értetlenkedés, hogy dehát küldtem a jeleket (=egy mosoly) és semmi.)

Nemzetközi multinál dolgozom, voltam már egy-két helyen teljesen meg tudom erősíteni amit a kérdező írt.

Ami még érdekesebb, amikor külföldi kollégák vannak nálunk hosszabb rövidebb ideig, és mondjuk egy sörözés közben feljönnek a tapasztalataik.

Általában azt kérdezik, hogy dehát hogy lehet itt ismerkedni???

Annyira nem tudják ezt hová tenni a külföldi férfiak, hogy a páromat is megkérdezte a nyugat-európai főnöke, mikor pár hónapja itt volt, hogy mi a baj vele, mert az utcán olyan csúnyán néznek rá a nők.

Egyetlen kolléga volt, akit az lepett meg, hogy milyen közvetlenek és rámenősek a magyar lányok. Egy sportos, 190 magas srácot.

2023. dec. 3. 08:49
 37/38 anonim ***** válasza:
0%

"Egyetlen kolléga volt, akit az lepett meg, hogy milyen közvetlenek és rámenősek a magyar lányok. Egy sportos, 190 magas srácot"

Nem kozvetlenek, hanem Chad-eznek. Nagy kulonbseg :)

39F incel

2023. dec. 3. 09:08
 38/38 anonim válasza:
A zs-t Cenzúraztak
2023. dec. 3. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!