Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Velem van a probléma, ha 27...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Velem van a probléma, ha 27 évesen még nem érzem magam késznek a gyerekvállalásra?

Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok. Tavaly mentem férjhez. Abban egyetértünk, hogy mindketten szeretnénk majd gyereket, viszont én még úgy érzem nem szívesen vállalnék. A férjem szerencsére nem erőltet semmit, sőt ő is várna vele még néhány évet. Sok a félelmem ezzel kapcsolatban. Nagyon aktív életet élünk: sportolunk, túrázni járunk. Baráti társasággal is gyakran kimozdulunk. A karrierem nemrég indult be, még szeretném kihasználni a lehetőséget a fejlődésre. Utazni is szeretünk. Úgy érzem nem állok arra készen, hogy mindezt most eldobjam és az életminőségünk jelentősen csökkenjen. 27 évesen ez mekkora probléma? Félek tőle, hogy pár év múlva is hasonlóan fogom magam érezni. Vágyom egy gyerekre, de úgy érzem előtte még sok dolgot szeretnék megvalósítani és átélni. Vagy ha ennyi idősen is így gondolom, akkor velem van a baj?

2022. szept. 17. 08:44
1 2
 11/20 Musztafa Kebab ***** válasza:
28%
4-es: Nem tévedtél, értelmes dolgot írtam, nincs is semmi, ami ne lenne igaz a kommentemből. Egyébkémt én lájkoltam a te kommented, mármint a 7-est, mert releváns és logikus dolgokat írtál benne, csak én távlatosabban gondolkodok, mint te, és zavar az ország sötét jövője. És nem szégyellem, hogy szeretnék egy olyan országban élni, ahol nem kell attól rettegni, hogy mikor találnak be a cigányok, akikkel ígyis rengeteg baj van, hát még ha ők kerülnek majd többségbe.
2022. szept. 17. 09:20
 12/20 anonim ***** válasza:
70%

Ott van az hogy veszélyeztetetTEBB , nagyOBB az esélye. Nem azt mondtam hogy ez így van és akkor már csak beteg gyermeket szülhetsz.

2022. szept. 17. 09:41
 13/20 anonim ***** válasza:
70%

Köszönöm a like-ot. Én értem azt is,hogy te mit szeretnél írni,de rengeteg magyarral is probléma van , és némelyik nem különb mint a cigányok...

2022. szept. 17. 09:42
 14/20 anonim ***** válasza:
68%

#9: Az érvelésed egy logikai hibán alapszik. Abból, hogy van, akinek sikerült a Mount Everest meghódítása és élve visszajött, még nem veszélytelen, mindenkinek ajánlható vállalkozás az ilyesmi. Szó sincs urbánus legendáról. A szülészeti-nőgyógyászati statisztikai tények fehéren-feketén igazolják, hogy idősebb korban szülni nagyobb kockázattal jár:

- A terhességi diabétesz esélye 30 éves kor alatt 14%, 30-35 között 18%, 35 fölött 26%.

- Minden teherbeesés után a spontán vetélés esélye 30 évesen 18%, 35 évesen 22%, 40 évesen 38%, 45 évesen 70%.

- 35 évesen minden 1000-edik szülés halvaszülés, 40 évesen már minden 500-adik.

- A koraszülés esélye 40 alatt 10%, 40 fölött 15%.

- A Down-szindrómás gyerek megfogantatásának az esélye 25 évesen 1 az 1250-hez, 35 évesen 1 a 400-hoz, 40 évesen 1 a 100-hoz, 45 évesen 1 a 30-hoz. A csecsemő összes genetikai rendellenességét együtt véve az esély 25 évesen 1 az 1000-hez, 35 évesen 1 a 200-hoz, 40 évesen 1 a 65-höz, 45 évesen 1 a 20-hoz.

Egyszóval lehet a sötétben fütyülni, hogy ne féljünk, de később szülni egyértelműen nagyobb kockázattal jár. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy idősebb nők ne szüljenek, csupán azt, hogy ezeknek a megnövekedett kockázatoknak a tudatában vállalkozzon mindenki későbbi szülésre. S természetesen az esetleg genetikailag károsodott gyermek felnevelését is vállalni kell.

2022. szept. 17. 10:46
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Inkább 30 felett szüljön érzelmileg, mentálisan, fizikailag (rendszeres sport, egészséges étkezés, vitaminok,stb.), anyagilag felkészülve rá és vállalva az eü-i kockázatokat, mintsem fiatalabban, úgy, hogy nem áll rá készen érzelmileg, anyagilag, mentálisan sem ő, sem a párja, csupán a társadalmi elvárásoknak igyekezve megfelelni.
2022. szept. 17. 10:54
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nincs veled gond! Miért lenne? Mer a társadalmi nyomás miatt nem akarsz 20on evesen szülni?

Te életed, a párod is megérti! Ez a lényeg, 35 évesen is bőven jó.

Írom ezt úgy, h van gyerekem, 23 évesen szültem és mindent szinte megvalósítottam mellette. Vannak barátok, túrázni, utazunk...de van segítségem is és ez nagy előny!

N 30

2022. szept. 17. 11:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy nem. Idővel előjön az az érzés, ami ehhez kell, Nyugi.
2022. szept. 17. 11:04
 18/20 anonim ***** válasza:
33%

#14 te a KSH statisztikákat is elhiszed, igaz? Mert akkor van egy rossz hírem a számodra. Kis naiv😀

Engem nem érdekelnek a statisztikák, amíg a saját szememmel mást látok.

2022. szept. 17. 11:09
 19/20 anonim ***** válasza:
70%

Köszönöm az alátámasztást! Persze ne ez miatt ne vállaljunk gyereket,ha később jön az ideje tedd meg...de attól még a tények azok tények!

2022. szept. 17. 11:14
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem igen veled van, ha ennyire erdekel a karriered akkor el kene gondolkozni fontos e neked egyaltalan a hazassag
2022. szept. 17. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!