Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnél egy olyan emberrel, akinek herpesze volt/van, míg neked soha nem volt?
Csak olyanok válaszoljanak, akiknek soha nem volt ajakherpeszük, ergo nem fertőzöttek a vírussal!
Van valaki aki tetszik külsőre-belsőre, viszont az egyik képén látszik, hogy volt már ajakherpesze. Ez nagyon elbizonytalanított, ugyanis nekem soha nem volt, ezt meg ha egyszer elkapom akkor annyi volt, onnantól kezdve örökké a szervezetemben fog lappangani. Nekem nem éri meg a rizikót, szerintem inkább hagyom az illetőt és keresek olyat, akinek soha nem volt herpesze.
Te ilyen esetben mit tennél?
Hallod olvass már utána hogy működik, mert a butaságoddal csak égeted itt magad…
Nem, nem növeli meg az esélyt ha olyannal vagy akinek látható tünetei vannak…
#10 köszönöm a tanácsot, elmegyek egy ilyen tesztre a poén kedvéért. Amúgy szinte biztos vagyok benne, hogy nem vagyok fertőzött, de majd úgyis kiderül.
#15 jól van, te meg légyszíves ne okoskodj, mert nem áll jól. Ha el is kaptam már, akkoris egyértelmű hogy közvetlen hatás után kiújulna. Szerinted ha egy herpeszes csókolgat, akkor rajtam nem lesz látható tünet? Jó vicc.
Vannak olyan betegségek, amik soha nem tűnnek el teljesen a szervezetből, viszont normális körülmények között elő sem jönnek, vagy ha igen, akkor extrém ritkán. Például az Epstein-Barr vírus, ami becslések szerint a felnőtt lakosság 95%-ában található meg, és a többség kisgyermekkorban kapja el, komolyabb tünetek nélkül. Sokan észre sem veszik, vagy csak valami enyhe náthának tartják. Vagy ott van a bárányhimlő vírusa. Gyakorlatilag mindenki átesett rajta (eddig nem volt kötelező a védőoltás, pár éve lett csak az), és bizony a legtöbb embernek a szervezetében élete végéig megbújhatnak azok a vírusok. Ezek okozHATják később az övsömört.
Természetesen mindenkinek joga eldönteni, hogy mit vállal be, és mit nem, de én ezt részedről kissé túlzásnak érzem.
Egyébként nem volt soha herpeszem (a bárányhimlőt leszámítva, ami technikailag szintén herpeszvírus, és alig találsz olyat, aki ne esett volna át rajta), de eszembe nem jutna a barátnőmet ezért kidobni. Nem a HIV-et vagy az ebolát hordozza, hogy rettegnem kéne. Annyira meg szeretem, hogy ezt a kockázatot bevállaljam érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!