Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pasik, miért jó poénból ennyire flörtölni, ha otthon vár a család?
Egyik új kollégámmal még csak párszor dolgoztam, jófej, alapvetően mindketten szeretünk nagyon viccesek lenni.
Elkezdett jàtékosan flörtölni, plusz minden lehetséges megszólalásba belecsempész valami kétértelmű utalást. A gut feeling azt mondja, hogy ez részéről nem komoly, csak játék. Legalábbis teljesen ezt érzem. Plusz ha meg is érintett, az nem nagyon direkt helyen volt, csak max a karomat, vállamat.
De amúgy miért csinálja ezt az, aki alapvetően elégedett az életével, van egy szép felesége, családja? :D mármint én az a fajta vagyok, aki szerint a flört nem tiltólistás, és építő jellegű tud lenni, de azért ez már az a szint, aminek én a feleségeként nem igazán örülnék, és legyintenék egyet.
ezt nevezzük szexizmusnak!
amikor egy ffi átlép egy határt, szexuális célzatú megjegyzéseket tesz, aminek az égvilágon semmi köze a kollegiális kapcsolathoz.
nincs olyan, hogy "játékosan flörtölni", a flört az flört, a határsértés az határsértés.
itt az az eset áll fenn, amikor a szexista viselkedést álhumorral próbálja palástolni.
az jó, hogy felismerted, h. ez nem okés, és semmiképp nem szabad ezt úgy felfognod, h. ez csak poén, pláne nem szabad azt érezned, h. az egód ettől nő, mert bejössz neki.
amit tehetsz:
1. tartod a 3 lépés távolságot, átgondolod a saját viselkedésedet is, hogy adtad-e alá a lovat, volt-e olyan verbális vagy nonverbális jelzésed felé, amit ő másképp érthetett.
2. ha tovább folytatja, megkéred álljon le, megmondod neki világosan, hogy "ez nem helyénvaló viselkedés! mit szólna a feleséged, ha tudná?"
3. ha nem áll le, jelzed a hr-nek, a felettesednek.
"én az a fajta vagyok, aki szerint a flört nem tiltólistás, és építő jellegű tud lenni"
ezt a tézisedet jó lenne alaposan újragondolnod!
mi szükség van flörtre egy munkahelyen?
miért bonyolódsz bele ilyesmibe, ha párod van, vagy ha tudod, a másiknak párja van?
ugyan milyen nagyon építő jellege van? ettől nagyobb lesz az önbizalmad? ez kell ahhoz neked, hogy jobban érezd magad a bőrödben? ez esetben súlyos önértékelési zavaraid vannak!
Énvelem biztos nem flörtölgetne ilyen szinten egy kolléga sem. Tartom a 3 lépés távolságot. Lehet hülyéskedni nyilván, de nem szeretnék se kétértelmű utalásokat, se hogy a karomat, vállamat, bármimet megérintse. Nem vagyunk barátok, pláne partnerek.
Ha te partner vagy ebben, akkor meg ne csodálkozz. Meg kell húzni a határokat.
Jaj, hát nem értitek.
A kérdezőnek tetszik a pasas és rá mászna.
Érdeklődik, hogy vajon mi lehet az oka a flortnek és az erinteseknek, mert biztos akar benne lenni, hogy megr@kná-e a nős kolléga, ugye drága kérdező? ^^
Annyira reméltem, hogy a Pasik! felszólítás után nem frusztrált nők fognak válaszolni, hanem férfiak, akik helyzetükből adódóan jobban meg tudják ezt válaszolni :) Az első kettő még ilyennek tűnik, köszi.
Lehet, hogy van benne kis szexizmus, de talán a leírásom alapján durvábbnak tűnik, mint valójában. Nem alpári stílusban mennek ezek a poénok, és azért ettől függetlenül mindketten tiszteljük a másikat.
"flört az flört, a határsértés az határsértés."
"mi szükség van flörtre egy munkahelyen?"
Hú. Hát ez nagyon szélsőséges látásmód. Nyilván a munkakörnyezet sem mindegy, olyan helyen dolgozom, ami alapvetően elég megterhelő, stresszes, most nem fogom leírni, hogy pontosan hol. Mindenesetre az a tapasztalatom, hogy a flört nagyon jó stresszoldó tud lenni, és igen, az a tapasztalatom, hogy jót tesz az egónak, mindkét fél esetében. Rohadtul nem egyenlő a megcsalással, és szerintem inkább annak van gond az önbizalmával, aki már attól féltékeny, ha a párja adott szituációban bókol egy nőnek, vagy kifejezetten kedvesen bánik valakivel stb. Volt már olyan, hogy a párommal kacérkodott egy-egy nő, úgy, hogy ott álltam mellette, és ahelyett, hogy bármelyikünk befeszült volna ezen vagy problémázott volna, kedvesen, mosolyogva dobta vissza a labdát. Nem olyan stílusban, hogy engem megalázzon, ugyanakkor a kislánnyal sem bunkózott.
Abszolút azon a véleményen vagyok, hogy a egy kis flört, bókolás, tök jót tud tenni annak is, aki adja, és annak is, akik kapja. Ha utána kicsit több önbizalommal mész tovább, jobban érzed magad, akkor miért probléma ez?
Egyszerűen ilyen vagyok, ilyen is voltam, és nem, soha nem hülyítettem senkit, soha nem másztam rá ezzel senkire, soha nem vittem túlzásba, és sosem csábítgattam foglalt férfiakat. Viszont abszolút az a véleményem, hogy oldja a feszültséget, lazábban viselkednek a környezetemben.
Aki szerint a flört egy kapcsolatban élő ember számára tűzzel irtandó, és nem hiszi el az érveimet, az olvasson egy kis pszichológiát a témával kapcsolatban.
Most sem érzem egyébként, hogy bármi direkt felé haladna ez a dolog, csak ez a fajta flörtölés már túl megy azon a határon, amit írtam. Nyilván egy ponton túl én be is húzom a féket, és nem adom alá a lovat, hogy ne sérüljön ebben senki.
KÖszönöm mindenkinek, aki nem a kérdésemre válaszolt, kifejezetten azoknak, akik pedig de :) Ha esetleg van még olyan férfi, aki rendes választ adna, az még érdekelne :)
szóval egy olcsó csaj vagy, akinek szar az önbizalma, és ilyen mellékvágányon próbálod ezt pótolni.
hát, sajnállak, ha ez neked így belefér.
itt akkor sokkal inkább az a helyzet, h. adod a faxi alá a lovat, és nagyon is benne vagy a játékban.
az semmit nem jelent, ha nem alpári, sőt még pusztítóbb, ha szofisztikált stílusban megy a szexista művelet. mert attól úgy érzed, az még belefér, hiszen nem is annyira durva, holott dehogynem.
még egyszer: a melóhely arra van, h. pénzt keress és dolgozz, ha az érzelmi tankod kiürült és az önbizalmad padlón van, azt nem a munkahelyen és nem egy kolléga v. főnök által kell orvosolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!