Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogyha 2...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, hogyha 2 gyerek születése után ébredtem rá arra, hogy nekem élnem kell?

Figyelt kérdés

35 éves 2 gyerekes anya vagyok.

Mindig mindent úgy csináltam, ahogyan az elvárt volt, ahogy az a felnőtteknek tetszett, ahogy a közösség legtöbbjének tetszett. Éppen ezért nem lázadtam sosem, nem lógtam ki sose, mindig időben otthon voltam, igyekeztem jól tanulni, mégha nem is volt sokszor könnyű. Nem fiúztam, nem szédítettem senkit, amit megtiltottak, azt akkor se csináltam meg, amikor lett volna rá alkalmam. Olyan iskolába jártam, amibe szüleim titkon szerettek volna látni, olyan irányban mentem tovább, ami jövedelmező volt. És mindig úgy éreztem, hogy hiába vagyok ilyen "különleges", "érett", valami mindig hiányzott. Már annyira be vagyok feszülve, hogy nem tudom még önmagamban sem elengedni magamban. Azt se tudom megfogalmazni, hogy miért vállaltam gyerekeket, miért éppen kettőt, lehet azért, mert ez is elvárt volt. Egy percig nem gondolkoztam ezeken. Csak most pár éve, és ahogy idősödök, egyre nagyobb az űr ezzel kapcsolatban. Nincsenek vicces történeteim sem.

2023. jún. 4. 19:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
54%

"Azt se tudom megfogalmazni, hogy miért vállaltam gyerekeket"

Ön rendkívüli mértékben ostoba, amivel nem is volna baj, de két gyerek életét is tönkretette ezzel.

2023. jún. 4. 19:35
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Elhetsz mellettük is, mehetsz suliba vissza, mehetsz kirándulni, embereket megismerni nyugodtan.
2023. jún. 4. 19:36
 3/18 A kérdező kommentje:
Miért tettem volna tönkre? Amikor szeretem őket, mindent megpróbálok nekik adni.
2023. jún. 4. 19:36
 4/18 anonim ***** válasza:
11%

Hja, hogy te mindig azt csináltad, amit mások mondtak.

Akkor keress egy alfahímet, aki azt mondja, hogy "dobd le a bugyit, ugorj mellém a jacuzziba", aztán hajrá.

Aztán a félrelépést is ráfoghatod a környezetedre, ahogy a gyerekvállalást meg az eddigi döntéseidet is a környezet nyomása miatt tetted.

2023. jún. 4. 19:38
 5/18 anonim ***** válasza:
60%

3.

Társadalmi elvárások miatt vállaltál gyereket, "magad sem tudod miért". Ez önmagában tönkreteszi az életüket, hiába teszel meg "anyagilag" mindent értük.

Ezt csak azért mondom, mert láttam már ilyen anyát, mindhárom gyereke belebetegedett abba, amikor rájöttek, hogy az anyjuk nem szereti őket, kényszerből, társadalmi elvárások és a korszellem miatt lett mindhárom, illetve, hogy a férjét maga mellett tartsa. Az egyik gyereke eltűnt/elszökött, a másik szenvedélybetegségekbe halt meg, a harmadik pedig kb. belerokkan a bizonyítás kényszerébe. Anyagilag megadhat mindent, de az nem helyettesít ennél fontosabb dolgokat.

2023. jún. 4. 19:40
 6/18 anonim ***** válasza:
94%
Van férjed? Vele megvalósíthatod ezt valamennyire, menjetek el utazni jó helyekre, együtt szórakozni, stb.
2023. jún. 4. 19:42
 7/18 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező biztos vagyok benne hogy többen vannak ilyen helyzetben mint gondolnád. Ne foglalkozz a rosszindulatú kommentekkel.

Amit én is javasolni tudnék, az az amit előttem is írt valaki, ha van párom vegyetek ki együtt néha egy-egy szabadnapot, menjetek el kettesben valahova.

Ha nincs, akkor ismerkedni kell. 35 évesen azért nem kell megállnia az életnek, mert lett két gyereked. 😊

2023. jún. 4. 19:51
 8/18 anonim ***** válasza:
21%
Hát, akkor élj. De, utána ne sírj, hogy a végén már mindenkinek csak szexre kellesz és egyedül maradsz.
2023. jún. 4. 19:51
 9/18 anonim ***** válasza:
23%
Logisztikázz.
2023. jún. 4. 20:00
 10/18 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ez életközép válság. Nekem is volt harmincas éveim közepén. Úgy éreztem, ok párkapcsolat pipa, jó munkahely pipa, két gyerek pipa, két diploma pipa, most ülhetek az unalmas életemben. Elkezdtem edzeni járni és életmódot váltottam /rám fért/ valamint elkezdtem felvenni a fonalat régi barátnőkkel. Eltelt 6-8 év, most jól vagyok. Még mindig van kihívás, minden napban van új lehetőség. :)
2023. jún. 4. 20:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!