Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez a szó szerint mindenen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a szó szerint mindenen megsértődés? Ez mikor lett ekkora divat? Egyáltalán miből jött, és miért terjedhetett el ennyire?

Figyelt kérdés

Egy ideje csak kapkodom a fejem. Felnőtt emberek, de leginkább a nők, gyakorlatilag mintha folyamatosan keresnék az alkalmat arra hogy jól megsértődhessenek. Nem hinném hogy én vagyok bunkó mert pl 5-10 éve még abszolút nem futottam ebbe bele, ráadásul annyi helyen látom mostanában magam körül hogy az hihetetlen! De itt a gyakorit is meg lehet nézni példaként, olyan dolgokat kitalálnak magukra vesznek az emberek ami oda sincs írva, aztán csak lesek hogy ezt honnan. És akkor beindul a nyílt ellenségeskedés, vagy a passzív agresszió, és a másik fél nem is érti mi van. De úgy látom ez jóideje a párkapcsolatokat, és a férfiak nők viszonyát is általánosságban mérgezi. Belefutottam én magam is, meg tényleg folyamatosan látom is magam körül mindenfelé, mások által is.

Szóval miből jött ez az egész sértődős divat? Mióta van ez így, és mi lehetett a kiindulási alapja, vagyis a forrás? Honnan terjed?

2023. szept. 12. 21:00
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
89%

Egyszerűen PC-bb lett a világ, ez van.

Lehet, hogy te nem bunkóságnak érzed, amit mondasz, de attól a másik félnek még lehet, hogy úgy jön át.

Húsz évvel ezelőtt például még teljesen normális volt olyan tv műsort adni a tévében, ahol túlsúlyos embereknek segítettek lefogyni, és konkrétan az arcukba mondták, hogy "fú, mekkora hájas disznó vagy", és a fél műsor a szereplőn való vicceskedésről meg megalázásról szólt. Ma már betiltanák, ha bárki ilyesfajta műsorral próbálkozna.

Ugyanennek a példájára, van, amit oké volt mondani férfiként egy nőnek 10-20 évvel ezelőtt, de ma már nem az.

Változnak az idők, neked is velük kell változnod.

2023. szept. 12. 21:47
 12/45 anonim ***** válasza:
15%

Mert olyan világot élünk, hogy nem tudnak a fiatalok alkalmazkodni egy kicsit sem. Nem azt mondom, hogy mindent tűrni kell, de szerintem egy kicsit sem tudnak tolerálni, egy kis kompromisszumra sem képesek. Nem mindenki, de sokan. Amint valami hibát találnak a másikban, már hangot adnak a nemtetszésüknek, pedig senki sem tökéletes.

És szerintem ez a munkahelyekre is igaz. Azt látom körülöttem, hogy nincs felelősségvállalás, nincs kötelességtudat, nekik mindent szabad, és ha szól a főnök hogy 10 percet késett, már felmond, és továbbáll.

De hogy ez miért van, biztos egy szakember meg tudná mondani.

2023. szept. 12. 21:48
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

12, A tolerancia alapja, hogy az intolerancia nincs megtűrve.

Ha az egyik ember csak békében létezne, a másik meg Dunába lövetné, akkor ez a két vélemény nem egyenrangú.

Vannak dolgok, amikben nincs kompromisszum.

Nincs olyan, hogy na, csak egy kicsit nem veszlek emberszámba jó? Csak egy kicsit nincs jogod létezni. Csak egy kicsit zaklatlak, mert ez még belefér.

2023. szept. 12. 22:29
 14/45 anonim ***** válasza:
100%

12, és jól teszik. Nézz már körül, milyen szarban forgolódunk. Ne álljanak be a sorba, kezdjék előről, és csinálják jobban.

Kérdező, ha ez veled folyamat megtörténik, egyetlen példát mondj már. Ha ennyire kapkodod a fejed, csak emlékszel 1 esetre.

2023. szept. 12. 22:44
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

Ahol nincs sértés ott nincs sértődés. Ha tiszteled a párodat nem lesz min megsértődnie.

Igen, valóban megnövekedett a jelenség, mert az emberek egyre tiszteletlenebbek egymással. Mindennek megvan az oka.

2023. szept. 12. 23:24
 16/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom felidézni, hogy mikor kellett valamin megsértődnöm ellenkező neművel történt beszélgetés közben, de ha nálad folyamatosan megsértődnek, akkor talán benend van a hiba.
2023. szept. 12. 23:30
 17/45 anonim ***** válasza:
76%

"Húsz évvel ezelőtt például még teljesen normális volt olyan tv műsort adni a tévében, ahol túlsúlyos embereknek segítettek lefogyni, "

Ilyen most is simán lehetne, az emberek fele fogyókúrázik, és miért ne fogadna el segítséget. Ennél sokkal jobban is égetik magukat az emberek önként és dalolva különböző valóságshowkban.Ok, a sértegetés az tényleg más.

2023. szept. 12. 23:33
 18/45 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyünk már annyira trufák, hogy bebeszéljük magunknak, hogy ezek a freakshow tévéműsorok bárkinek segítenek.

Kb minden kövér ember hallott már minden beszólást, sértést, fenyegetést, és általában próbáltak már kb minden diétát, fogyókúrát, gyógyszert, ráolvasást. A legtöbb súlyosan elhízott ember többet tud a dietetikáról, edzésről, mint az átlag.

Ennek ellenére kb elenyésző az az arány aki tartósan lefogy. Nyilván kicsit komplexebb a probléma, mint, hogy szólsz, hogy kövér. Nyilván nézett már tükörbe.

Ezek a vetélkedők általában arról szólnak, hogy a normál súlyú ember lehessen fintorogni, meg kicsit jobban érezze magát a tyúkxaros kis életében.

Ilyen alapon mindenféle fogyatékos gyereket is lehetne mutogatni, hogy lám, örülj neki hogy a tied nem gyopi, de nézd hogy habzik a szája, úú de furi.

Vagy esetleg mindneféle etnicitást, mert nálatok nincs kínai bolt, és olyat még nem láttál.

Basszus, mint a középkorban. Jó, hogy zoo csemegét nem dobnátok.

Ez azért elég pocsék szórakoztatás nem? Kimész az utcára, és látsz mindeféle embert, azért annyira ez nem szenzáció a 21. században, nem?

2023. szept. 13. 00:04
 19/45 A kérdező kommentje:

Nem igazán szeretek személyes példákat hozni erre az oldalra, mert úgy tapasztaltam hogy sokan megpróbálják kiforgatni, meg támadási felületet ad, amivel visszaélnek. De látom többen is kértetek példát, szóval akkor bedobok egyet. Volt pl egy korábbi randimon hogy kinyitottam az ajtót és előreengedtem a nőt, ő pedig megsértődött, hogy ez mennyire szexista dolog tőlem! Mondanom se kell, nem lett 2. randi, próbálom az ilyen hozzáállású nőket kiszűrni, meg hát nyilván én is elástam magam nála hiszen "szexista" voltam.

Egyébként kaptam közben egy privátot, nem akarta leírni mert tartott tőle hogy páran megsértődnek rajta és lepontozzák :D Szóval érdekes levezetés, van aki szerint a woke és cancel culture lehet az egyik összefüggés. Kicsit most olvasgattam erről és tényleg hasonló!

Vélemények?

2023. szept. 13. 00:20
 20/45 anonim ***** válasza:
74%
Leginkább a nők....a pasik is ilyenek már.
2023. szept. 13. 00:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!