Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szedjük össze. Mik az alap elvárások egy párkapcsolat terén, és mi az, amire már azt lehet mondani, hogy ez magasabb igénynek számít? Vannak-e határok?
Azt szögezzük le, hogy szerintem mindenki azt vár el, amit csak éppen szeretne, senkinek semmi köze hozzá, ha akarja, akkor élete végéig is várhatja a tökéletes férfit/nőt, lelke rajta, ő dolga.
DE
Alapvetően úgy vélem, hogy az számít alapelvárásnak, amit a szóban forgó személy is nyújtani tud. Tehát ha én egy fiatal, dögös, sokdiplomás, gazdag nő vagyok, akkor teljesen normális, hogy hasonló kvalitásokkal rendelkező pasira várok. Ha viszont egy átlagos külsejű, kicsit elhízott, csóringer árufeltöltő vagyok, akkor nagyon is elszállt igénynek számít, ha egy nagyon gazdag és nagyon szexi férfira várok.
Szóval szerintem minden attól függ, hogy KI várja el azokat a bizonyos dolgokat.
És ismétlem: Mindenkinek joga van a saját elvárásaihoz.
3-as
De, elvarhatod, csak nem kell meglepődni, ha nem lesz ilyen tarsad :D azt vársz el, amit akarsz, csak nem biztos, hogy partner is lesz hozza
Félreértettétek!
Akkor jogosan nem elvárható!?
Szerintem nem kellene azzal foglalkozni, hogy mit pampog az, aki nem felel meg az elvárásoknak. Mert azok szokták csak verni a nyálukat, hogy a másik túl sokat vár. Mondjuk normális ember ráhagyja a másikra azt is, ha nem felel meg az elvárásainak, ha egyszer a saját elvárásainak meg tud felelni, mert az alapvető értékrendbeli különbséget is feltételez.
Tegye mindenki a szívére a kezét és vallja be magának, hogy mik azok a dolgok, amik nélkül/amikkel együtt nem lennének boldogok egy kapcsolatban vagy nem tudnák azt megélni az illető mellett, amit számukra jelent párban élni. Ez az a határ, amit alapnak hívunk. Hogy más szerint ez sok, az teljes mértékben le van szarva, normális ember akkor lép kapcsolatba, ha az megéri neki, nem azért, hogy ne legyen szingli.
Én pl nem érezném jól magam egy olyan emberrel, akivel egymás előtt nem vagyunk nyitott könyv jóformán. Nem akarok olyannal lenni, aki szerint neki van egy magánélete, amihez nekem semmi közöm. És rohadtul leszarom, hogy ez kinek túl magas elvárás, azért nem leszek kapcsolatban senkivel, hogy szarabbul érezzem magam, mint egyedül.
Az alap elvárásoknak azt tekintem társadalmilag (!), amit mindenki odabök, szóval a közhelyek. Legyen vicces, legyenek céljai és hasonlók. Ezek olyan nesze semmi, fogd meg jól szövegek.
Ezen felül még alap elvárások általában férfiak részéről, hogy a nő legyen az ágyban bevállalós, nők részéről meg, hogy férfi legyen magasabb.
Ami viszont alapnak tűnhet, de magasabb, azok is sokszor elhangzanak, de furán. Pl. a legbutább ember is simán betolja, hogy a másik legyen intelligens, aztán a gyakorlatban a legutolsó szempont lesz, ha a másik elég jól néz ki.
3
Én egy szóval sem mondtam, hogy mi jogos és mi nem az, sőt ki is emeltem, hogy az ember akármit is elvárhat. Végülis mindenki a maga életéért felelős, mindenki maga tudja, hogy mire vágyik és mivel éri be.
Csak azt mondom, hogy az elvárások és a nyújtani tudott értékek közti reláció határozza meg, hogy az elvárásokat "alacsony", "átlagos" vagy "magas" jelzővel illetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!