Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehetne emojikkal megfogalmazni?
Küldj egy piros szívet és megmutatom hogy jelenik meg PC-n. Akár a céges Macbookomon is megmutathatom, hogy hogy fog megjelenni... Nem piros szívként, hanem üres téglalapként ;).
ha a unicode meghatároz piros szívet, akkor utf-8 karakterkódolással le lehet kódolni, ha nem, akkor nem
olyan, mintha összekevernéd ezt a kettőt, bár érthető, elég új cucc, biztos öreg vagy ehhez is, végül is csak 92-ban találták ki
Te vagy még junior szint alatt. UTF-8 az egy kódolás. Azt amit te látsz azt a browsered rendereli a font glyphek alapján, amit az UTF-8 kód mond neki. De az, hogy az adott glyph minek interpretál egy UTF-8 kódot, az a font kreátorán múlik. Nyilván red heart symbolt nem fog házikónak "rajzolni" (Bézier curves) senki, de megtehetnék. De ha ennyire bizonyítani akarod, hogy hülye vagy az IT-hoz, tessék:
15 vagyok, és ezt nekem így rendereli le, mert nincs glyph a fonthoz, amit használok. Minden oprendszeren más lesz. Valahol jó lesz, valahol nem, valahol meg üres téglalapok fognak megjelenni. Ezért kell odafigyelni egy mezei HTML <textarea> esetén mit írsz be (és mint mondtam page encoding + oprendszer encoding jól el is rondhatja). És pont ezért van, hogy pl. Facebook chat image-eket használ emoji-knak, hogy garantáltan jó legyen minden platformon.
igen, nem értek a számítógépekhez, csak engedd már el az utf-8-at, az nem tehet semmiről
utf-16 is lehetne, nem a kódolás a lényeg, hanem a unicode határoz-e meg piros szívet, és azt tartalmazza-e a betűtípusod, ahogy írod is amúgy
Mint hozzá nem értő informatikus te is megnézhetted volna, hogy gyakorikerdesek.hu utf-8-at használ, ott van a HTML kódban. Ezért arra hivatkoztam nem pedig pl. ISO-8859-2-re...
<meta charset="utf-8">
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!