Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez a szó szerint mindenen megsértődés? Ez mikor lett ekkora divat? Egyáltalán miből jött, és miért terjedhetett el ennyire?
Egy ideje csak kapkodom a fejem. Felnőtt emberek, de leginkább a nők, gyakorlatilag mintha folyamatosan keresnék az alkalmat arra hogy jól megsértődhessenek. Nem hinném hogy én vagyok bunkó mert pl 5-10 éve még abszolút nem futottam ebbe bele, ráadásul annyi helyen látom mostanában magam körül hogy az hihetetlen! De itt a gyakorit is meg lehet nézni példaként, olyan dolgokat kitalálnak magukra vesznek az emberek ami oda sincs írva, aztán csak lesek hogy ezt honnan. És akkor beindul a nyílt ellenségeskedés, vagy a passzív agresszió, és a másik fél nem is érti mi van. De úgy látom ez jóideje a párkapcsolatokat, és a férfiak nők viszonyát is általánosságban mérgezi. Belefutottam én magam is, meg tényleg folyamatosan látom is magam körül mindenfelé, mások által is.
Szóval miből jött ez az egész sértődős divat? Mióta van ez így, és mi lehetett a kiindulási alapja, vagyis a forrás? Honnan terjed?
"kinyitottam az ajtót és előreengedtem a nőt, ő pedig megsértődött"
Buta volt a nő. Épp hogy nem voltál az (belőle kiindulva), mert a pasi megy előre nyilvános helyen, nem a nő.
Nem vagyok pszichomókus, de az agresszivitással kapcsolatos a túlérzékenység, férfiaknál is simán megvan, kretén, agyonkényeztetett, feltétel nélkül szeretett bunkó (férfi) szomszédom volt ilyen, rendőr megállította közúton mezei ellenőrzésre, majd elkezdett hisztizni, végül odáig nyafogott, hogy bilincsben vitték el, több napra hűvösön.
Na ő volt ilyen mindenen megsértődös, ultraérzékeny f.sz.
De láthatod itt is pár válaszban, egyből a plafonon, sík ideg a hülyéje, támad, érzékenykedik, aztán csodálkozik, ha pfánverik.
Nem kell finomkodni koma, vannak egyedek, akiknek a nevelése még nem fejeződött be.
A stílussal van bajod, vagy a tartalommal?
"Volt pl egy korábbi randimon hogy kinyitottam az ajtót és előreengedtem a nőt, ő pedig megsértődött, hogy ez mennyire szexista dolog tőlem!"
Ha egy nő minden sértődés nélkül, nyugodtan mondaná neked, hogy "figyi, tök kedves vagy, de nekem ez nem jön be", akkor is zavarna a dolog?
Egy átmeneti korban élűnk, ahol vegyesen vannak jelen, a múlt és a jővő normái
.
Ennek nyilván megvannak a túlkapásai is.
Pl ha nem teszik hogy egymást b@szák az utcán a pridolok, akkor homofób vagy. Hiába nincs bajod a melegházassággal meg az ő örökbefogadásúkkal, te akkor is homofób vagy mert nem akarsz megengedni nekik valamit.
A jővő normáihoz kell alkalmazkodni, úgy hogy a legtöbb ember a múltra van felkészülve.
1-2 generáció és megint picit beállnak a dolgok egy normálisabb mederbe.
#27 Nem, sajnos nem ilyen stílusban. Ha ilyen stílusban közölte volna, akkor elfogadom, hiszen teljesen korrekt vélemény. Sőt challenge accepted szerintem még bele is mentem volna a játékába, mert érdekes újdonság számomra. És vajon hova vezet.
Ehelyett ami volt, hogy előzékeny voltam vele, előre engedtem. És akkor ott helyben még semmi, csak utólag kezdett el puffogni meg először utalgatni aztán egyre többször felhozva vissza ezt az egészet. Szerintem meggyőződése volt hogy én lenézem őt, csak azért mert illedelmes voltam és előreengedtem az ajtón. Meg szexista, amiért nőként kezelem. Meg úgy az egészhez társult egy fura flegma sértődött hangszín és stílus onnantól. Szóval maradtam a randin amennyit illendő, aztán távozósra vettem a figurát, mert gyakorlatilag ettől a ponttól ez a nő folyamatosan mérgezte a hangulatot, hogy felemlegeti és ezen puffog. Meg a többi utalgatás hogy én mint szexista férfi, ezt meg azt is biztos így szoktam. És akkor kitalált helyzeteket dobált be, csak lestem honnam veszi ezeket, na mindegy. És voltak még hasonló helyzetek is, velem is, ismerősökkel is, de mondom ugyanezt a hozzáállást látom itt gyakorin is sokszor. Nem véletlen tekintek rá valami jelenkori jelenségként, vagyis inkább mételyként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!