Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ébreszt ilyen furcsa és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ébreszt ilyen furcsa és ambvivalens érzéseket bennem a szeretőm?

Figyelt kérdés

Már egy ideje tart a viszonyunk, de nem tudok értelmezni pár dolgot, ami nagyon felkavaró tud lenni.

Egy cégnél dolgozunk, ott szoktunk találkozni, ott lehetőség van időnként együtt is lenni, ha lejárt a munkaidő.

Kapcsolatunk először barátságnak indult, utána jöttünk másképp is össze. Sok mindent tudunk egymásról, de összeségében mindig rájövök, hogy sok mindent nem árul el, rejtőzködik. A párkapcsolatainkról semmit sem beszélünk gyakorlatilag. Úgy érzem, hogy egyszer közel enged magához, és akkor olyan, mintha tényleg majdnem a párom lenne, utána meg van időszak, amikor napokig kerül, nem jön be hozzám, kerüli a kettesben levést… ez ilyenkor nagyon rosszul esik, mert nem értem mi történik benne. Ez a dinamika gyakorlatilag már a viszonyunk előtt is megvolt. A viszonyunk az én részem felől legális gyakorlatilag, nyitott kapcsolatban élek. Az ő részéről viszont nem. A kereteket nagyon tartom, diszkrét vagyok és türelmes, nem követelőző. A szex is ilyen hullámokban jön. Rendesen alig tudunk együtt lenni, inkább gyors, lényegretörő alkalmak vannak. Ez is frusztrál, a minőségi szexet szeretem az időszakos gyors mellett. Van, amikor hetek, 1-2 hónap is kimarad.

Nem értem ezt a működést.. :( rengeteget beszélgetünk, de erről a részéről nem tudunk, kitérő választ kapok. Fél esetleg a kötődéstől, vagy ennyire szarba sem vesz? Ez utóbbi tűnne logikusnak, de valahogy a megerzeseim azt mondjak, hogy nem teljesen erről van szó….

2023. márc. 12. 20:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

"Kapcsolatunk először barátságnak indult, utána jöttünk másképp is össze. Sok mindent tudunk egymásról, de összeségében mindig rájövök, hogy sok mindent nem árul el, rejtőzködik. A párkapcsolatainkról semmit sem beszélünk gyakorlatilag. Úgy érzem, hogy egyszer közel enged magához, és akkor olyan, mintha tényleg majdnem a párom lenne, utána meg van időszak, amikor napokig kerül, nem jön be hozzám, kerüli a kettesben levést… ez ilyenkor nagyon rosszul esik, mert nem értem mi történik benne. "

Nem ambivalens hanem óvatos.

Csak szexre vagy, nem arra, hogy a párkapcsolatáról beszélgessen veled, vagy barátkozzon mint azelőtt. Mit akarsz te tőle, párkapcsolatot? A szeretője és munkatársa vagy, helló, semmi más. Nem akar lebukni miattad. Lehet, hogy neked mindegy, de neki nem az.

2023. márc. 12. 21:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ennyibe vesz.

Te más dimenzióban értelmezed, mint ő.

Nem akar tőled többet.

2023. márc. 12. 21:09
 3/15 anonim ***** válasza:
28%

Nem lehet, hogy ő meg nem nyitott kapcsolatban él, hanem titkolja a párja elől?

Vagy nincs párja és nem tetszik neki, hogy te vele csalod a párod, mert neki ez erkölcsileg gáz?

2023. márc. 12. 21:12
 4/15 A kérdező kommentje:

Ő kezdeményezett! Ha erkölcsileg nem férne bele, akkor nem kezdeményezett volna….

Jelenleg szex alig van, nem hiszem, hogy csak ezért “lenne” velem.

2023. márc. 12. 21:17
 5/15 anonim ***** válasza:
78%
Pedig de hiába nem hiszed el.
2023. márc. 12. 21:22
 6/15 A kérdező kommentje:
Oké, akkor elhiszem, hogy a szex egy fontos momentum, de ettől még miért kell szivatni a másikat? Egyszer elérhető, egyszer nem és nincs benne logika. Illetve én nem látom át.
2023. márc. 12. 21:28
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a kérdést, a szeretője vagy, nem a párja. Amikor szexelni akar keres, ha hetekig nem akar semmit, akkor nem keres. Beszélni meg azért nem is akar ròla, mert gondolom magasròl kakil rá. Eszköz vagy
2023. márc. 12. 21:30
 8/15 A kérdező kommentje:

Akivel csak szexelni jársz össze, miért osztasz meg egy csomó mindent az életedről? Oda, vissza. Ez azért több, mint pusztán szex kapcsolat. Mert velem osztja meg ezeket , hozzám jön, ha bármi baja van és én is hozzá.

De lehet, hogy csak ez is egyfajta szexkapcsolat extrákkal….:(

2023. márc. 12. 21:37
 9/15 anonim ***** válasza:

Teljesen biztos, hogy szexkapcsolat "extrákkal", hiszen a kapcsolatot azért ápolni kell. Ha csak megjelenne, hogy "na dugjunk", kb. a harmadik alkalommal maximum lepattintanád. Már így is látszik, hogy amit ad, az nem elég, minőségi, elnyújtott szexre vágysz... A kommunikáció sem elég. Én inkább azon gondolkoznék el, én miért várom ezt a kapcsolatomon kívülről? Vagyis nyilván ti tudjátok a nyitott kapcsolatotok kereteit és én ezzel elfogadó vagyok, de ha már ilyen magaslatokban gondolkodsz, az nekem egy kicsit túlmutat holmi nyitottságon, hiszen bele akarsz látni érzelmeket. (Függetlenül attól, hogy ténylegesen van-e.)

Megtapasztalod a szeretői státusz hátrányait is, ennyi. Egy idő után az izgalom és vágy átfordul negatív érzelmekbe, hiányérzetbe, "nem értem"-ekbe. Nem is kell érteni, amikor eljön ez a negatív hullám, el kell engedni.

Szerintem ha egy szeretői viszony tovább tart, mint egy-két együttlét, abban egyértelműen van valamiféle érzelem, kötődés, akkor is, ha a felek tagadják. Mivel tilosban jártok, teljesen természetes reakció a húzd meg-ereszd meg, hiszen az érzelmei (legyen az bármilyen is) és a vágya húzza, de azért próbálná megtartani az ember az egészséges határt, így olykor behúzza a kéziféket. A jó az lenne, ha megmaradna a (penge)élen, de az a rosszhírem, hogy ez naggggyon naaaagyon keveseknek megy. A legtöbben hintáznak és hintáztatnak erőteljesen, ami kicsinálja az egészet.

2023. márc. 12. 23:52
 10/15 anonim ***** válasza:

"Fél esetleg a kötődéstől, vagy ennyire szarba sem vesz? Ez utóbbi tűnne logikusnak, de valahogy a megerzeseim azt mondjak, hogy nem teljesen erről van szó…"

Pereze hogy azt mondják a megérzéseid.

Mert akarsz tőle valamit.

Miért erőlködsz egy ilyennel?

Mi jó sülhet ebből ki?

Nem is vagy a párja, csak szerető, de láthatólag az sem megy nektek..

2023. márc. 13. 05:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!