Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig normális őrizgetni az ex képeit?
A barátommal már több mint egy éve együtt vagyunk. A napokban csinált egy fotó albumot a képeiből, amik össze-vissza voltak dobozokban. Többnyire a családjáról(szülők, testvérek, unokatesók) vannak régi képek egészen a gyerekkorától mostanáig.
Egy nagyobb eseményen ott volt vele az exe is, akivel 6-7 évig voltak együtt és erről az eseményről pár képen rajta van. Egy csoportképen, arra még azt mondom hogy oké, közös képek nincsenek, de több olyan is van, ahol családtagokkal van kettesben rajta a csaj és ezeket nem tudom magamban hova rakni, hogy miért kellenek oda az albumba.
Megértem, ha vannak képek, amiket meg akar őrizni, mert emlékek, de nem tetszik, hogy belerakta az albumába. Nekem is vannak hasonló képeim, a gépemen elmentve egy eldugott mappába (nem azért eldugott, mert titkos, csak mert amolyan nem törlöm ki, de ne is legyen a szemem előtt státusza van)
Beszéltünk róla, mielőtt megmutatta az albumot, elmondta, hogy belerakta ezeket a képeket is, merthogy a múltjához tartoznak és akkor és ott jó volt. Meg is értem és nem vesztünk ezen össze, de azért zavar, hogy kettőt lapozok és utána ott vagyok én, aztán megint a csaj. (Tény, hogy pasi, az albumrendezés nem az ő asztala) Gyerekes vagyok?
Ha nem egyedül szerepel a képen vagy netán vele, akkor gyerekes vagy.
Különbség, hogy többen vannak - e vannak rajta...
Akármeddig.
Tudod, az emberhez hozzá tartozik a múltja. Éretlennek és gyerekesnek gondolom, amikor valaki úgy akar egy életszakaszon túllépni, hogy kidob, meg eléget mindent, amit akkor szerzett.
Nem mellesleg: te meg kettőt kattintasz a gépeden, és ott van az exed. Szóval azért...
“Meg is értem és nem vesztünk ezen össze, de azért zavar”
Nem nem sikerült megérteni.
“Gyerekes vagyok?”
Igen
Szerintem semeddig. Tudom hogy megy majd a lepontozás, de elmondom az én álláspontomat és az én helyzetemet.
A jelenlegi párom az első olyan hosszú kapcsolatom, ami jó is. Nem toxikus, hanem boldog. Fiatalon belefutottam toxikus kapcsolatokba, mert nem volt semmi ön és emberismeretem, meg önbecsülésem sem. Aztán később csak rövid pár hónapos kapcsolataim voltak, időben kitettem őket vagy ők engem. Na az ilyenekkel miért tartsak meg képeket? Rossz emlékek. Ha már emlék, ez szokott érv lenni, hogy jaj hát nekem ez emlék. És közös képek nélkül nem emlékszel semmire? Komolyan képek kellenek ahhoz, hogy ne felejtsd el az exedet? "Olyan, mintha kitörölném a múltat" tessék?! Ha kitörölsz pár képet, azzal meg nem történtté teszel egy régi kapcsolatot? Hol vannak ilyen varázslók? Igazán törölhetnék az én exeimet is :D
Na meg amúgy nehezebb is tovább lépni, ha mindig nosztalgiázol. Ha meg van új párod, akit ez zavar, akkor egy kérdésem maradt: te nem a jelenlegi pároddal szeretnél leélni egy életet, nem őt szereted, nem fontosabb neked, mint az exed? Akkor meg miért olyan nagy ügy leszedni Facebookról vagy törölni telóról? Fontosabb az exed emléke, mint az, akivel jelenleg vagy? Mondjuk akkor tényleg jöjjetek össze újra és vele meg szakíts.
Engem b.aszogattak már emiatt többen, hogy miért törlöm meg miért dobom ki az exes képeket hát ezek emlékek... Na de milyen emlékek? Ha meg szerelmes vagyok a jelenlegi páromba, akkor nem akarok régi képeket nézegetni és sírni az exem után, de sajnos én emlékszem kép nélkül is a legtöbb dologra...
Emberek, köszönöm a válaszokat, de nem kell mindjárt rossz indulatúnak lenni és ne forgassátok ki légyszi a szavaimat😅
Szerintem azért, mert van bennem egy alap féltékenység - ami legyünk őszinték, mindenkiben benne van - nem feltétlen vagyok egy toxikus parazita és ennyiből nem tudjátok az egész kapcsolatomat kielemezni, amire nincs is szükség, csak a képek őrizgetése volt a kérdésem, és de, akkor is ezt a szót fogom használni, mert szimplán ez a szó járásom.
#4, szerintem nem ugyan az, hogy el van mentve a gépen, neki is vannak még képei elmentve, közös nyaralás stb, nem is ezekről szólt a kérdésem, hanem a családi albumról
#5, de, a barátom lapoztatta velem át, hogy nézzem meg a képeit. És a napokban mindig előkerült, amikor jött valaki hozzánk, hogy nézzék meg ők is a képeket
Igazából inkább nem is az “őrizgetés” zavar, hanem az, hogy hogyan. Mert amit írtam, hogy neki is vannak a gépén képei, nem zavarnak, mert nincsenek az orrom előtt, de egy családi albumba, amit mindenkinek mutogat, nem tetszik hogy benne van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!