Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám rávenni a barátom, hogy besegítsen a főzésbe?

Hááát, bocs, de szerintem sehogy nem fog főzni. Csak akkor lenne rá esély, ha nagyon akarna olyat enni. Akkor működne az, hogy ha te nem csinálsz, akkor nekiáll ő. Az én férjem így vonódott be a házimunkába, mert mikor úgy éreztem, nekem elég volt ennyi gürcölés, akkor a többit nyugodt szívvel otthagytam, neki meg igénye van a tisztaságra, nem tudta elviselni, és megcsinálta a többit. A kacatjait meg zsebkendőit bennehagytam mosáskor a szennyesbe dobott nadrág zsebében. Szóltam neki emiatt korábban, de megszokásból mindig elfelejtette (köszi, anyós, hogy minden szart megcsináltál helyette, nagyon jót tett neki...). Pár alkalom után kiürített zsebekkel tette a szennyesbe a ruháit. Jelzem, zokszó nélkül. Mert bár simán elnézte volna azt is, ha én csinálok meg mindent, azért tisztában van vele, hogy úgy fair, ha ő is kiveszi a részét. És mivel látta, hogy nem csinálok meg helyette mindent élvezettel mint az anyja, így felvette a tempót, simán vette, hogy eljött a felnőttség ideje. De főzni ő sem főzne, elélne kolbászon.
Akiben alapvetően nincs igény valami iránt (pl. főtt kaja), az nem fog megmozdulni érte. Ha a barátodnak a hátralevő életét egyedül kéne töltenie, akkor sem főzne, csak pirosbetűs ünnepeken enne főtt ételt, mikor kajáldába megy, vagy az anyjához. 🤷♀️
Inkább a más jellegű feladatokból hagyj rá többet, hogy egálban legyetek. Nem kell minden egyes munkát külön, dekára kettéosztani.

Ja, akkor kezdtem írni, mikor még nem voltak válaszok. Visszaszívok mindent, bolond vagy.
11-es

Tehát magad miatt főzöl, mert ő ellene hideg kaján is, és az a kérdés, hogy miért nem főz?
Egyébként szeretetből is főzhetsz.
Vagy pl. hétvégén együtt pár napra előre készíthettek kajákat..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!