Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki nem akar gyereket, annak a szüleinek mit kellett volna másképp csinálni, hogy akarjon?
Volt egy gyerekvállalásos kérdés, és ezen gondolkodtam. Én most szültem és jól akarom csinálni, hogy a gyerekem azt érezze annyira jó volt a gyerekkora, hogy ezt ő is tovább akarja vinni.
Tudtok ebben segíteni?
29
Vagy inkább elzárni a hozzád hasonló gyökerektől.
3
Igen! Ez így igaz, kedves 3as!
Penz nincs, gyerek van, mert idiotak! A magyarnak ennél tobb esze van!
35
És ilyenkor jön a szemforgató hápogás, hogy bezzeg 200 éve a vályogházba szültek, azok voltak a szépidők
"De azt azért ugye elismeritek, hogy nagyon sokan, egyszerüen anyagi megfontolasbol nem akarnak?"
Én ezt nem "nem akarásnak" veszem, hisz ha nyernének a lottón, vállalnának gyereket.
Ez nem ezen múlik
Lehet a legjobb családja egy embernek, ha nem akar gyereket, akkor nem akar…..
Van, aki mindössze igényesebb, mint egy ősember, és igenis 21. századi alapfeltételek meglétéhez köti a gyerekvállalást (és nem elégszik meg a döngölt padlón mezitláb szaladozó talpacskák édes zajával) - ott kösse fel a gatyáját a magát férfinek nevező incelke.
Van, aki pedig egyszerűen semmiféle vágyat nem érez rá, és ha ötöslottó nyertese Brad Pittel az oldalán, akkor se akar gyereket. Ott meg keressen a vágyai megvalósításához megfelelő partnert, s ne pedig a döglött lovat rúgdossa.
Nem akarok gyereket, de ha lenne gyerekem, akkor úgy próbálnám segíteni, nevelni hogy megtalálja a saját útját. Nem úgy, ahogy te, Kérdező. Ez legalább olyan elvetemült, szűklátókörű gondolat, mint mikor mondjuk jogász szülők beskatulyázzák a gyereket, hogy belőle is jogász lesz, ha törik, ha szakad, ha van kedve, ha nincs. Ha tehetséges, ha nem. Elnézést a jogászoktól, csak példa akart lenni...
Szülőnek lenni hivatás. Nem kötelesség és nem egy hobbi. Nem mindenki érzi magáénak ezt az utat.
Nekem jó gyerekkorom volt, szerető családom, van stabil megélhetésem. Nem ez az oka, amiért nem akarok gyereket. Egyszerűen totál alkalmatlan lennék szülőnek és egyáltalán nem is vágyom rá, hogy az legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!