Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Narcisztikus vagyok, szakitsak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Narcisztikus vagyok, szakitsak a parommal?

Figyelt kérdés

Rajottem, hogy narcisztikus vagyok. Persze mindig is sejtettem, hogy valami nem kerek velem es amugyis egy erosen narcisztikus apa nevelt fel, amit tetozott az, hogy mindenki teret engedett neki a csaladban igy nyugodtan kielhette magat. Szoval nem is tudom mit vartam, hogy majd en normlis leszek… 2 evig jartam pszichologushoz es mar alig par evesen elkezdett erdekelni a pszichologia, napi 2-3 ora hanganyagot hallgatok onismeret, stb temakban. Tobb konyvet is elolvastam mar. Most pedig pszichiaterhez kezdtem jarni, ott csak 3 alkalommal jartam meg, igy az korai.

Eljutottam az onismeret azon szakaszaba, hogy realisan kezdek ralatni magamra es felfedeztem, hogy eddigi kapcsolataimban ugyanazt jatszottam el mindig es rajottem nem is voltam olyan tokeletes, mint azt mindig hittem magamrol.

A lenyeg, hogy annyira megkeseriti az eletemet a gondolkozasom/gondolataim es friss kapcsolatban vagyok, es nem akarok artani neki, de nem birom ki iszonyatosan kuzdok magammal, hatlmas energiakat vesz el tolem, hogy ne artsak neki.. tudom, hogy nem vagyok az a nagyon szelsosegs 9-10es de erosen dominal bennem :(

Rajottem arra is, hogy ezen csak en tudok valtoztatni megis ugy erzem lehetetlen, nem tudom felvallani az erzeseimet a gondolataimat, nem vagyok kepes erre, mert valoszinuleg egy ertekelten senki lennek, ha felvallanam rajonne o is milyen egy gonosz, jelentektlen valaki vagyok valojaban, nem merem levenni a maszkom. De azt is tudom, hogy igy viszont megint ugyanoda fogom kormanyozni ahova szoktam, leertekelem, megcsalom, passziv-aggressziv vagyok vagy epp nyiltan aggressziv, iranyitom, majd mikor mar szetromboltunk mindent szakitunk. Nem akarom az idomet se pazarolni..

Van itt szonten narcisztikus vagy szemelyisegzavaros ember? Ti hogyan eltek igy kapcsolatban?

2023. júl. 19. 11:02
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó, szerintem a kérdező elég világosan vázolta a helyzetet. Az én volt férjem is hasonló kaliber volt, nálunk a családsegítősök is egyöntetűen ki merték jelenteni, hogy tipik nárci személyiségjegyekkel rendelkezik. Elbeszélgetés után még biztosabban állították, de nem csak ők 😒
2023. júl. 19. 12:05
 12/40 anonim ***** válasza:
81%
Nárcisztikus vagy bárki bármit mond is. Nekem is furcsa, hogy te ezt felismerted és be is ismered. Szakíts a pároddal mielőbb, és addig ne kezdj bele újba, míg nem tetted rendbe magad. Ha ilyen szeretnél maradni, akkor legyenek csak alkalmi kapcsolataid, de semmi jogod nincs hozzá, hogy tönkretegyél valakit. Bár ahogy írtad ezen már túl vagy néhány emberrel.
2023. júl. 19. 12:46
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy rendbe lehet tenni. Szinte semmi sem képes tartósan kitölteni azt az ürességet, ami belül van. Őszintén, nem látom, hogy a terápia miként rángatna vissza bármit az eseményhorizonton innenre, amit egyszer elnyelt a fekete lyuk.

Ez a része passz, de csináld nyugodtan, ártani biztosan nem árt.

Amit megtehetsz, hogy teljesen transzparens vagy, egyszerűen elmondod, hogy mi zajlik benned. Ez csak addig lesz fura, amíg ki nem próbalod, mert akkor látni fogod, hogy a tegnapi őszinte vallomásodhoz annyi közöd van "érzelmileg" , mintha egy kosztümös filmben néznéd vissza magad... elvész annak is a jelentősége.

Ami viszont tényleg hasznos tud lenni, hogy egyszerűen elfogadod, hogy időnként szinte behorpaszt a semmi vákuuma, és kísérletet teszel arra, hogy ne másra pakold rá a terhet, hanem magad birkózz meg vele. Amit eddig mindig másokon vezettél le. Tudom, hogy ebben van sok olyan remek felbuzdulás is, amiért többen szívesen tűzbe mennének, de ott vannak mellette a rozzantan kattogó időben a semmiből generált veszekedések, amikor a kongó magányod csillapítod a másik növekvő kétségbeeséésével. Mert az legalább valami.

Szóval próbald meg minél messzebbre cipelni egymagad a terhed, mielőtt a másikon földeled le magad. Idővel egyre könnyebb elviselni azt, hogy bármilyen érzéseid vannak, nem akarsz azonnal a világon bosszút venni érte.

Végül, ha másképp nem megy, akkor legyen valami kódod, tudatos kódexed, olyan önkéntes határok, amin nem lépsz át. Tetováltsd a karodra, ahol mindig látod és másnapra te sem tagadhatod le még magad előtt sem. Ilyesmi.

(Az ösztönvilág más tészta: vagy alkalmizós, vagy fetisiszta, vagy örök megcsaló, vagy hosszútávon hűséges impotens lehetsz. Válassz.)

Hajrá.

2023. júl. 19. 13:30
 14/40 A kérdező kommentje:

9, mar ne is haragudj, de leirtam sok dolgot es nem te fogod megmondani onjelolten, hogy na most en az vagyok-e vagy sem. Nem is ertesz hozza, mert azt se tudod, hogy alapbol a narcizmus az onbizalomhianybol ered a sulyosbol, es azt szoktak elfedni, valamint rajon meg az a sok egyeb dolog amit leirtam korabban, ujra nem reszleteznem. Orulnek neki hidd el, ha nem lennek az, de akarhany videot hallgatok szinte mindig teljesen igaz ram amit mondanak viselkedésben. De ismetlem szerencsere nem vagyok 10-es szociopata is egyben. Szakember is megerositette es ilyen kornyezetbol is jovok es sajnos mostanaban erzem, hogy meg is keseríti az életemet, eddig nem voltam tudatában, de miota igen konkretan megorjit, azt is hallottam pont “idősebb” korban kezd virágozni ez a zavar, na nalam is most kezdett pont erosodni es felek, hogy az eddig josagos enem akit hittem magamrol megsem olyan jo!? Vagyis baromira nem is vagyok josagos, de megis azt hittem/kepzeltem magamrol, most itt lenne a lehetoseg valtoztatni, de nem birom.

13, talan segithet, azt mondjak ha nem sulyos akkor eros akaraterovel es hosszu evek alatt lehet rajta valtoztatni. Amikor mondta o os, hogy oszinteseg es vallajam fel az erzeseim rogton arra gondoltam, hogy en arra keptelen vagyok. Szerinted megmaradna igy mellettem barki is? Meg fog vetni a gondolataim miatt es bantani sem akarom veluk. Mert a legtobb fajdalmas ránézve…

De az is lehet csak azert vagyok most ilyen sulyos, mert evekig voltam egy narcisztikussal es most visszatukrozom amit ott ateltem. Azon kapom magam ugyanolyan gondolataim vannak, mint neki voltak.

12, igazabol akivel most jarok annak az anyja narcisztikus. De nagyon durvan es ezt lattak exei is mert mondta, hogy exetol kapta ajandekba a “mergezo szulok” konyvet :D meg amiket mesel, hogy zsarolja erzelmileg a mai napig ot pedig mar jocskan felnott. Szoval gondolom o is valami bantalmazot keres a szemelyemben. Mindenesetre el fogok gondolkozni azon miert is jo nekem ez a helyzet, mire vagyok hajlando egyaltan elhiszem-e hogy lehetseges oszintsegen alapulo kapcsolatot letrehozni..

2023. júl. 19. 15:10
 15/40 anonim ***** válasza:
75%
Szakíts.
2023. júl. 20. 14:18
 16/40 anonim ***** válasza:
69%

Nekem exem, meg még 1-2 távolabbi ismerős.

Dumáljunk, adj valami anonim elérhetőséget privátban!

És te azért akarsz szakítani, mert a párodról véled, hogy az és nem mondanád el ezeket neki, se semmit, csak úgy egyik napról a másikra jelentenéd be neki minden látszólagos ok nélkül? Na meg nehéz küzdened ezzel és menekülsz nehézségek elől? Ez így lehet nem pont a legideálisabb.

És az exeiddel mikor fogsz beszélni, akik nehezen dolgozták fel, hogy miket műveltél, de mindent rájuk toltál és fogalmuk se volt semmiről se?

2023. júl. 24. 13:43
 17/40 anonim ***** válasza:
69%
És mikor hogy tudatosultak ezek benned mennyire? És még mi nem?
2023. júl. 24. 13:44
 18/40 A kérdező kommentje:

16, nem rola feltetelezem, hanem magamrol. Tegnap pont szakitani akartam, de elsirta magat es nem tudom ugy voltam vele nehez eldonteni, hogy jobb lesz-e nekem nelkule vagy sem, igy nem szakitottam. De tisztan lattam kozben, hogy kb kinzom ot a hulyesegeimmel, erzelmileg leszivom. Valamont elvezem, hogy azt mondja szerelmes belem, meg milyen kulonleges vagyok. Kerdezte szeretem-e azt hazudtam igen. Most mondjam a szemebe hogy nem? Azert az is kegyetlen.

Egyre csak az jart az elmult napokban a fejemben, hogy mennyire nem tudom meg mindig mit akarok, kit akarok, hogyan mukodok. Kedves egyebkent nem csak en voltam “szemet” velem is volt mert persze vagy egy nagyobb pszichot keresek mint en vagy egy behodolot. Mit keressem fel oket?? Egyikuk sem kerte nekem meg van jobb dolgom is mint idegenekhez odamenni, hogy jaj 10 eve mit szoltal hozza?? Meg amugy egyik exemet meg mindig kozel tartom akivel szakitottam egy masik miatt es meg mindig osszejonne velem es odaig van ertem mai napig.

Par napja voltam bulizni ahol korbe rajongott egy ferfi, jol esett nagyon, de nem mondtam el a baratomnak elvegre nem csaltam meg, nem smaroltam ezzel a masokkal meg ilyesmi.. de az is csak abban erositett meg mennyire nem tudom mit keresek vagy kit keresek.

Eleg sotet es durva gondolataim amiket meg anonim oldalon sem osztok meg szivesen. Ugy erzem neha, hogy nagyon gonosz vagyok vagy érzelemmentes ami furcsa mert azelott meggyozodesem volt, hogy hihetetlenul empatikus, egyutterzo, kedves vagyok aki tokeletes volt mindig, minden kapcsolataban es a barataim tehettek mindenrol. Mikor jott a felismeres? Az elozo kapcsolatomban neha mar eszembe jutott, meg eletem soran is neha gondoltam ra, de a legerosebben es felismeres szinten csak mostanaban foleg miota vege exemmel aki viszont biztosan az volt. Nehez eldonteni, hogy csak ot masolom hogy csak o hatott-e igy ram? Egyszer olvastam, hogy az aldozatok is azza valnak, nem hittem el. Most megis mintha az o gondolatai az enyemek lennenek.

2023. júl. 24. 14:36
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

16-17. vagyok

neked nem tűnik fel, de nagyon süt ezer baj azokból, amiket írsz

miközben ezeknél is a hárítás, tévképzetek, önigazolásaid futnak leginkább

és kapaszkodásid, hogy nehogy szembenézz bármivel is

az sem merül fel benned, hogy nem a szakítás-nem szakítás a legfőbb, hanem az őszinteséged hiánya, a hülyítés egyik oldalról, másik oldalról meg a szr rádobálása

az sem, hogy elvileg felismerted ezeket valahogy magadban, de hogy bármi, ami már nem önös érdeked, már nem érdekel és megindoklod

egyébként jobb is, hogy még most nem mondasz így nekik semmit... a régieknek mikor múltkoriban is eleven él, mit te se fel fogsz

lényeg, hogy önző gyáva szr vagy, aki megmagyaráz mindent, de beszélni nem hajlandó senkivel, csak begyűjteni infókat, majd magad dönteni úgy, hogy meg nem osztanád a miértjét sem, sem semmit és nem lehet veled beszélni

ezekre rá kéne döbbenned és sok másra, amik majd jobban aláásnak téged, amiktől méginkább nem fogsz fel majd semmit sem, mert alapvetően nem tudod kezelni a kritikát sem és sok mást

másfelől pedig ez csak megerősíti a nárcisztikus szrjaidat, amikbe kapaszkodnál

ha meg nem ez lenne, nem fognád fel, hogy ez van...

2023. júl. 24. 15:31
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológia meg azért érdekelt téged, mert érezted, hogy valami nem kerek, majd pedig arra használtad akarva-akaratlanul, hogy hogyan hülyíts másokat

hiszen a magad dolgait képtelen voltál felfogni és rányomtál mindent mindenkire, erre pedig egyre több okot kerestél és egyre jobban és kifinomultabban

2023. júl. 24. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!