Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Párkapcsolat egy ADHD-s férfival?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolat egy ADHD-s férfival?

Figyelt kérdés

Valakinek vannak már bármilyen tapasztalataik ilyen kapcsolatról?

Vagy egy srác, 24 éves és nagyon szimpatikus, még sosem érdeklődött, írt ennyit nekem senki

Kicsit gyorsnak tűnik így a közeledése, de nem erőszakos, csak sűrűn elmondja mennyire kedvel, milyen jófejnek tart stb

És azt is mondta hogy tetszem neki

Nekem is tetszik, tényleg jól kijövünk (bár én várnék, 1 hete ismerem, gondolom ő a betegsége miatt közeledik ilyen hamar, vagy lehet alapból ilyen a személyisége), de nem tudom mennyi mindennel jár hogy ADHDs

Utána olvastam de gondolom ez azért egyénenként különbözik, ezért lennék kíváncsi néhány véleményre

Rosszat tényleg nem tudok róla úgy mondani, egyetemre jár, művelt, nagyon rendes

Köszi!

22L

2023. márc. 14. 14:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
72%
Azt ugye tudod hogy a fo problemat a figyelem zavar jelenti ennel a betegsegnel , olyan dologra ami kevesbe erdekli nem kepes a reszletekre figyelni illetve nehezebben tanulja meg ezert okoz gondot neki a tanulas és a beszélgetésekben sem annyira aktív kivéve ha pont érdekli az adott dolog. Élőben csondesebbek olykor pedig hiperaktívak ami ritka .
2023. márc. 14. 14:15
 2/19 anonim ***** válasza:
1 es vagyok . Kihagytam , hogy értelmileg nem sérütel ugyan úgy rendelkezhetnek magas intelligenciaval vagy atlagossal, de bem ertelmi fogyatekosok.
2023. márc. 14. 14:17
 3/19 A kérdező kommentje:

Ezeket tudom, viszont azt is olvastam hogy hamar ráunhat dolgokra, akár emberekre, és ettől tartok igazából leginkább, mert mi van ha tényleg kialakul köztünk valami, aztán nagyon hamar elveszti az érdeklődését

Az ilyen problémákra gondoltam, nem tudom mennyire gyakori

2023. márc. 14. 14:18
 4/19 A kérdező kommentje:
Persze, nem is tartom fogyatékosnak meg semmi, igazából az egyik legokosabb srác akit ismerek, vagyhát nagyon tanult
2023. márc. 14. 14:19
 5/19 anonim ***** válasza:
75%

Én ADHD-s vagyok, és három diplomám van és egy amerikai cégnél vagyok vezető elemző.

Ha valaki ismeri magát, és jól kontrollálja a betegségét akkor ezzel tökéletesen együtt lehet élni.

30/F. Ha gondolod szivesen válaszolok itt/ privátban ha van kérdés.

2023. márc. 14. 14:23
 6/19 anonim ***** válasza:
91%

Tény, hog nehezen fenntartható a figyelmük. Ez mmmagában hordozza a lehetőségét annak, hogy ha nem reagálsz elég gyorsan, "rádun". De ez nem az a fajta ráunás mint egy átlag embenrél lenne.

Amit tehetsz az az, hogy megfelelően "adagolod magadat" és ezzel fenntartod a figyelmét annyira, hogy maradjon, de kevésb éintenzívvé teszed az egész közeledést.

Összességében amúgy teljesen élhető emberek, csak elég szétszórtak, nem árt néha figyelmeztetni őket újra mi is volt a terv, m is jön most vagy mikor kéne hol lenni:D

Deeee igazából akinek volt már pasija hosszú távon, az lehet észre sem veszi a különbséget;D

Szóval én emiatt nem aggódnék. De nyilván ugyanúgy megvan a maga gondolatvilága mint bármelyik más embernek, szóval emiatt ne húnyj szemet olyan redflagek fölött amik mások esetén azonnali visszavonulót jelentenének.

2023. márc. 14. 14:29
 7/19 harebell ***** válasza:
73%

Egyénenként különbözik tényleg, az sem biztos egyáltalán, hogy a gyorsabb közeledés emiatt van. Férjem adhd-s, semmiben nem befolyásolja a kapcsolatunkat igazából, egy-egy olyan apróság van (pl néha szavamba vág vagy hirtelen témát vált), amit nekem nem nehezebb tolerálni, mint más, neurotipikus ember szokásait, senki nem tökéletes. Amúgy ezekkel is tisztában van, általában észreveszi, tudja kontrollálni.

Nekem az a tapasztalatom, hogy nyilván lehetnek nehézségek, de nem érdemes nagyon rágörcsölni, meg mindent erre fogni, mindenbe belelátni. Egyik legjobb barátnőm is adhd-s, teljesen más személyiség, teljesen más viselkedésminták jellemzők rá. Ő nem szed rá gyógyszert, párom igen, de mindketten megtanultak együtt élni vele, munkahelyen helyt állni stb.

Ez, hogy ráunhat dolgokra, ezt se úgy kell elképzelni, hogy jól működő kapcsolatból, ahol megvan az érzelmi kötődés meg minden, egyszercsak kilép, mert megunta. Rengeteg adhd-s él tartós monogám kapcsolatban.

2023. márc. 14. 14:30
 8/19 anonim ***** válasza:
34%

"Ha valaki ismeri magát, és jól kontrollálja a betegségét akkor ezzel tökéletesen együtt lehet élni."

Hogy kontrollalod azt amikor fel ora utan mar bem tudsz koncentralni?

2023. márc. 14. 14:37
 9/19 anonim ***** válasza:
80%

Aranyos, hogy lepontoztátok a válaszomat, mintha nem mondanék igazat:) ( Én voltam az ötös válaszoló).

Úgy kontrollálom, ahogy látod, ahogy elvégeztem az egyetemet, és ahogy megállom a helyem a munkában.

2023. márc. 14. 15:01
 10/19 anonim ***** válasza:
80%

Nálam mikor kiderült hogy a fiam az akkor derült ki hogy én is. Feleségem nem akar válni 12 éve vagyunk együtt. Van saját erőből épült ház, 3 autó, 2 gyerek egy kutya.

Szóval nem megoldhatatlan, sőt.

2023. márc. 14. 15:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!