Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen férfit fog választani...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen férfit fog választani magának egy olyan lány, aki zűrös családi háttérből jön?

Figyelt kérdés
Akinek olyan emlékei vannak, hogy 15 éves korában mikor hazament egy randiról, akkor a részeg apja nyitott ajtót, aki bűzlött az italtól. Azonnal egy pofont adott neki, hogy "hol voltál, te kis k**va?" Ezután levette a derékszíjját, és megverte vele. Mikor pedig az anyja után kiabált segítségért, az nem tudott neki segíteni, mert bedrogozva ült a konyhában, és azt sem tudta, hol van.
2023. febr. 18. 14:07
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Utolsó, de attól, ha ezt eléri, attól lehet, hogy becsülni fogja ezt az embert. De szeretni, szerelemmel nem. Ezzel szerintem nincs beljebb. Én legalábbis így érzem, hasonló köröket futok, mint a 39-es és nekem egyelőre eddig van meg. Le tudtam zárni egy bántalmazó kapcsolatot, más pedig azóta nem érdekel, megvagyok egyedül, de azt egy pillanatra se állítanám, hogy boldog vagyok. Ez biztos jele annak, hogy még nem dolgoztam át a sémáimat. És hasonlóan érzek, mint a 39-es, lehet, hogy x év múlva jobb lesz az önismeretem, tudok ezt meg amazt, de ettől még nem leszek boldog.
2023. febr. 18. 18:05
 42/51 anonim ***** válasza:

Segítsen Téged ez a vers, hogy utadra rátalálj!

"ELSŐ FEJEZET

Megyek az utcán. A járdán mély gödör.

Beleesem.

Elvesztem... Tehetetlen vagyok.

Nem az én hibám.

Egy örökkévalóság mire kimászom.

MÁSODIK FEJEZET

Megyek ugyanazon az utcán.

A járdán mély gödör.

Úgy teszek, mintha észre sem venném.

Megint beleesem.

Alig hiszem el, hogy újra itt vagyok.

De nem tehetek róla.

Még most is sokáig tart, mire kimászom.

HARMADIK FEJEZET

Megyek ugyanazon az utcán. A Járdán mély gödör.

Látom.

Beleesem... amolyan megszokás... pedig számítottam rá.

Tudom, hol vagyok.

Az én hibám.

Azonnal kimászom.

NEGYEDIK FEJEZET

Megyek ugyanazon az utcán.

A járdán mély gödör.

Megkerülöm.

ÖTÖDIK FEJEZET

Másik utcán megyek."

2023. febr. 18. 18:36
 43/51 anonim ***** válasza:
De szerintem a vers vége pont arról szó, hogy elkerülő leszek. Nem az asszertivitás a helyes út? Én nem akarok elkerülő lenni.
2023. febr. 18. 18:43
 44/51 anonim ***** válasza:

Köszönöm, 41-es, hogy leírtad helyettem is! 38-as és 39-es vagyok. És 40-es, neked is köszönöm a segítő szándékú, szeretetteljes gondolatokat!

Nem jutottam tovább annál, hogy jobb egyedül, mint egy bármilyen szempontból nem megfelelő kapcsolatban, és számomra az is ebbe a kategóriába tartozik, amivel minden rendben, leszámítva a vonzalom és szerelem hiányát. De itt megakadtam, és mintha nem lenne tovább. Látom és becsülöm az értékeiket az egészséges választásnak tekinthető férfiaknak. Ettől még egy porcikám sem kívánja őket, és ezt nagyon sajnálom. Közben meg tudnék veszni az egészségtelen választásokért, de persze tudom, amit tudni kell, úgyhogy nem megyek bele. És itt bezárult a kör, a jelek szerint ezzel a típusú sérüléssel, amiről szó van (rossz minta), nincs olyan opció, hogy egészséges ÉS vágyott, kívánt is. Vagy egyik, vagy másik. De ugye akkor már inkább egyedül...

2023. febr. 18. 18:50
 45/51 anonim ***** válasza:

"Ettől még egy porcikám sem kívánja őket, és ezt nagyon sajnálom. Közben meg tudnék veszni az egészségtelen választásokért, de persze tudom, amit tudni kell, úgyhogy nem megyek bele."

Nekem az jön le, amit írsz ebből, hogy ragaszkodsz ehhez az önkorlátozó hiedelemhez.

Nem tudod ezt a gondolatot elengedni. Bele teszed magad egy áldozat szerepbe, hogy

"a jelek szerint ezzel a típusú sérüléssel, amiről szó van (rossz minta), nincs olyan opció, hogy egészséges ÉS vágyott, kívánt is."

Nem minden gondolattal kellene azonosulni, hanem el kell tudni engedni.

A hullámvasútszerű kapcsolatokban érzed magad jól ezek szerint.

Olyan kapcsolatra törekedj, ami építő és gondoskodó. Annyi féle ember vagy. Nem csak olyan, mint apukád volt.

Mert ezzel, hogy az apukád viselkedése miatt egy életre bekorlátozod magad erre, ezzel kivel baszol ki? Magaddal csak.

2023. febr. 18. 19:52
 46/51 anonim ***** válasza:
*Annyi féle ember van.
2023. febr. 18. 19:53
 47/51 anonim ***** válasza:
45: "nincs olyan opció, hogy egészséges ÉS vágyott, kívánt is." És te azt írod, hogy ez önkorlátozó hiedelem. A pszichológusom valami hasonlót fogalmazott meg, hogy attól, mert volt már példa az életemben arra is, hogy nagyon szerettem egy bántalmazót, és arra is, hogy egy biztonságos, értékes kapcsolatot én csak langyos érzelmekkel éltem meg és nem tudtam annyira becsülni azt a valakit, attól még nem biztos, hogy csak ez a kettő létezik. Ha jól értem, te is ezt mondod. Nem tudom, hogy lehetne innen elmozdulni, mert az én tapasztalásom, a világom valóban ebből a kétféléből épül föl, jó hogy ezt hiszem. Ezzel megvalósítom az önkorlátozó hiedelmet. Azt kellene elhitetnem magammal és aztán ezt a gyakorlatba is átültetni, ha jól értem a szavaidat, hogy dehogynem, mehet a kettő együtt is, élhetek én emésztő szerelemben egy olyan valakivel, aki izgalmas társ, meg is becsül, és ugyanolyan lángolóan szeret. Hogy tudom ezt megcsinálni?
2023. febr. 18. 19:58
 48/51 anonim ***** válasza:

"A pszichológusom valami hasonlót fogalmazott meg, hogy attól, mert volt már példa az életemben arra is, hogy nagyon szerettem egy bántalmazót, és arra is, hogy egy biztonságos, értékes kapcsolatot én csak langyos érzelmekkel éltem meg és nem tudtam annyira becsülni azt a valakit, attól még nem biztos, hogy csak ez a kettő létezik."

Én úgy látom ezt a dolgot személyszerint, hogy van egy hátizsákod, és ebben cipelsz egy bizonyos hiedelem mintát. Na most, ha ez nem lenne, akkor hogyan látnád a másik nemet?

Akkor nem ezen a szemüvegen keresztül, ugye? Rengeteg féle ember van. Találkoztál egy bántalmazó toxic emberrel, és bekapcsol az agyadba az értelmezés, hogy biztos a gyerekkorod miatt, apukád elérhetetlensége miatt stb.

Aztán találkozol egy másik emberrel, aki gondoskodó, ott van neked, elérhető. Itt is bekapcsol az értelmezés.

Az agyad úgy értelmezi, hogy itt ez a gondoskodó ember. De hát kit érdekel? Nekem apám szerinti minta kell, aki nem becsült meg. "Ehhez a mintához kell, hogy ragaszkodjak foggal körömmel, mert ha nem, akkor nem tudok áldozat lenni".

Így az agy megteremti a hozzá kapcsolódó történetet, miszerint a normális nem kell, csak az ismerős a vonzó, meg akkor is, ha megaláz, ha tojik rád. Stb

Ehhez a történethez ragaszkodsz. Bekorlátozod magad ezzel a hiedelemmel. Így, aki gondoskodó, elérhető, tenyerén hordozna pasit ezen a szemüvegen keresztül látod.

Ha elengednéd a "sztorit", akkor ehhez a pasihoz is tudnál vonzódni. Mert nem a történeteden keresztül érzékelnéd a valóságot, hanem el tudnád magad engedni a társaságában.

Felejtsd el a sztorid.

Eddig is mire mentél vele? Semmire. Láss történet nélkül.

2023. febr. 18. 20:34
 49/51 anonim ***** válasza:

"Ha elengednéd a "sztorit", akkor ehhez a pasihoz is tudnál vonzódni. Mert nem a történeteden keresztül érzékelnéd a valóságot, hanem el tudnád magad engedni a társaságában."

Mármint itt azokra gondolok összességében, akik gondoskodóak.

2023. febr. 18. 20:40
 50/51 anonim ***** válasza:
Ezt kérdezem, igen. "Hogy tudom ezt megcsinálni?"
2023. febr. 18. 21:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!