Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki nem akar gyereket, annak a szüleinek mit kellett volna másképp csinálni, hogy akarjon?
Volt egy gyerekvállalásos kérdés, és ezen gondolkodtam. Én most szültem és jól akarom csinálni, hogy a gyerekem azt érezze annyira jó volt a gyerekkora, hogy ezt ő is tovább akarja vinni.
Tudtok ebben segíteni?
Felelős a szülő a gyerekéért, de egy bizonyos korig.
Utána már nem lehet okolni másokat. Ő élete ő döntése. Pszihoterápia is lehet a megoldás.
Ha egy gyereknek semmi feladata otthon, se egy kiskutya vagy kiscica, akkor nem alakul ki benne a felelősség iránti vágy.
Óvodás gyerekemnek is van kisebb feladata, el pakolja a játékait, leszedi a tiszta ruhákat megterít. Ezt az óvónő javasolta.
Van feladata, hasznosnak érzi magát. Nem a világ van ő érte hanem ő ős tesz valamit. Különben menekülni fog az életben minden feladat elől, nem fog gyereket sem vállalni mert az melós.
A férjem előző házasságából született felnőtt gyerekei nem akarnak gyereket. Nem tudom hogy voltak nevelve. De hiába van piacképes diplomájuk, hiába keresnek jól nem lesz gyerek ezt megmondták . A fia is és a lánya is.
A mi közös kislányunk most 6 éves, állandóan cipelgeti, takargatja, puszilgatja a babáit.
Azt mondta a férjem hogy a többi gyereke nem ilyen volt. A lánya nem babázott.
Szerintem nem biztos hogy nevelés kérdése.
És teljesen elfogadom ha valaki nem akar gyereket, hiszen rengeteg bántalmazott szeretet nélkül felnőtt gyerek van.
Inkább mondja azt hogy nem akar gyereket, minthogy megszüli mert mindenki más is szül, de nincsenek benne anyai ösztönök.
Nem feltétlenül a szülőkön múlik.
Én pl akarok gyereket de csak egyet. Azért mert egy gyerek még nagyjából oké 2 embernek, de a környezetemben látom hogy akinek 2-3 vagy több van abból áll az élete, hogy ide megyek, oda megyek, viszem a gyereket ilyen órára, a másikat amolyanra, ennek ezt kell intézni, amaz meg közbe beteg stb. És kB nincs élete a gyereken kívül. Na hát én ebből nem kérek. Mindenkinek ez az egy lehetősége van az életre, nem akarom elvesztegetni.
A feminizmusnak pont semmi köze ehhez, nem is értem minek kell mindenbe belekeverni.
Ha valaki akar gyereket, akkor akar, totál mindegy ki-mit mond, ha meg nem, akkor szintén tök mindegy, úgy se fog akarni.
#31 ez csak az incel lobbi, ne törődj vele. A gyakoris incelek folyamatosan szidják a feministákat, amiért nem akarnak családot meg gyereket.
De persze az inceleket se a gyerek meg a család érdekli, csak meg vannak sértődve, amiért velük senki nem akar szexelni. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!