Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Narcisztikus vagyok, szakitsak a parommal?
Rajottem, hogy narcisztikus vagyok. Persze mindig is sejtettem, hogy valami nem kerek velem es amugyis egy erosen narcisztikus apa nevelt fel, amit tetozott az, hogy mindenki teret engedett neki a csaladban igy nyugodtan kielhette magat. Szoval nem is tudom mit vartam, hogy majd en normlis leszek… 2 evig jartam pszichologushoz es mar alig par evesen elkezdett erdekelni a pszichologia, napi 2-3 ora hanganyagot hallgatok onismeret, stb temakban. Tobb konyvet is elolvastam mar. Most pedig pszichiaterhez kezdtem jarni, ott csak 3 alkalommal jartam meg, igy az korai.
Eljutottam az onismeret azon szakaszaba, hogy realisan kezdek ralatni magamra es felfedeztem, hogy eddigi kapcsolataimban ugyanazt jatszottam el mindig es rajottem nem is voltam olyan tokeletes, mint azt mindig hittem magamrol.
A lenyeg, hogy annyira megkeseriti az eletemet a gondolkozasom/gondolataim es friss kapcsolatban vagyok, es nem akarok artani neki, de nem birom ki iszonyatosan kuzdok magammal, hatlmas energiakat vesz el tolem, hogy ne artsak neki.. tudom, hogy nem vagyok az a nagyon szelsosegs 9-10es de erosen dominal bennem :(
Rajottem arra is, hogy ezen csak en tudok valtoztatni megis ugy erzem lehetetlen, nem tudom felvallani az erzeseimet a gondolataimat, nem vagyok kepes erre, mert valoszinuleg egy ertekelten senki lennek, ha felvallanam rajonne o is milyen egy gonosz, jelentektlen valaki vagyok valojaban, nem merem levenni a maszkom. De azt is tudom, hogy igy viszont megint ugyanoda fogom kormanyozni ahova szoktam, leertekelem, megcsalom, passziv-aggressziv vagyok vagy epp nyiltan aggressziv, iranyitom, majd mikor mar szetromboltunk mindent szakitunk. Nem akarom az idomet se pazarolni..
Van itt szonten narcisztikus vagy szemelyisegzavaros ember? Ti hogyan eltek igy kapcsolatban?
Gyáva vagy beszélni velem, gyáva vagy szembenézni magaddal, gyáva vagy mindenre, amit igazolni próbálsz, mint minden vélt, vagy valós sérelmedet, miközben mit te látsz és érzékelsz, az gyakran másoktól márcsak védekezés meg az abszurditásokra való reakciók.
Persze amikor olvastad, oké olykor, de szerinted az egésze és minden ám nem. Akkor már csak kivételek vannak.
És most is szrsz mindenkire, csak a saját érdekeidet veszed figyelembe akkor, hogy hogyan kezeljled és miképp ezeket a helyzeteket és ami volt, ami van és ami lesz. Keresed a magyarázatot másra és a fogódzkodókat, de hibás.
Akkor is ha képes vagy elmondani úgy, hogy jól hangozzék, csak a valóság nem az.
Tönkrebaszol embereket mindenhogyan és úgy hagyod őket és akkor már nem számít, hogy foglalkozz a témával, vagy velük. Nem lényeges számodra. Teljesen mindegy, hogy miket műveltél, amiket fel sem fogsz, mert önigazolod mindenhogyan.
Ha szó nélkül szakítasz a pároddal, akkor is megmagyarázod magadnak, hogy azért, mert te már jó vagy és fasza dolog bárhogyan, mert hát őt véded meg, meg különben is te vagy az áldozat a sok körülmény okán. Neki meg biztos az lesz a jó, hogy amit te kitalálsz lavírozva-hazudva-félelmeidbe, őt meg kétségek közé bszva. Ahogy mindet is eddig. És fel se fogod a javát és magyarázod magadnak addig, hogy nem kell velük már foglalkozni, míg te is elhiszed. Önigazolod magadnak hogy miért. Tévképzeteket is szülsz, saját szrjaidat meg nem fogod fel, amit mégis, majd elfeleded, miután lényegtelennek gondolod, ha fel is tűnik bármi és keresel okokat, hogy miért is volt bármi kilengésed.
És nemhogy bevallanád a hazugságaidat, szrságaidat, beteg szrjaidat exeidnek
hanem még örömujjongsz, hogy te micsoda szuper vagy, hogy vágynak rád, amit lehet csak te érzel valójában így, mert bemagyarázod magadnak
miközben ha van is benne valami, az hazugságaidra épül, meg arra, hogy tönkrettetted őket és az önbecsülésüket, mindent ráfogtál az ő hibájukra, lelki roncsot csináltál belőlük, akiknek nincs önbizalmuk semmihez és magukban keresik általad azt a hibát is, ami a te hibád és a te szrságod és köcsgséged.... valójában tönkretetted őket és te ezt úgy fogod fel, hogy ujjonghatsz rajta, meg itt vered a melled azért, hogy te olyan király vagy, hogy téged akarnakű
fel sem fogod mi a valóság, ha egy szemernyit is, akkor menekülsz tőle és amúgy is csak kizárólag magaddal foglalkozol és torzítasz szét mindent azért, hogy te jól érezhessed magad
én téged bezárnálak egy gumiszobába lekötözve, hogy ne csinálj magadban és másokban kárt, akár azáltal is, hogy magadnak okozol valamit... és szembesítenélek mindennel kurvára sokáig, míg heteken át sírnál, mi fele megjátszott lenne és csak az lenne a bajod, hogy neked kényelmetlen valami
meg pofán is vernélek majd párszor, hogy kiöljem belőled, hogy anyád-apád vert és attól még kifejezheted magad őszintén is, csak akkor itt nem további büntetés lenne aztán...
... bár ezekre sajnos képtelen lenék, meg sz_rnék rá -rád.
de sok minden eléggé meggyorsítaná a folyamatokat ahhoz, hogy ember legyél, ne pedig egy hazug, manipulatív szar gyáva stb
majd lehetne azzal foglalkozni is, hogyan lehetne rendbeszedni az önértékelésedet, az önigazolásaidat elhárítani valamelyest, meg hogy észnél légy és gondolj bele dolgokba, és hogy legyél empatikusabb, hogy legyen önkritikád, stbtbstb
de ehhez sz_rrá össze kellene törni téged, majdnem olyan durván, ahogy veled csinálták, vagy ahogy te másokkal... csak nem úgy...
nem csak úgy pátyolgatni....
olyan dolog ez, mint az, aki brahiból ver embereket és putri végén úgy nőtt fel, hogy ez menő, meg csak a farkastörvények uralkodnak... ott nehezen lehet csak szép szóval elérni valamit, különben megver a pcsába.... ha nem ütöd le a fszba és nincs mozgatórugó, hogy elgondolkozzon valamin, akkor nem fog.... ha már így van összerakva
kicsit felbsztam magam, de jobb okkal, és őszintébben, mint amit te valaha is írtál
főleg azon bsztam fel magam, hogy szrsz a megoldásra, szrsz arra, hogy dumálj velem, vagy bárkivel, mert a megoldás számodra csak az, hogy te jól érezzed magadat, és torzíts mindent a pitsába
ha majd nem iszom ennyit, akkor majd beszélhetünk és tutujgatlak, meg gyógypedagógiás módszerekkel próbállak rávilágítani valamire, miközben az se kizárt, hogy te vagy az exem, aki megváltoztatott pár dolgot a story-ban, hogy ne ismerjenek rá
Mar bocs, de en annyira nem tettem soha senkit tonkre mint teged az exed vagy engem az exem. Igen vetkeztem es voltak hibaim es utolag latom, hogy hol rontottam el vagy mit es mi motovalt sokszor egy kapcsolatban pl altlaban ha valki rajongott ertem akkor en mar vele jartam is, amig megkaptam a rajongast en boldog voltam. Ha valkitol ez nem jott akkoriban meg passziv-aggressziven sirva, manipulalva stb vettem ra, hogy torodjon velem. Ezt mar tul fejlodtem, marmint a passziv-aggresszivitast, sirast. Azon meg annyira nem lendultem tul, hogy ne varjak egyfajta rajongast a masoktol, odaadast de cserebe en nagyon meghalalom, ha valaki erre kepes ertem. A gond mindig ott van ha nem ugy tortenik ahogy szeretnem. Akkor bekapcsol a kattogas, kompenzalas, akar hutlenseg, masok fogyelmenek fogadasa, okok keresese ahogy te is mondod kepzelgek hogy a masik is biztosan ilyen vagy olyan, nem szeret elgge stb. De irtam a mostani srac egyertlmuen aldozat tipus, az anyja narcisztikus es ugy zsarolja erzelmileg.. nekem viszont ez nem kell nem szeretek azt nem elvezem ha bantok masokat. Azert az nem esik jol. Nem akarom bantani, de o meg lehet provokalja? Neki meg ez kell? Megelni az anyjaval valo kapcsolatot ujra?
De ha ennyire tisztan latsz mondd mi a gyogymod?? Miert gondolod, hogy menekulok? Tegnal egyebkent buszke voltam magamra mert sok dolgot felvallaltam es mostanaban egyre jobban merek kimondani dolgokat, ugyan meg nem mindent, de fejlodok..
Ha bevallanád legg_cibb bűneidet, akkor nem kapnál pofont. De lenne szó arról, hogy belegondolj. És az lenne elismerve jutalomfalatokkal.
Ha csak hazudnál, akkor meg lófszt... míg régen akkor kaptál pofont talán, amikor nem hazudtál.
Közben meg folyamatosan végigvenni eszement tévképzeteidet, amikre szintén csak eszeveszett tévképzetes őrületek lennének a reakcióid.
Exemnek gyakran türelmesen, olykor már sírva magyaráztam olykor, hogy mi őrületeket mond és csinál és hogyan és fogja fel. Ritkán sikerült nagyon sokára némelyiket, közben szétcsinált a picsába és brahiból sem ismert el valamit, hogy felhúzzam magam, mondjak valami csúnyát, amit mondogathat mindenkinek, hogy én micsoda szr vagyok, miközben ő meg ádáz módon annál keményebbeket mondott is, hát még miket művelt... de ... szrt számított neki a valóság, csak az érzelmeire és magára tekintettel hazudott mindenkinek, magának is, stb
És hogy tönkretetted exeidet, azért nem ujjonganod kéne, hogy te micsoda szuper vagy mégis. Miközben krvaszrul látod, önigazolva mindent tévképzeteiddel és valóságot meghazudva és még őket is meghlyítve e célból.
Gyáva vagy és hazug... és nem azért nem mondtad el a csávódnak, hogy mi van, mert megsajnáltad, hanem azért, mert nem akartál szembenézni saját magaddal!!! És ezért tovább hazudtál, hlyítetted, miközben teljesen más volt a tényállás és arról sem ő tehet, hanem te! És eközben benne próbáltál kelteni zavart és ráfogni és nem elismerni a bűneidet. Megzavarni, kétségek közé bszni őket és bennük okozva lelkiismeret furdalást és örök kétségeket. Benned nincs kétség. Te azonnal önigazolsz mindent. A saját szrod is. És ráfogod másra. Neked könnyű az élet és minden. Megmagyarázol mindent irracionálisan is akár, mint fent. Csak kizárólag az zavar téged, hogy neked valami lehet kényelmetlen. Semmi más.... fel se fogod, hogy miket okoztál. Amikkel szembe kéne nézni és a helyére kéne tenni és nem feltétlenül csak magadért. Hanem azokért a szerencsétlenekért, akiket leszrsz ujjongva, hogy te micsoda jó voltál nekik.
Huh abban igazad lehet, hogy nem mertem magammal szembenezni. Ott ultem es az volt bennem, hogy nem mondhatom el neki, de bennem az zajlott le hogy nem akarom bantani ot. Persze az is legmelyen, hogy nem akarok rosszul kijönni ebbol. De teny, hogy azert nem kotodok hozza mar, mert kitalaltam dolgokat magamban rola es feltem is kotodni hozza, nehogy megint porul jarjak. Masreszt meg ugye az igenyeim se elegultek ugy ki ahogy szerettem volna es ezek mind azt okoztak, hogy nem kell.
Mas emberek onzetlenul hogyan tudnak lenni masokkal? Nekem az jut eszmbe, hogy milyen butak ha ezt megteszik mert akkor a masik hasznalja ki oket.
"Mar bocs, de en annyira nem tettem soha senkit tonkre mint teged az exed vagy engem az exem. "
- én nem hiszem, hogy ezt meg tudod ítélni
"Igen vetkeztem es voltak hibaim es utolag latom, hogy hol rontottam el vagy mit es mi motovalt sokszor egy kapcsolatban "
- nem hiszem, hogy tudod és átérzed és szerintem odaírtad volna tán azt is vállvonással, hogy hát mindenkinek vannak hibái és kész
" pl altlaban ha valki rajongott ertem akkor en mar vele jartam is, amig megkaptam a rajongast en boldog voltam."
- ez semmit se jelent, csak azt, hogy megint magadat fényezed, miközben valójában megfelelési kényszereid vannak, meg bedumálhatod is magadnak a fentieket és sok mást, miközben amúgy is aktuális érzelmeid vezérelnek és kész.... akár kapcsolatban, akár kapcsolat nélkül jön valaki veled szembe és lila köd és stb
"Ha valkitol ez nem jott akkoriban meg passziv-aggressziven sirva, manipulalva stb vettem ra, hogy torodjon velem. Ezt mar tul fejlodtem, marmint a passziv-aggresszivitast, sirast. "
tehát előtte se csak ez volt, most nem ki tudja hogy miképp és mennyire, de elismerés, hogy elismered... mégha nem biztos, hogy ettől még teljesen át is érzed
" Azon meg annyira nem lendultem tul, hogy ne varjak egyfajta rajongast a masoktol, odaadast de cserebe en nagyon meghalalom, ha valaki erre kepes ertem."
- itt is te vagy a szuper, valójában meg lehet manipulálsz akarva-akaratlan itt is, hogy elérd a célod, és hogy hazugságokkal is és túltoltan is elérd a célod, hogy megszeressenek, ami hiányzik az önbecsülésedhez, miközben lehet megfelelési kényszereiddel és hazugságokkal éred el ezt ennyire egyrészt, másrészt meg hogy aktuális érzelmi világodnak akarod megfeleltetni a világot. Akár egy álomképnek, amit látsz valakinél, amikor belelovallod magadat. Közben meg sosem fogod értékelni azokat, akiket lehetett volna. Az már nem számít. Meg arra találsz valami kapaszkodót.
Meg is erősítik mindezt, az utóbbiak is: " A gond mindig ott van ha nem ugy tortenik ahogy szeretnem. Akkor bekapcsol a kattogas, kompenzalas, akar hutlenseg, masok fogyelmenek fogadasa, okok keresese ahogy te is mondod kepzelgek hogy a masik is biztosan ilyen vagy olyan, nem szeret elgge stb. "
Mikor nem vagy képben magaddal, a világgal, meg azzal sem, hogy nem random kell bszni mindenkivel ha valami bajod van, amit képtelen vagy megbeszélni és "megoldani" másképp.
A kognitív folyamatokat kell erősíteni, az énvédő mechanizmusokon való felülkerekedést, a magadban való hibakeresést és önkritikát és megfelelő hozzáállásokat ezekhez, és még egy tucat mást.
Ami nehéz, mert alapból beszűkül a tudatod, ha azt érzed, hogy valami sérelem ért. Mint amikor rád szólt apád-anyád és beszrtál, hogy megpofoznak.
És mellesleg nem minden történhet úgy, ahogy szeretnéd, nemcsak mert álomkép, hanem egy kapcsolat is két emberen múlik. És te elhazudod mit szeretnél, vagy mi a bajod, ami nagyobb lesz azáltal is, hogy tetteted a szrokat és hazugságokba rengetsz mindenkit, magadat is.
De sosem beszéled meg, sosem vagy őszinte, sosem oldasz meg semmit, csak tetézed ezek által, mégha elnyomod, akkor is csak tetézed. Ha szrul látod, tetézed, és szrul látod.
"De irtam a mostani srac egyertlmuen aldozat tipus, az anyja narcisztikus es ugy zsarolja erzelmileg.. nekem viszont ez nem kell nem szeretek azt nem elvezem ha bantok masokat. Azert az nem esik jol. Nem akarom bantani, de o meg lehet provokalja? Neki meg ez kell? Megelni az anyjaval valo kapcsolatot ujra?"
Nem tudom mi van... én azt sem tartanám kizártnak, hogy a felét te csak belelátod miután felfogod, hogy nárcisztikus hajlamaid vannak, aztán másra vetíted a felét, mint eddig is mindent. Meg hogy nem látod saját hibáid és a másikra tolod és akinek nem tetszik és szóvá teszi, ott azt látod hogy csak veled van a baj szerinte és akkor nárcisztikus mindenki egy nárcisztikusnak. Nem tudom, hogy ott itt mi van.
De hogy megint te akarsz dönteni csak és hazug módo nem elmondani másnak, nem megbeszélni azzal a dolgot, akivel kéne, az biztos. Neked ez a kényelmes. És jellemtelen.
Nárcisztikus ember szerint ő a tökéletes és mindenki csak őt provokálja és ő az áldozat mindig. Eddig nem tudtad mi az a nárcisztikus személyiségzavar, már igen, hát biztos mindenki az, de főleg a csávód.
"De ha ennyire tisztan latsz mondd mi a gyogymod?? Miert gondolod, hogy menekulok? Tegnal egyebkent buszke voltam magamra mert sok dolgot felvallaltam es mostanaban egyre jobban merek kimondani dolgokat, ugyan meg nem mindent, de fejlodok.."
- valójában nem az, hogy pofánbsználak egy gumiszobában...
csak már ittam párat és betriggerelt pár szr, amúgy meg lehet megérdemelnéd te is, csak nem vezet sehová... vagy csak más problémákat generál, miközben valamit lehet megoldana..
írjál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!