Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A legtöbb harmincas -nemtől függetlenül- miért néz ki ilyen szarul? Nemsemleges kérdés
Nem rég lettem 30. Amúgy sem szívesen ismerkedem pont a korosztályomban, de most hogy 30 lettem rengeteg olyan embert feldob a tinder, akiknél eddig gondolom a 30 volt beállítva az alsó korhatárnak és ezért most láttam meg őket. A legtöbben nagyon szarul néznek ki, akiket látok 30-35 évesek. Öreg bőr, elhízottság és ez a fajta igénytelenség sugárzása, ami mondjuk nem a ruházkodásból vagy egy rossz frizurából jön, hanem az évtizedes "leszarom pirulából", hogy nem érdekli a kinézetére való igényesség. Ilyenekben, amit írtam is, bőr, elhízás, de még sok kisebb-nagyobb dolog ide értendő. Nagyon sok embert inkább többnek mondanék a koránál vagy 5 évvel, ez a leggyakoribb.
Most jön az önfényezés, sajnálom. Én ehhez képest fiatal arcú, egészséges és puha bőrű, teljesen túlsúly mentes vagyok. Ezt hogy fiatalnak nézek ki nem csak én találom ki, heti szinten megkapom, hogy 5-7 évvel néznek fiatalabbnak a koromnál az újonnan megismert emberek. Szerintem semmi extra, csak bőrápolás, 8 óra alvás, nuku elhízás, nuku drog, alkohol és cigi, és egy kis sport nem túltolva. Van még persze sok kis apróság, de ezek a főbb dolgok. És én sem az anyatejjel szívtam ezeket magamba, apukám pl. egy elég igénytelen ember sajnos a megjelenésére, de anyukámat sem mondanám átlagosnál jobbnak ezekben, szóval magamtól tanultam meg ezekre figyelni. A legtöbbeket ezek miért nem érdeklik? És nem, se rengeteg pénzbe, se rengeteg időbe nem kerülnek ezek. Az elején ki kell alakítani a szokást és utána már a nagyja jön magától, nem is kell rá annyira figyelni egy idő után, hogy alappá válik.
Genetika eléggé benne van, nekem anyukám is mindig letagadhatott volna egy 10-est simán, még fiatalabb koromban volt egy időszak, amikor többször tesóknak néztek minket.
Én pl a bőrápoláson és az étkezésen kívül nem mondanám, hogy extra igényes életet élek, dohányzom és rendszeresen fogyasztok alkoholt, alvás ahogy épp sikerül, mégis huszonévesnek néznek, múltkor egy kollégámtól azt kaptam meg, mikor szóba került a téma, hogy ő azt hitte, még szülőkkel lakom, ott nem életkorról beszéltünk konkrétan, de gondolom ő sem azért hihette azt, mert úgy gondolta, felügyeletre szorulok vagy nem tudom😂
És anyukám sem figyelt ezekre a dolgokra nagyon, ő is max használt krémeket, de hát azt inkább hagyjuk, 10-20 éve mi számított tudatos bőrápolásnak, az alvás meg neki kb ismeretlen fogalom, mióta ismerem össze-vissza alszik, az a fajta vállalkozó, aki mindig úszik a melóban és nem ér rá ilyen dolgokra🤷♀️
Egy dolog jutott még eszembe, én pl gyerekkorom óta rühellek napon tartózkodni, soha életemben nem barnultam le, ok, még gyerekként talán 1-2x leégtem, amikor családi nyaraláson kötelező volt sétálni a napon egész nap, de ennyi, ha tehetem, árnyékban tartózkodom, nem napozok, nem szolizok, soha nem volt barna bőr mániám :D Ez is hozzájárul azért ahhoz, hogy ne öregedjen idő előtt a bőr.
Én ezt nem tapasztalom ilyen durván mint te.
Kissé eltúlzod vagy nagyon rossz közösségben, területen és emberek közt élsz.
Én Tinderen és barátain sokszor átfutottam már a nőket és kíváncsiságból a férfiakat is, 20-40 között, és nagyon kevés nő van aki nem néz ki jól, és a férfiak pedig inkább arcra fejre nem. De ez sajnos adottság h valaki jóképűnek születik vagy sem.
10-13. Nem durván tapasztalom ezt és nem eltúzott mértékben. Nem azt mondom, hogy mindenki öregnek néz ki, vagy pedig fiatalabbnak. Csak sok ilyet észreveszek és ez a kérdés most erre fókuszál, erről szól, ezért ez a téma és tűnhetett úgy, hogy így értem. De nem. Szerintem sok ember van, aki a korának megfelelően néz ki nagyjából. De sok szarul kinéző ember is van.
12. Igen. Szerintem is többet ér ilyen szempontból, ha egy fiatal néz fiatalnak, mintha egy korombeli vagy idősebb ember. Szoktam járni középiskolákba meghívott előadóként előadásokat tartani és a vége felé a kérdéseknél néha megkérdezik hány éves vagyok. Most a szülinapom óta nem voltam, de mindig ledöbbentek sokan, amikor mondtam 29 vagyok. Általában 22-24-nek néztek a legtöbbször a legtöbben a tizenéves diákok is. Vagy 23 éves nézett magával egykorúnak egy másik helyen a nyáron. Másfél-két éve 28 éves koromban egy 21 éves lánnyal álltunk egymás mellett és a húga, aki szintén ott volt, azt hitte egykorúak vagyunk a testvérével. Történnek ilyenek. De mondjuk a legtöbben 23-25-nek néznek jelenleg.
Ennek ellenére nálam is vannak emberek, akik megmondják a koromat. Kevesen. Egyeseknek van szeme hozzá. Tudod pl. hogy nem csak a bőr az egyetlen dolog, ami számít az öregedésben, hanem a bőr alatti zsírpárnák ereszkedése vagy a csontozat tömeg/volumen (volume) vesztése is, amik ellen nehezebb tenni. Mutogattam egy 60 éves nőt embereknek a netről, aki 40-nek nézett ki és a legtöbben 40-nek is tippelték, de páran azért csak megmondták, hogy 60 körüli, akiknek jobb szeme volt hozzá. De ők elég kevés ember, mármint tényleg kevés.
Meg egy erdekesseg:
Az azsiaiak szamara oregnek latszunk. Engem rendszeresen 50 felettinek neznek itt.
39F incel
Én elég válogatósnak tartom, amiket írtál (bocs Kérdező). Nem mindenkinek szempont a külső. Vannak nagyon jó kapcsolatok, ahol nem ez az elsődleges szempont, és ehhez képest boldogok. Ismerek konkrétan ilyen párokat többet is. Te leigényteleneznéd őket, ők viszont szeretik egymást, és egyszerűen nem szempont nekik amiket írsz. Az hogy te elítélsz valamit, az egyéni preferencia. És részben egyetértek veled, de részben nem. Itt is írják, hogy genetika is kell. Nem mindenkinek forog az élete akörül, hogy milyen a bőre, vagy a teste. Más tesz érte, de nem feltétlenül látszik. És rossz hírem van, meg fogsz te is öregedni, és nem tudod visszacsinálni, max tompítani a dolgot, de mások szemében te is öreg leszel.
Sorry, ez van. Mondom ezt úgy, hogy igazat adok abban, hogy az ember ne legyen igénytelen, viszont szerintem nem lehet ennyire a kinézet körül forogni, erre meg más azt mondhatja rád, hogy felszínes vagy.
Ezeket nem kötözködésből írom, hanem mert szerintem most túl nagy hangsúly van nálad a külsőn. Egy partner frusztrált lehet így melletted, mert ha valami megváltozik rajta, és nem tud vele mit kezdeni, akkor undorodni fogsz tőle, és igénytelen öregnek fogod tartani. Pedig senki sem tehet arról, ha teste változik. Van amin lehet javítani, van amin nem. Szerintem a szeretet sokkal fontosabb egy kapcsolatban, és akkor a külsőn nem lesz ekkora fennakadás, mert nyilván így-is úgy-is változik, nem tudsz mit tenni.
Igen, jellemzően más mindig ocsmány, öreg, igénytelen, elhízott, de a panaszkodó fél mindig egy szupermodelleket megszégyenítő külsejű, 30 évesen is max. 20-nak kinéző, mindenben tökéletes teremtmény.
Ettől függetlenül persze, vannak, akik elhagyják magukat. Ennek több oka is lehet. Sokaknak egyszerűen "nem jött be az élet", van egy utált munkahelyük, rossz fizetéssel, ez nem ritkán alkoholizmussal is társul, ez pedig egyenes út a leépüléshez.
A másik, hogy egyszerűen nem divat ügyelni magunkra. Elintézik annyival, hogy "ilyen az öregedés, nincs mit tenni", meg "ez a természet rendje", stb. Idehaza, sőt, az egész régióban nincs hagyománya annak, hogy az ember 25-30 fölött is aktív, és egészséges életet éljen.
De nyilván ez azért távolról sem igaz mindenkire.
" Ezért az emberek nem is szokták megmondani az igazat. Én is fiatalnak látom még magam a tükörben, de a 18-20 évesek látják, hogy 30 vagyok."
Ez így igaz. Én is mindig kevesebbet mondok, mit gondolok. Egyrészt ha fölé lövôk, akkor rosszul esik neki, és így legalább lesz egy jó napja.
"Tudod pl. hogy nem csak a bőr az egyetlen dolog, ami ..."
Meg a tekintet, hang, mozgás
16. Nem, ez nem így van. Mindenkinek számít a külső. Ha együtt van egy nem vonzó pár, akkor azért vannak együtt, mert beérték egymással, rájöttek (vagy úgy gondolják) ennél jobbat nem kaphatnak. Elfogadták, hogy úgy néznek ki ahogy és kb. reálisan látják, hogy külsőre milyen szintű partnert kaphatnak meg nagyjából. Mint a legtöbb ember.
Nem ítélek el senkit, csak esetleg nem tartom vonzónak saját magam számára és én nem élném úgy az életem, ahogy ő.
Nem írtam, hogy nem szerethetik egymást a nem jól kinéző emberek.
Tudom, hogy meg fogok öregedni. És? Attól még reális keretek között a maximumot hozom ki magamból és azt látom, hogy ez rengeteget ad vissza nekem az életben.
Én saját magammal szemben sokkal kritikusabb vagyok, mint egy párommal szemben, akit szeretek. Ugyanazokat a dolgokat magamon jobban észreveszem, mint más embereken, vagy főleg olyan más embereken, akiket szeretek.
17. Igen. Mi ezen olyan hihetetlen? Küldjek neked képeket privátban magamról? Nyilván az jön ide erről kérdést feltenni így, akit érint a téma és benne van ebben. És igen, bőven léteznek olyan emberek, akik csak azt hiszik fiatalnak néznek ki, de nem azok. Én is találkozom ilyen emberekkel egész gyakran. Meg olyanokkal, akik még ők mondják magukról, hogy igen, fiatalnak néznek ki. Anélkül, hogy bárki kérdezte volna vagy utalt volna rá. És ez szerintem is nagyon gáz. Sok ilyen ember van. De ez mellett léteznek olyanok is, akik tényleg fiatalnak néznek ki. Én nem erőszakosan mondom magamról a valóságban, hogy "na, na, fiatalnak nézek ki?", hanem mindig az emberektől hallom ezt anélkül, hogy utalást tennék rá. Pusztán csak elmondom a korom és látom az arcukon az őszinte meglepődést és ők mondják ezt. Aztán pedig szerényen mondok egy köszit vagy hasonlót, tehát nem ezen lovagolok utána a beszélgetésben. Tudom, hogy így van, mert állandóan megkapom ezt kérés, erőlködés nélkül is.
A többit, amit írtál azokkal egyetértek.
18. Fel lehet menni online fórumokra, felületekre is, ahol anonim módon csak képek alapján értékelnek téged vagy megmondják hány évesnek gondolnak. Ahol nem ismernek, nem is látod azt, aki válaszol és ezért lehet őszintének lenni. Itt is hasonló eredményeket kaptam friss, nem manipulált képekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!