Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Velem van a probléma, ha 27 évesen még nem érzem magam késznek a gyerekvállalásra?
Ott van az hogy veszélyeztetetTEBB , nagyOBB az esélye. Nem azt mondtam hogy ez így van és akkor már csak beteg gyermeket szülhetsz.
Köszönöm a like-ot. Én értem azt is,hogy te mit szeretnél írni,de rengeteg magyarral is probléma van , és némelyik nem különb mint a cigányok...
#9: Az érvelésed egy logikai hibán alapszik. Abból, hogy van, akinek sikerült a Mount Everest meghódítása és élve visszajött, még nem veszélytelen, mindenkinek ajánlható vállalkozás az ilyesmi. Szó sincs urbánus legendáról. A szülészeti-nőgyógyászati statisztikai tények fehéren-feketén igazolják, hogy idősebb korban szülni nagyobb kockázattal jár:
- A terhességi diabétesz esélye 30 éves kor alatt 14%, 30-35 között 18%, 35 fölött 26%.
- Minden teherbeesés után a spontán vetélés esélye 30 évesen 18%, 35 évesen 22%, 40 évesen 38%, 45 évesen 70%.
- 35 évesen minden 1000-edik szülés halvaszülés, 40 évesen már minden 500-adik.
- A koraszülés esélye 40 alatt 10%, 40 fölött 15%.
- A Down-szindrómás gyerek megfogantatásának az esélye 25 évesen 1 az 1250-hez, 35 évesen 1 a 400-hoz, 40 évesen 1 a 100-hoz, 45 évesen 1 a 30-hoz. A csecsemő összes genetikai rendellenességét együtt véve az esély 25 évesen 1 az 1000-hez, 35 évesen 1 a 200-hoz, 40 évesen 1 a 65-höz, 45 évesen 1 a 20-hoz.
Egyszóval lehet a sötétben fütyülni, hogy ne féljünk, de később szülni egyértelműen nagyobb kockázattal jár. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy idősebb nők ne szüljenek, csupán azt, hogy ezeknek a megnövekedett kockázatoknak a tudatában vállalkozzon mindenki későbbi szülésre. S természetesen az esetleg genetikailag károsodott gyermek felnevelését is vállalni kell.
Nincs veled gond! Miért lenne? Mer a társadalmi nyomás miatt nem akarsz 20on evesen szülni?
Te életed, a párod is megérti! Ez a lényeg, 35 évesen is bőven jó.
Írom ezt úgy, h van gyerekem, 23 évesen szültem és mindent szinte megvalósítottam mellette. Vannak barátok, túrázni, utazunk...de van segítségem is és ez nagy előny!
N 30
#14 te a KSH statisztikákat is elhiszed, igaz? Mert akkor van egy rossz hírem a számodra. Kis naiv😀
Engem nem érdekelnek a statisztikák, amíg a saját szememmel mást látok.
Köszönöm az alátámasztást! Persze ne ez miatt ne vállaljunk gyereket,ha később jön az ideje tedd meg...de attól még a tények azok tények!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!