Hogy lehet Piton halálfaló, ha félvér?
Figyelt kérdés
2020. okt. 27. 15:56
1/8 anonim válasza:
Én nem emlékszem olyan utalásra a könyvekből hogy a halálfalók csak aranyvérűek lettek/lehettek volna...Maga Voldemort is félvér volt.
2/8 anonim válasza:
3/8 anonim válasza:
Az írót is kérdezték erről ha jól tudom ő pedig azt válaszolta hogy ebben a kérdésben Voldemort olyan volt mint Hitler. Ő sem volt tiszta vérű és a vezérkara sem állt csupán szőke kékszeműekből
4/8 anonim válasza:
Voldemort amúgy sem feltétlen válogatott, ha olyan varázslóról volt szó aki úgymond erősen segíthette.
6/8 anonim válasza:
Voldemort apja is mugli származású volt. A halálfalók közt nyilván elég sok volt az aranyvérű, de biztos voltak Pitonon kívül is kivételek. Ráadásul a halálfalók sokkal nagyobb árulónak tartották azt, aki segítette a mugli születésűeket, annak ellenére, hogy ő maga aranyvérű.
7/8 anonim válasza:
Úgyhogy szerintem Voldemort számára ez nem volt annyira lényeges.
8/8 anonim válasza:
Ez nem számít a halálfalóknak és Voldemortnak. Bárki aki az ő ügyüket szolgálta, szívesen látott volt a csapatban, SŐT! Ők maguk fenyegettek meg varázslócsaládokathogy csatlakozzanak hozzájuk különben meghalnak. Pl. Vegyük Neville szüleit: Bellatrix megfenyegette Frank és Alice Longbottomot hogy kínok közt meghalnak vagy csatlakoznak a halálfalók seregébe. Mivel ők közelről ismerték Dumbledoret, a főnix rendjének tagjaiként ellenkeztek. Bellatrix mérgében kínozni kezdte őket a Cruciatus átokkal mire sikerült az őrületbe kergetnie őket. A két Longbottomot azóta is a Szent Mungo Varázsnyavaja- és Ragakúráló Ispotályban kezelik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!