Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a nők akik háztartásbelie...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azok a nők akik háztartásbeliek, nem keresők, hogyan vásárolnak ajándékot a párjuknak?

Figyelt kérdés

Nincs semmi jövedelmük, abból élnek amit a férjük megkeres.

Anyósom kb 25 éve nem dolgozik, semmi keresete nincs, egyedül apósom keres pénzt, abból élnek. Úgy tudom hogy közös a bankszámla amire kapja a fizetését, igy anyósnak nem ad külön pénzt, hanem a bankártyával vásárol be a konyhára, tankol, stb.

Viszont karácsonykor is apósom keresetéből vesz anyósom apósomnak ajándékot. Ez csak nekem furcsa? Vagy más családokban is igy megy?

2023. okt. 13. 00:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
Heti 1 takarítás mellett megnézném mennyire van rend. Mondjuk 2 kicsi mellett. És nem mindegy hogy 2 szobás panel vagy emeletes ház.
2023. okt. 13. 11:40
 12/21 anonim ***** válasza:
57%
Nekunk csaladi hazunk van, vetemenyes, gyümölcsös, kutya, kisgyerek. Hidd el, van mit csinálni, pláne szezonban, eltenni, savanyitani, befőzni stb. Annyi mindnet tesz ki, hogy pl nekunk takarítónk van, mert nem fer bele tobb az időnkbe.
2023. okt. 13. 12:08
 13/21 anonim ***** válasza:
54%

"Az internet koraban mar nincs olyan hogy valamit szeretnel vasarolni de nem talalsz meg." - Nem vagyok benne biztos, hogy egy anyósodék korú ember (legyen pl 50-60 éves) olyan szinten tudja használni az internetet, a google lenst, hogy mindent megtalál. 38 éves kolléganőm, aki gép mellett dolgozik, még azt sem tudta, hogy újra kellene telepíteni egy alkalmazást, hogyha vacakol.

Még én is akadok olyan dolgokra a boltban, piacon (29 éves fejjel), amiket interneten nem találok. És itt nem egy egyszerű átlátszó vázára gondolok, amit minden boltban kapni.

"Heti 1 takarítás mellett megnézném mennyire van rend." - Szerintem ha az emberek folyamatosan rendet tartanak maguk körül, és oda pakolnak vissza, ahol a helyük van, akkor a heti 1 takarítás nem olyan rossz.

2023. okt. 13. 12:21
 14/21 A kérdező kommentje:

Heti 1 takaritas eleg es amugy sem minden csaladban van kisgyerek. Egy pl 8-10 eves siman eltud maga utan pakolni.

Anyosom amugy nem is takarit minden heten. Laktunk naluk par honapig es nem volt heti szintu takaritas.

2023. okt. 14. 00:03
 15/21 anonim ***** válasza:

Te most hoztál egy totál nem általános szitut.

Egy spec dolog alapján akarsz általános véleményt...

2023. okt. 22. 23:38
 16/21 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy apósod nyugodtan tudjon dolgozni, ahhoz anyósod biztosítja a családi hátteret.

Anyósod rengeteget dolgozott és dolgozik: mos, főz, takarít, nevelte a gyereket, ügyintézett a család érdekében. Nem eltartott tehát.

Biztos oka volt-van, hogy ők ezt így alakították.

Amit apósod kézhez kap, az jogosan közös.

2023. okt. 23. 03:42
 17/21 anonim ***** válasza:

“Azert a haz takaritasa es a fozes nem emeszt fel napi 8 orat. Altalaban az emberek heti 1szer takaritanak. A fozes sem tart sokaig, sot sokan akik csak ketten vannak, rendelnek hetkoznaponkent menus kajat ebedre.”

Na látod!

Ezeket a te eléggé szegényes szempontjaid. Nyilván ez a te életformád, és ebből indulsz ki.

Mindennap takarítok: a porszívóval körbefutni, letörölgetnialap. Felmosni alap. Mindennap wc-t mosni alap.

Kéthetente ajtó mosás, csempe letörölgetés. Havonta függöny mosás. És akkor nem részleteztem, hogy simán szétszedem, kimosom, visszaszerelem a mosdó, a mosogató szifonját, ha kell. Nem várom meg vele a férjemet, nem hívok szerelőt.

Vásárlás, főzés, mosás, vasalás.

Mi nem költünk futárral hozatott katyvaszokra. Megfőzöm, megsütöm én. Ugyanabból a pénzből négyszer-ötször annyi mennyiség jön ki.

És bizony simán ledolgozom a háztartásban a napi nyolc órákat is.

Persze, hogy munkahely mellett is lehet háztartást vezetni, takarítani, gyereket nevelni. A többség azt teszi. Idő múlva a férj elunja, hogy a felesége hulla fáradtan dől az ágyba, és már alszin is.

2023. okt. 23. 03:55
 18/21 A kérdező kommentje:

Anyosomeknal mindenki maganak mossa a szennyest, a fozes nem olyan hogy neki all repat pucolni meg hust felvagni, kloffolni, hanem megveszi felkeszen es 1 oran belul kesz a kaja. Takaritas nincs minden heten, sot mindenki kiveszi a reszet a takaritasbol. Aposom pl munka utan fuvet nyir minden heten es a bokrokat is megmetszi. Anyos neha besegit de o csak akkor megy a kertbe ha a nehany to paradicsomrol le kell szedni az erett paradicsomot.

A legidosebb gyerekre levolt passzolva a legkisebb, igy arra nem volt sok gondja.

A szomszedjuk ugyan ez. Egy gyerek volt otthon, ezert maradt otthon a no, akkor is mikor mar iskolas volt a gyerek.

2023. okt. 23. 15:47
 19/21 anonim ***** válasza:
Ugy erzem, te nem általánosságban a htb nőket kérdezed, hanem inkább az anyósod. Javaslom, hogy tole kerdezd meg egyenesen. :)
2023. okt. 23. 15:50
 20/21 anonim ***** válasza:

#17: Ne haragudj, de nem vagy te egy kicsit betegesen tisztaság mániás? Nincs ember, aki ilyen gyakorisággal elvégzi ezeket az egyébként javarészt felesleges takarításokat. Ne mondd, hogy a mosogató szifonját heti rendszerességgel szét kell szedni, mert én 10 évente egyszer teszem. Ha koszos a csempe, mert ráfröccsent az étel főzés közben, akkor rögtön letörlöm, egyéb esetben tavaszi és őszi nagytakarításkor. Ennyi vendég jár hozzátok, hogy mindig tip-top kell lennie a háznak? Mert nálunk speciel sosem szólt meg senki, hogy miért félévente mosom az egyébként egyáltalán nem koszos függönyt.

Mondod, hogy hulla fáradtak ezek az emberek, és a férjük megelégeli idővel, ha te napi 8 órát talpon állsz, nem vagy fáradt? Mert biztos, hogy előbb dőlnék ágyba 8 óra talponállás után, mint 8 óra ülve dolgozás + 2 óra napi főzés/takarítás után.

Másrészt: Ha tényleg koszos az otthonotok, arra nem gondolsz, hogy amiatt van, mert folyamat otthon vagy? Észrevettem, hogyha itthonról dolgozok, mindig van mit takarítani. Ellenben ha szinte aludni jövünk haza, nyilván csili-vili a lakás, hiszen úgy hagytam a hétvégi takarítás után.

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem ez vagy munkakerülés a részedről, vagy korodra tekintettel ezt hoztad a családból, a szüleidtől. Azonban más világot élünk, nem vagyunk már eltartottak, és ugyanúgy el tudjuk végezni a hazimunkat hétvégén és munka után, szó nélkül, még ha nem is lehet minden nap enni a földről. Annál, hogy csillogjon a lakás, sokkal fontosabb számomra, hogy legyen pénzünk. És ha pénzünk van, tudunk takarítót is fogadni, hogy ne nekünk kelljen napi 8(?!?!) órában takarítani a házat, plusz jusson mindenre, amire kell két keresetből.

2023. okt. 23. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!