Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez a szó szerint mindenen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a szó szerint mindenen megsértődés? Ez mikor lett ekkora divat? Egyáltalán miből jött, és miért terjedhetett el ennyire?

Figyelt kérdés

Egy ideje csak kapkodom a fejem. Felnőtt emberek, de leginkább a nők, gyakorlatilag mintha folyamatosan keresnék az alkalmat arra hogy jól megsértődhessenek. Nem hinném hogy én vagyok bunkó mert pl 5-10 éve még abszolút nem futottam ebbe bele, ráadásul annyi helyen látom mostanában magam körül hogy az hihetetlen! De itt a gyakorit is meg lehet nézni példaként, olyan dolgokat kitalálnak magukra vesznek az emberek ami oda sincs írva, aztán csak lesek hogy ezt honnan. És akkor beindul a nyílt ellenségeskedés, vagy a passzív agresszió, és a másik fél nem is érti mi van. De úgy látom ez jóideje a párkapcsolatokat, és a férfiak nők viszonyát is általánosságban mérgezi. Belefutottam én magam is, meg tényleg folyamatosan látom is magam körül mindenfelé, mások által is.

Szóval miből jött ez az egész sértődős divat? Mióta van ez így, és mi lehetett a kiindulási alapja, vagyis a forrás? Honnan terjed?

2023. szept. 12. 21:00
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

Hát olyan szempontból valóban jobb, mintha később derülne ki. De az még jobb lenne, ha nem lennének ennyire pattanásig feszítve az indulatok a nemek között.

Ez a metoo dolog lehet van megint olyan jó nyom, mint korábban a woke és cancel culture volt. Nekem ezek viszonylag újak. Tudom, a jelek szerint egy kő alatt töltöttem az utóbbi éveket. Megvoltak a sajátos érdeklődési köreim, és ezek teljesen kimaradtak, szándékosan. Utánanézek mert ki tudja, még ebből is jöhet az egész jelenség amire a választ keresem.

Egyetértek, sok dolog valóban azért vetemedett el mostanra, mert senki nem tett ellene semmit. És hát igen, ismerem a középsulis típust akit mondasz. De nekem az a fura hogy mintha most mindenki megkattant volna egyszerre, csendesek és seggfejek is, és a legkisebb vélt vagy valós dolgon egymásnak esnek. Legtöbbször félreértéseken, amiket néha annyira bele akarnak látni, csak hogy lehessen min megsértődni. Sokszor tényleg így hat mostanra ez az egész. És fura.

2023. szept. 13. 16:28
 42/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, én nem látom így, de én "részt vettem a világban".

Szerintem ez amúgy nem a nemek közt áll fenn. Inkább az említett típusok közt. Aki eddig tűrt, és hirtelen nem tudja hogy érvényesíteni az akaratát (ez is egy skill), az is viselkedhet furán, és aki eddig megszokta, hogy nem ütközik ellenállásba, az is feszült lehet.

Nemek közt ez akkor áll fenn, amikor valaki mindent ezzel akar megmagyarázni, mindent ebbe akar belepréselni. Sokkal több az emberek közötti feszültség, mint a nemek közötti, de utóbbi jó elterelés.

2023. szept. 13. 16:57
 43/45 A kérdező kommentje:

A feszültség valóban rengeteg lett az emberek között, egyetértek. De én kifejezetten a nemek között is látom az egyre nagyobb megosztottságot. És részben pontosan ebből a fura, megsértődős, sokszor hiperérzékenynek ható dologból is jön. Vagyis ez inkább tünete lehet.

Egyébként itt gyakorin is a felnőtt párkapcsolatok témakörben ez elég látványosan megjelenik. Sokszor teljesen tisztességes kérdéseket és kérdezőket is látok, akik feltesznek egy normális kérdést, még csak nem is provokálásból. És akkor egyre jobban elkezdik kikezdeni, kiforgatni, olyan dolgokat amiket nem is mondott, sőt igazából épp az ellenkezőjét annak ami van. És beindul a gyűlölet cunami, egyoldalúan nekiesnek. És ezt főleg nőktől láttam itt. Van hasonló férfi oldalról is, de arányaiban talán negyedannyian se lehetnek. És azoknak is legalább a nagyobbik része olyan emberektől származó ismétlődő kérdés akiket inceleknek titulál a többség. Viszont a maradék többi meg logikus és racionális emberek kérdései, vagy panaszkodásnak álcázott kérdés, de a lényeg hogy sokszor kifejezetten jogos és reális dologról, normális hangnemben. Érvekkel és tényszerűen, tehát racionálisan, így valami alapja csak lehet. És általában ott is ez a női tömeg ossza kritika nélkül ezt a fajta vagdalkozó, személyeskedő, ok nélkül támadó stílust. Ezért sem értettem hogy sokan nem látják sőt letagadják ezt a jelenséget, holott pl itt is az oldalon eléggé látványosan jelen van.

2023. szept. 13. 17:48
 44/45 anonim ***** válasza:
100%

[link]

444 cikk, de meglepően kritikus a woke és a cancel culture mozgalmakkal kapcsolatban. Szerintem nagyon érdemes elolvasni, elég jól bemutatja ezt az egész "túlérzékeny generáció" problémát.

2023. szept. 13. 21:51
 45/45 A kérdező kommentje:

#44 nagyon szépen köszönöm, ez a cikk egy az egyben arról szól amit kerestem! És itt még nem is voltak paywall mögé rakva a 444 cikkek, fent van az egész, végigolvastam. Pontosan ez a fajta elborult túlérzékenység, amit próbáltam megfogalmazni. És annyira éreztem hogy ez valahonnan gerjed, valami szélsőséges propagandaként. Adom a south parkos hasonlatot is, tényleg abban szoktak ilyesmi elborult dolgok lenni, csak ez itt szokás szerint az egyre inkább abszurddá váló valóságunk.

Szóval amit korábban mondtam hogy nekem ezek tudatosan kimaradtak mert direkt kerültem, meg másfajta, mélyebb érdeklődési köreim voltak a tömegkultúra helyett, azt tartom nagyon is. Viszont úgy látom ennek az egésznek a hatása egyre inkább kezd begyűrűzni a világunkba is. Tényleg köszönöm a választ, ez lesz a megoldás amit a cikk ír. Majd fogok még olvasni a témáról, hogy megtanuljam kivédeni a szélsőségesen kártékony részét, ami rajtunk normálisabb embereken csattan.

Ja és javaslom én is mindenkinek hogy olvassa el ezt a cikket! Főleg azoknak akik hitetlenkedtek, vagy egyszerűen letagadták hogy létezik, esetleg rajtam kérték számon hogy biztos én vagyok bunkó :)

2023. szept. 13. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!