Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok a férfiak, akik szerint a házimunka a nő feladata (konyhában a helye. ) azok magas színvonalon eltartják a feleségüket háztartásbeliként?
Ha eltartana sem. Nem azert tanultam. Hogy htb legyek masnak kiszolgaltatva.
Ilyenekkel mondjuk eleve nem ismerkedem, es annyira nem is jellemzo. A kornyezetemben a ferfiak 18-70 kozott minden hazimunkat el tudnak vegezni es szoktak is.
Persze, álmodozz csak :D
Szerintük a nő dógozzon mert egyenjogúságot akart, de mellette csinálja ő a házimunkát, mer' az női munka.
De azért általában hajlandóak tavasszal-ősszel kereket cserélni a kocsin, pár évente kicserélni 1-1 izzót, esetleg lenyírni a füvet hetente, és erre büszkék, hogy ők is csinálnak ám házimunkát! :DDD
Aki azt mondja, hogy a nő helye a konyhában van, az primitív, ne várj tőlük sokat.
Van egyébként olyan ismerősöm, aki eltartja a feleségét és cserébe ő intézi a házimunkát és egyebeket, de ott nem ilyen kőkori felfogás van, egyenrangú feleknek tekintik egymást, és ha a nő azt mondaná, hogy visszamegy dolgozni teljes állásba, onnantól természetes lenne a házimunka felezése...
Kedves 6-osnak nem csoda a 0%.
Kívánom neki, hogy legyen nő. Csak 1 hétre. Mondjuk az én helyemben.
Napi min. 12 óra munka, hétvégén is, egész évben. Ha emellett élére állítja a háztartást segítség nélkül, hát gratula.
Szerintem ezt leginkább azok mondják akik a sörözésen kívül kb bármire lusták, és azért mondják csakhogy nehogy fel kelljen állni a tv elől miután hazaértek. Amúgy "dógozzon az asszony is, mert a pénz az köll, de csinálja már meg a házimunkát is mer az nem az munka, az egy asszonynak természetes és alap." Normális esetben egy független értelmes férfi ugyanilyen nőt akar magának, aki ugyanúgy intelligens, és megtud állni a saját lábán is ha kell.
Illetve háztartásbelire vágyhatnak még a komplexos férfiak, akikben komoly félelmet kelt ha a nő is önálló, hisz akkor bármikor elhagyhatja őt. Mégha nincs semmi keresete, vagyis mindenben a férfitől függ, akkor bármi történjék nem fogja otthagyni.
Dehogy! Persze nem ismerek minden férfit, de azok akik így vélekedtek és találkoztam velük mert pl randira hívtak, vagy egy helyen dolgozunk, marhára nem.
Mindenki akivel ez szóba került és így vélekedik, teljes idős munkahely és fizetés mellé várta el a párjától, hogy ő végezze a házimunkát, főzést, bevásárlást, takarítást stb stb, és egyik se cserélt volna ki egy pelenkát se soha, nem fürdetett, nem etetett volna gyereket...az is a nők dolga szerintük. Mikor megkérdeztem, hogy és akkor férfiként mit csinál ő otthon? Akkor az volt a válasz, hogy hát ő dolgozik, amikor otthon van, jár neki a pihenés, issza a sörikét és leb...ssza magát a tv elé, vagy elmegy a haverokkal, hogy ne legyen az útban amíg tiszta nem lesz a ház. Valaki csak szimplán azt mondta, hogy a háztartás vezetése női munka és ezzel el volt intézve, ő nem magyarázza, ez a természetes. Nem ok nélkül nem volt 2. randim se az ilyen selejtekkel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!