Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik az elvárások?
Szerintem ilyen formában nem volt még megfogalmazva kérdés az oldalon viszont általánosságban is érdekel a dolog. Kérlek úgy válaszoljatok ahogy le van írva a kérdés.
Milyen elvárásaid vannak a másik felé? Minek örülnél? (Lehet fizikum, haj, hobbi, szerszámméret, temperamentum... akármi.)
A kérdést kérlek ne olvasd tovább amíg erre nem válaszoltál.
Ha megvan akkor azt mondd meg, hogy szerinted a másik fél mire vágyna/vágyik.
Végezetül pedig egy Kort és nemet írjatok.
Köszönöm !
1:
Jó a kérdés. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy általánosságban mi az amit szerintetek elvárnak az olyan emberek akikkel szóba álltok vagy állnátok.
2:
Kinézet alapján excellezhetnék, csak mivel a kérdés nem csak és kizárólag kinézetre irányult úgy eléggé nagy baromság lenne kizárólag kinézetre szűkíteni. Vagy ez rossz megközelítés?
Kuksőre legyen annyira férfias, mint amilyen nőies én vagyok. Ezt azért nem nehéz felmérni: rendszeresen sportolok és látszik is rajtam - sportoljon ő is. Nem vagyok szigorú diétán, de azért figyelek az étkezéseimre, nem dohányzok, ritkán iszom - nekem sem kellene sem dohányos, sem alkoholista, sem olyan, aki nem vigyáz az egészségére. Ápolom magam, figyelek arra, hogy illatos legyek, egészséges legyen a bőröm, a fogaim, a hajam, tiszták a kezeim - én sem viselem el, hogy valaki nem mos rendszeresen hajat vagy lusta elmenni a fodrászhoz, ahogy a kikopott szakállat és egyéb undormányokat sem. Átlagos női magasság vagyok - elég az átlagos férfi magasság nekem.
Belsőre is olyat várok, mint én: aki elég energiát tesz az életébe, van kitartása és öruralma. Sosem voltam hűtlen, nem is tolerálom. Nagyon sok energiát tettem a tanulmányaimba - nem jönnék össze műveletlen, alulképzett emberekkel. Szellemi munkakörben dolgozom, kiszámítható munkaidőben - zavarna, ha a párom 3 műszakban dolgozna, esetleg hétvégén, esetleg hulla fáradtan esne haza és semmit sem lehetne vele kezdeni. Szeretek eljárkálni, szórakozni - nem akarok otthonülő introvertáltat. A külön vagyonban és a munkamegosztásban hiszek - ami közös, azért közösen felelünk, de nem mosunk össze kényszeresen minden szart csak azért, mert együtt élünk, főleg nem papír nélkül. Nem akarok gyereket - olyan való nekem, aki nem győzköd ilyennel. A minőségi szex híve vagyok - ha nem kapom meg, amit akarok, lehet imádkozni a heti 5-ért, de fölösleges. Alapvetően határozott vagyok, de nem szeretek domináns lenni - a párom is legyen tökös. Szeretem a nerd cuccokat - nem veszem zokon, ha a párom is.
Szóval tulajdonképpen azt várom, amit én is nyújtani tudok és azt viselem el, amiről tudom, hogy nekem is hátrányos tulajdonságom. Kisebb különbségek lehetnek, a nagyobbakkal nem akarok harcolni, sem megérteni őket, fölösleges.
Hát jó, akkor megpróbálok válaszolni.
Amiket én elvárok:
Külső:
1. Ne legyen igénytelen. Szóval legyenek nagyjából rendben a fogai, ha valami nem oké, menjen vele orvoshoz, mosson rendszeresen hajat, hordjon igényes ruhákat (nem kell drága legyen, lehet turis is, de ne a kinyúlt, kopott együtteses pólói jelentsék a ruhatárát), ha van arcszőrzete, azt ápolja, stb.
2. Ne legyen elhízott. Belefér túlsúly, rajtam is van, de ne folyjon szét a másik, ne akadályozza a mozgásban, a mindennapi tevékenységekben, írja a 10-15 kilométeres túrákat, stb.
3. Tetszen a mosolya. A férfiaknak nagyon kis százalékának nem tetszik a mosolya, ezért ezen nem lehetetlen átcsúszni.
Belsőre:
1. Tudjon és akarjon kommunikálni mind az érzéseiről, mind a terveiről, mind a problémáiról velem kapcsolatban is(!).
2. Legyen gazdag az érzelmi világa, és legyen empatikus.
3. Legyen intelligens, művelt, tudjon olvasni a sorok között, és kritikával kezelje, amit olvas, hall.
4. Legyen hasonló a világnézetünk, értékrendünk, a női-férfi szerepekről alkotott képünk (megsúgom, én nem hiszek benne).
5. Inkább introvertált legyen, vagy max. enyhén extrovertált, de semmiképpen sem egy nagy partiarc.
6. Kezeljen valódi társként, lehessen rá számítani a bajban.
7. Legyenek tervei, biztos állása, szakmája, hobbija, amit szeret csinálni.
8. Ne legyen szexközpontú. Ne legyen aszexuális sem, de ne a szex körül forogjon az élete, meg ne így akarja felém kimutatni, hogy szeret, meg ne zsaroljon vele.
9. Ne igyon (alkalmanként belefér egy sör, egy feles, egy pohár bor, de ne legyen rendszeres, és sose menjen részegségig), ne drogozzon, ne dohányozzon.
10. Hosszútávon közös pénzügyekben gondolkodjon. Nem hiszek ebben az enyém-tied dologban.
11. Akarjon házasságot, de gyereket nem.
12. Tudjon megnevettetni.
13. A komoly dolgokhoz álljon hozzá úgy, mint egy komoly felnőtt ember, de a szíve mélyén maradjon kicsit gyerek.
Azt gondolom, hogy azok, akikre ez igaz, valami ehhez nagyon hasonlót keresnek, és ezt én is tudom nyújtani. Meg a párom is. Bizonyos dolgok nem ugyanolyan arányban vannak meg bennünk, de pont ezért is tudjuk egymást jól kiegészíteni.
Köszönöm mindenkinek.
Elég jó írások lettek. Nekem talán az jön le, hogy mindenki kicsit azt gondolja, hogy a másiknak a saját értékei és elvárásai a fontosak.
Ez lehet azért mert tényleg így van, ilyen embereket tartja vonzónak vagy egyéb okból. (Esetleg ideákat írtatok)
Mindenesetre érdekes.
4-es"Alapvetően határozott vagyok"
Hát írásképed alapján megmondanám hogy baromi határozott vagy:D
Elég nagy tökkel kell, hogy rendelkezzen a párod:)
8-astól annyit igazából még kérdeznék, hogy a házasság miért fontos? Ezt sosem értettem mivel csak egy darab papír az egész.
Nagyon szépen köszönöm aki időt szánt a kérdésre: 4-es, 8-as és 6-os válaszoló. (Különösen az első kettőnek a hosszabb kifejtésért)
8-as vagyok.
A házasságnak van egy megmagyarázhatatlan érzelmi része. Egy kifejezése annak, hogy összetartozunk. Lehet ezzel egyetérteni meg nem egyetérteni, lehet ez valakinek fontos vagy érdektelen, nekem fontos és kész.
A másik része viszont az, hogy nemcsak egy papír, hanem polgárjogi szerződés, ami egy tisztázott jogi helyzetet hoz létre. Egyrészt egy pár csak így lehet közeli hozzátartozója egymásnak, amúgy csak simán hozzátartozó (bizonyos esetekben ez fontos lehet), mindenféle hercehurca nélkül így lehet örökölni egymástól, stb. Tisztázza a vagyoni helyzetet, bizonyos szempontból így mindkettőnket véd. Illetve egyszerűbbé tesz egy csomó mindent, mint egy ügyintézés, egy közös hitelfelvétel. De itt még a postán is be kell kamuznom, hogy a párom a férjem, hogy egy komolyabb levelet átvehessek helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!