Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnél egy olyan emberrel, akinek herpesze volt/van, míg neked soha nem volt?
Csak olyanok válaszoljanak, akiknek soha nem volt ajakherpeszük, ergo nem fertőzöttek a vírussal!
Van valaki aki tetszik külsőre-belsőre, viszont az egyik képén látszik, hogy volt már ajakherpesze. Ez nagyon elbizonytalanított, ugyanis nekem soha nem volt, ezt meg ha egyszer elkapom akkor annyi volt, onnantól kezdve örökké a szervezetemben fog lappangani. Nekem nem éri meg a rizikót, szerintem inkább hagyom az illetőt és keresek olyat, akinek soha nem volt herpesze.
Te ilyen esetben mit tennél?
Ha ennyire félsz, akkor a randevú előtt kérj egy 24 órán belül elkészült herpesz simplex szerológia labor vizsgálatot!
Szerintem ez beteges...
Elmész egy étterembe és a poharadat pont egy herpeszes nyalogatta össze előtted (rosszul mosták el), akkor már el is kaptad. Nem mindegy? Én valamikor gyerekként kaptam el anyukámtól (szintén egy poharat használtunk pont akkor) és kb 15 éve elő se jött. Covid oltás után voltam övsömörös, de 5 hónappal később a terhességi kötelező TORCH laboron a herpesz negatív lett. Erről ennyit amúgy meg.😅
Azért válaszoltam, mert egészségügyi szakdolgozó vagyok és gondoltam, hátha kompetensebb szakmailag a válaszom, mint olyané, aki nem kapta el soha, de laikus.
Az ilyen jellegű fóbia nem egészséges semmilyen szempontból. Miért pont a herpesz izgat annyira? Az nem érdekel, hogy valaki pl a HIV vírust évtizedekig hordozhatja és simàn átadhatja neked? Én előbb tartanék a hepatitis C vagy HIV fertőzéstől, mintsem egy bibircsóktól a számon.😄 Ahogyan a többiek mondják, simán benned is lehet. Menj el a Synlabba, 11 0000 ftért megcsinálják neked HSV-1 és a HSV-2 szerológiát! Ajak és némi herpeszre egyszerre is leszűrhetnek. Aztán lehet meglep, hogyha nem lesz negatív. Közben meg itt túráztatod magadat.😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!