Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Narcisztikus vagyok, szakitsak a parommal?
Rajottem, hogy narcisztikus vagyok. Persze mindig is sejtettem, hogy valami nem kerek velem es amugyis egy erosen narcisztikus apa nevelt fel, amit tetozott az, hogy mindenki teret engedett neki a csaladban igy nyugodtan kielhette magat. Szoval nem is tudom mit vartam, hogy majd en normlis leszek… 2 evig jartam pszichologushoz es mar alig par evesen elkezdett erdekelni a pszichologia, napi 2-3 ora hanganyagot hallgatok onismeret, stb temakban. Tobb konyvet is elolvastam mar. Most pedig pszichiaterhez kezdtem jarni, ott csak 3 alkalommal jartam meg, igy az korai.
Eljutottam az onismeret azon szakaszaba, hogy realisan kezdek ralatni magamra es felfedeztem, hogy eddigi kapcsolataimban ugyanazt jatszottam el mindig es rajottem nem is voltam olyan tokeletes, mint azt mindig hittem magamrol.
A lenyeg, hogy annyira megkeseriti az eletemet a gondolkozasom/gondolataim es friss kapcsolatban vagyok, es nem akarok artani neki, de nem birom ki iszonyatosan kuzdok magammal, hatlmas energiakat vesz el tolem, hogy ne artsak neki.. tudom, hogy nem vagyok az a nagyon szelsosegs 9-10es de erosen dominal bennem :(
Rajottem arra is, hogy ezen csak en tudok valtoztatni megis ugy erzem lehetetlen, nem tudom felvallani az erzeseimet a gondolataimat, nem vagyok kepes erre, mert valoszinuleg egy ertekelten senki lennek, ha felvallanam rajonne o is milyen egy gonosz, jelentektlen valaki vagyok valojaban, nem merem levenni a maszkom. De azt is tudom, hogy igy viszont megint ugyanoda fogom kormanyozni ahova szoktam, leertekelem, megcsalom, passziv-aggressziv vagyok vagy epp nyiltan aggressziv, iranyitom, majd mikor mar szetromboltunk mindent szakitunk. Nem akarom az idomet se pazarolni..
Van itt szonten narcisztikus vagy szemelyisegzavaros ember? Ti hogyan eltek igy kapcsolatban?
2, megis jobban csabit a regi eletem, azt erzem konnyebb lenne csak behodolni a gondolataimnak es aszerint cselekedni. Nagyon neheh ezt atirni, szinte fajdalmat erzek miatta
3, ezer oka van, leértékelem magam a berogzult gyerekkori elmenyek miatt. Mivel nem szeretett soha ezert bennem is azaz elmeny van, hogy nem lehet szeretni, elfogadni engem, hogy az nem jar csak ugy a szeretet, valamit-valamiert elven mukodik. Az is, hogy masok is kepmutatoak, hazugok meg senkire nem lehet szamitani/bizni. Alapvetoen mar az is hogy en eleve rosszabb vagyok masoktol, mert rossz volt a csaladom, masoknak pedig egeszseges volt( tudom nem mindenkinek) plusz a mantrak amiket hallottam magamrol. Azutan kesobbi tapasztalatok is, hogy emiatt zarkozott voltam, rettegtem mikor derul ki, hogy alkalmatlan vagyok, neha pedig tulkompenzaltam plusz kialakitottam magmaban a felsobbrenduseg erzest meg, hogy en majd megmutatom hogy igenis vagyok valaki stb stb hossszu, de ezer oka van
5, nem fizettem kulon diagnozisert es nem is szeretnek kerni ilyen papirt :D azert az is hozzatartozik, hogy nem merek teljesen oszinte lenni meg a segitokkel sem, kicsit oket is vezetem. De elozo szakember a terapia vegen amikor en magamtol emlitettem, hogy arra a felismeresre jutottam, hogy leheteeges az vagyok akkor rogton mondta, hogy hat o mar miota mondja nekem. Ugye kimondani soha nem mondta ki es nem is teheti. Akihez meg most kezdtem jarni o pedig amikor felfejti a gondolataimat 100%-ban egy narcisztikus viselkedest ir le. En meg csak pislogok, hogy ne mar! De miert szamit hogy van-e papir? Anelkul mar nem is lehetek az?
6, az igaz, hogy ritkan sot semennyire nem jutnak el idaig (bar azt mondjak a mai vilagban egyre tobben a sok eerheto anyag miatt) viszont az is igaz, ha megkerdeznek egy narcisztikust, hogy o az-e akkor igennel fog valaszolni.
Igen en ks eltem ezelott egy ilyen kapcsolatban es az volt az ami meg inkabb ravilagitott onmagamra, folyton mondta nekem, hogy mi ugyanolyanok vagyunk, akkor meg nem ertettem. De mostanban azt veszem eszre, hogy pontosan ugyanolyan beteg gondolataim vannak mint amilyenek neki voltak, ugyanazt jatszom el masokkal amit o velem, aztan pedig a multra visszatekintve is rajottem, hogy mit tettem masokkal.
Fejlesztem magam, edzek, jo a testem, koltok az arcomra is, vannak extrem hobbijaim, tanulok, jarok a pszichiaterhez is, olvasok is, sikeres vagyok megis megis masoktol jelentetlenebbnek erzem magam. Tudom, hogy sokat fejlodtem vagyis eddig azt hittem, aztan ebben az uj kapcsolatomban dobbentem ra, hogy ugyanott allok, bantani akarom, leértékelem, meg akarom csalni, nem engedem kozel, falat epitek, manipulalom olyan dolgokkal amiket nem is gondolok komolyan stb, mar ketto hete ebbe vagyok befeszulve .
Írj le narci jegyeket, hogy milyen az olyan ember és azt, hogy te miért vagy nárci.
Amiket te leírtál eddig, hogy önbizalomhiányban szenvedtél és az ellenkezőjét tetted - felsőbbrendű gondolkodás még nem biztos, hogy narcit jelent, simán lehet védekezési mechanizmus, mint a manipuláció, vagy az, hogy félsz kötődni és az egész kisebbségi érzésből fakadhat.
6- szerintem nem pontos a diagnózis, amit felállítottál.
“Amit a nárcisztikus akar, az az önmaga klónozott mása.
Ezért akarja a Másikat tökéletesnek látni. A hozzá közel álló Másik mindig az ő Énjének a kiterjesztése, nem egy tőle független, elkülönült személy. A nárcisztikus, ha tükörbe néz, a legszebbnek akarja látni magát. És mivel a Másikkal való kapcsolatát önmaga tükrözésének (nem egy másik ember szuverén és autonóm létezésének) tekinti, abban pontosan ugyanazt akarja látni, amit ő helyesnek, szépnek és jónak lát. Ha nem az néz rá vissza, amit ő elvárt, kíméletlen tükörösszetörés következik a másik minden rezdülésének kritizálásától kezdve a totális megsemmisítésig terjedő skálán mozogva.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!