Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnél olyan emberrel, ami Voldemort eszméit osztja?
A Harry Potter könyvek végigolvasása után arra a következtetésre jutna, hogy a Sötét Nagyúr tanításai állnak hozzá a legközelebb.
Példák:
"A nagyság irigységet vet, az irigység gyűlöletet terem, a gyűlölet hazugságot szül"
"A világban nincs jó és rossz, csak egy dolog van... A hatalom! És azt a gyöngék nem tudják megszerezni"
"Semmi, amit a világban láttam, nem támasztotta alá az ön híres elméletét, hogy a szeretet erősebb volna, mint az én mágiám"
Szóval: összejönnék-e egy olyan valakivel, aki egy gyerekeknek szóló mesében lévő sablonos gonosz karakter közhely eszméit osztja?
Kinőttem már a dedóból...
Ha legalább egy jó művet mondtál volna, mint a Kis Herceg, ami tele van életről, barátságról, bizalomról szóló gondolatokkal...
Mondjuk az aranyos lenne, ahogy benyögné ezt az "én mágiám" dolgot. Átirányítanám a teljesen spiritiszta nagymamámhoz, jól megértenék egymást.
"A nagyság irigységet vet, az irigység gyűlöletet terem, a gyűlölet hazugságot szül"
Ebben mondjuk még van is igazság, lásd azt amikor alapvetően híres vagy sikeres embereket vádolnak meg minden szarral, mint Michael Jacksont vagy most Johnny Depp-et.
De alapból fura egy eltúlzott "rajzfilmes főgonoszt" példaképeddé tenni. Még akkor sem, ha úgy nagyjából árnyalták is a végén.
Bár szerintem a HP regényekből nem Voldermort a leggonoszabb karakter, hanem Bellatrix Lestrange. Voldemort csak egy sima nárcisztikus gonosz, de legalább nem szadista (általában akkor kínoz csak, ha információt akar vagy éppen "bünteti" a csatlósait, (esetleg épp bizonyítja a saját felsőbbségét Harry-vel szemben) de ezt is teljesen hideg fejjel ami elég psycho dolog) és nem okoz neki orgazmust az, ha másokat kínlódni lát.
összejönnék-e egy fasiszta pszichopatával? kizárt dolog.
összejönnék-e valakivel, aki egy populáris regényből merít? miért ne, én sem csak szépirodalomból táplálkozok (sőt).
Egyébként Voldemort karaktere Hitleren alapul. Akinek egy ilyen ember a példaképe, azzal biztosan nem szeretnék együtt élni.
Az idézetei viszont tényleg érdekesek, és sokszor érvényesek is, bár én teljesen más elveket vallok, máshogy gondolkodom.
Mármint egy varázslók felsőbbrendűségét hirdetővel, aki el akarja söpörni a muglikat? Ez tényleg elég Hitleres.
Az idézetek meg olyanok, mintha a 15 éves Coelho rajongó kislányok facebook bölcsessegeinek a nihilista párjai lennének. Hangzatosak, de nem túl mélyek, sok értelmük sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!