Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha jársz valakivel, szed állítása szerint fogamzásgátlót, de ez nem igaz, akkor jogosan kell majd fizetnie gyerektartást az átejtett apukának?
Félreértés ne essék, csak elméleti, bárminemű egyezése a valósággal a képzelet műve. Csak felmerült bennem, mint kérdés.
Ellenben régen is tudtommal voltak férfifogó praktikák, ha pl a szerető teherbe ejtette, akkor keresett egy palimadarat, akivel elhitette, hogy tőle terhes, meg hasonlók.
A kérdés arra irányul, hogy a jog ezt hogy kezeli a valóságban?
Mert ugye manapság ha egy nő azt mondja, hogy szexuálisan zaklatták, bármilyen híres, elismert személy, vizsgálat és érdemi nyomozás nélkül, 1 személy állítása alapján derékba törik a karrierje. Hasonlóan, mint most a terhelt háborús fél nemzetiségét képező művészek.
Akkor ne nyavalyogj. Egy férfi jelenleg vagy gumit húz, vagy kiveszi időben.
Nagyjából ennyi lehetősége van. Az előanyag meg esetfüggő.
Nem a férfiak tehetnek róla, hogy a nőknél hatékony a védekezés, mivel náluk a legkönnyebb abban a néhány termékeny napban megelőzni szerintem. Tudod a férfiaknál minden nap termékeny.
Nem kell önfeláldozót játszani, a nőknek ugyan úgy, ha nem jobban kell a szex.
Egyéni, hogy kinek mennyire kell a szex. De nem válaszoltál, hogy mi neked a feminizmus. Az a része tetszik, hogy nem kell elvenni, akit meg akarsz dugni? Akkor ne nyavalyogj.
A néhány termékeny naphoz állandóan szedni kell a szart. Nem csak az adott napon, azért remélem, ez nem új dolog.
A megszakítás pedig még mindig nem védekezés. Férfi részről a gumi, vaszektómia, vagy nem teszi szét a lábát.
"Ez egy közös megegyezés, de mi azt is megbeszéltük, hogy mi a terv, ha csődöt mond a tabletta bármilyen okból."
Ennek a válaszolónak: Én is úgy gondoltam, hogy abortuszra fogok menni, ha tabletta mellett terhes leszek. Amint terhes lettem, meggondoltam magam.. először be sem mertem vallani, mert teljesen egyetértek az abortusszal, de éreztem, hogy növekszik bennem, és mást éreztem, és mást tartottam logikusnak, amire nem számítottam. Először húztam a 11. hétig és éreztem, hogy nem akarom, nem tudom rávenni magam, hogy kivegyék belőlem a már fejlődő gyerekem. Utána az örökbeadás is felmerült bennem, nem tudtam megtenni érzelmileg, hogy a fejlődése ellen tegyek. Fene se gondolta volna, hogy így fogok érezni, amíg nem kerültem ilyen helyzetbe! SŐT, kifejezetten megvetettem az egész abortuszellenes dolgot(most is), hisz csak pár sejt, de amikor bennem volt, amikor velem történt, nem csak pár sejt volt, növekedett bennem.
Totál hülyeség megígérni valamit, amikor még nem voltál olyan helyzetben, nem tudod, hogy fogsz reagálni, mit fogsz gondolni, mit fogsz érezni, mert nem látsz a jövőbe, új helyzet, logikátlan az egész és beképzeltség azt hinni, hogy "te ismered magad annyira, hogy elvetetnéd"! Ilyen ígéretet tenni nem véletlen törvénytelen, nem ígérhetsz ilyesmit, hogy akkor is megteszed, ha szenvedni fogsz/fogtok egy ígéret kedvéért. Fejlődsz, tapasztalsz, okosabb leszel, dönthetsz máshogy, nem kell kényszerből döntened, pláne nem más élet kifejlődésének lehetőségéről.
Férfiak sem tudják, hogy fognak reagálni, nem csak nők. Ha most odaállítanának egy bungee jumping ugrópalánkhoz, valami irdatlan magas hegyhez, nem tudná senki megmondani, hogy leugrik e vagy sem, amíg ott nem lesz a helyzetben.
Vagy beijed az egész terhességesditől az ember, aki korábban vágyott rá, vagy aki nem akart, felébred benne a vágy. Nem lehet megmondani, amíg meg nem történik. Többek között ezért van ennyi válás, az elején mindenki komolyan gondolja a sírig tartó hűséget, betegségben meg szegénységben, de az emberek nagyrésze elválik, és nagyon jól teszik! Aki meg nem, az sem azért, mert még mindig úgy gondolja, kibúvót keres, szeretőt tart, vagy retteg, hogy megverik, mit szólnának hozzá mások, stb..
Ilyen ez a helyzet is, ezért nem lehet senkin számon kérni, hogy mit ígért teherbeesés előtt, és ezért kell MINDKÉT félnek MINDIG védekeznie(megszakítás nem védekezés, amikor én lettem terhes, tablettát szedtem(bár le volt járva) és a srác nem ment el, mert túl ittas volt hozzá, mégis itt a gyerekünk, mellettem tanul, egyszer voltunk csak együtt..), hogy utána ne érezze úgy, hogy átverték és ő "áldozat", mint a kérdésben.
Akár azt ígérték megtartják a gyerekét, akár azt, hogy nem, mindenki szívhat, bármit vár is, mert ilyet NEM LEHET elvárni! Ezért kell gondoskodnia mindenkinek a saját sejtjeinek védelméről.
Nem kérdező, nem "veled együtt védekezik" a másik! Amikor te kihúzod, akkor sem együtt védekeztek(főleg mivel az nem védekezés), mert ezt a felelősséget NEM LEHET MEGOSZTANI, ÁTVÁLLALNI. Mint a vezetést sem, ti nem együtt vezettek és nem mondhatod, hogy ő azt mondta figyeli azt az oldalt. MINDIG a vezető felel, bármit is beszélt meg a másikkal, mindig azé a felelősség, aki használja az adott dolgot. Nem a másiké és nem közös! Azért ilyen a törvény is, és ez a logikus, az védekezik, aki használ valamit, és ja, szerintem is szívás a gumi, de minden más lehetőségnél sokkal jobb. Ha a másiknál kapcsol be az apaság-érzés, amire korábban nem számított, én meg elvetetem a gyerekét, mert nálam meg semmi nem változott, ő is szenvedne.
Ez nem feminizmus, nem csak nőkre van kiélezve, de mivel mi döntünk az abortuszról egyedül, így nyilván a nőket érinti jobban a dolog. Ha ti döntenétek csak róla, akkor a ti vállatokat nyomná a nagyobb felelősség, titeket érintene jobban.
Egyébként igen, a mi foggátló módszereink is napi szintű "kezelést" igényelnek a nap több órájában hat ránk a valami, amíg nektek arra a 10 percre kell felhúzni a gumit, amíg a "reszelés" van. Teljesen igazságtalan, a pesszárium az egyetlen, ami hasonló a tiétekhez, annak nem kell mindig fent lennie, de belülre sokkal nehezebb valamit helyesen felhelyezni, mint kívülre, amit látunk! Illetve szex közben meg nem mondja senki, mikor esett le az emberről a méhszájsapka, nálatok meg látni, érezni, tapintani. A mi méhszájunk szinte érzéketlen, a ti péniszetek meg.. na hát tudod te.
És az, hogy miért van nektek csak egy lehetőségetek védekezni, nekünk meg 10x annyi, az viszont már pont olyan téma, amiért a feminizmus létrejött, ahogy a bérkülönbségek, és egyéb bánásmódok miatt, pedig egyébként nekem bejön a "női szerep" és kicsit sem vagyok feminista, de tökre megértem őket, sok dolog nagyobb szívás a nőknek, többek közt a védekezés is, de másban meg a férfiak szívnak. Ők csak a saját védekezésüknél dönthetnek a gyerekük létezéséről például, és csak egyféle védekezésük van. Ha használ gumit nem akar gyereket, ha nem használ gumit, akar gyereket.. Amúgy nekünk sem olyan jó gumival, sőt, totál kikezdi az embert az extra surlódás, a nőknek még a férfiak védekezése is rosszat okoz, nem csak a sajátunk:D
Van vazektómia is a pasiknak…
Amúgy a rézgyöngy a legkevésbé jó hormonmentes spiràl, rengeteg hölgynek elmozdul, kilökni a szervezete. Akkor inkább egy hagyományos… de ezt a nő dönti el, lehet, hogy ő hormonos megoldást keres pl a görcsök miatt stb. Te meg védekezz mellette óvszerrel és akkor tényleg alacsony a %. Mindenki ahogy tud..
" tablettát szedtem(bár le volt járva)" -Mert ez védekezés? Ennél még a megszakítás is jobb, de ha tudtad volna mikor vannak termékeny napjaid, nem csúszott volna be gyerek. Meg amúgy is, ki fekszik le egy részeg emberrel, mikor semminek nincs tudatában az illető?
"Akár azt ígérték megtartják a gyerekét, akár azt, hogy nem, mindenki szívhat, bármit vár is, mert ilyet NEM LEHET elvárni! "
-Akármennyire is sulykolod, ez nem így van, bár nagyon kényelmes lehet úgy hazudni mint a politikusok, leígérni a csillagos eget is, aztán a felelősség alól kibújni ha már nem kényelmes.
"Teljesen igazságtalan," Miért is? Az lenne igazságos, ha a férfi elmenne dolgozni, a nő otthon tévézne, meg posztolgatná a férfi elnyomásról a gondolatait, aztán a férfit a kutya mellett tartaná otthon?
Senki nem mondta hogy fogamzásgátlót használj, tudnád figyelni a testedet is védekezés gyanánt, csak így egyszerűbb neked, nehogy már te legyél az áldozat, a férfiak meg a rosszak emiatt.
"És az, hogy miért van nektek csak egy lehetőségetek védekezni, nekünk meg 10x annyi, az viszont már pont olyan téma, amiért a feminizmus létrejött, "
- A puskával verébre miatt is lehetne, mivel a biológi szerint, nem az egyenjogúság szerint a férfi mindig termékeny, a nő meg havi pár napot, ami valljuk be célszerűtlen lenne megfordítva legyen. Gondolom, hogy egy férfit terméketlenné tegyenek gógyszerrel, ahhoz a ti adagotokénak a sokszorosa kellene, ami mindenképp tönkretenne egy férfit.
A mostani fog-gátlási módszerek mellett a tabletta szedése nektek a legkönnyebb, de nem az egyetlen, ti tudtok kombinálni módszereket, fokozva a hatékonyságot, a férfiak sajnálatodra nem tudják, nekik mindig van hímivarsejtjük.
A bérkülönbségeket meg gondold végig, menj el nehéz 'férfi' munkát végezni, és majd ha ugyan azt a teljesítményt nyújtod, jár az ugyan akkora bér, egyébként egyéni munkaszerződéseknél mindenkinek annyi, amennyit kiharcol, nem kötelező egy munkát sem elvállalni ha nem elég a fizetés a teljesítményedhez, erről ennyit. Én nálam még volt is, hogy ki se fizettek, a N@V elhajtott, hogy nem tud mit kezdeni, még be sem voltam jelentve szerintük.
A baj ott kezdődik, mikor valami szélsőség teret nyer, pl feminizmus
Vörösterror, fehérterror...
Mindenkiért ki kell állni, nem csak a nőkért, nem csak a férfiakért, a gyerekekért, a magzatokért és a szegényekért is. Szerintem. Ha a kedves olvasót is elvetették volna, biztos lenne lehetősége sajnálni, vagy kiállni a jogaiért...
A rézgyöngyről ezt nem tudtam, jó tudni.
Én ha tehetném hőmérőznék, megismerném a saját testem, így más előnyökkel is járna, pl a vérzés nem ütne át a nadrágon meglepetésként, vagy hasonlók, de valljuk be erre a legtöbben lusták.
Imádom, mikor egy férfi okoskodik arról, hogy ő mit csinálja, ha nő lenne:D
Tudod nem minden nőnek van ám tökéletesen pontos, kiszámítható ciklusa. Könnyen megy a szöveg, hogy "ismerd meg a tested", de azért megnézem mit szólsz hozzá, ha a nőd lerúg magáról, hogy ma éppen termékeny periódusban van, verd ki magadnak.
A férfi fogamzásgátlás pedig tökéletesen működne, csak a férfiak cseszik elfohgadni, mert ha az ő libidójuk csökken, az ugye borzasztóan elfogadhatatlan mellékhatás, ha meg a nőé, akkor csak megy a hiszti meg az új nő keresése.
Egy normális ember vissza tudja fogni magát, ha kell és még új nőt sem keres ezért.
Lehet neked más jellegű tapasztalataid vannak, akkor rossz lóra tettél de ez így van.
Jogilag nyilván kell fizetnie, mivel a gyerektartás a GYEREKNEK jár, aki nem tehet róla, hogy a szülei hülyék voltak védekezni. Erkölcsileg el lehet ítélni a hazug nőt, de a gyerek erről nem tehet, neki jár az a pénz, akkor is ha az anyja hazug, az apja meg buta.
Egy férfi úgy tud védekezni, hogy gumit húz a farkára. Kb ennyi.
Én szedtem gyógyszert évekig, nagyon fasza volt, nem volt vele a világon semmi baj, csak épp a végén már nem kellett a szex. Semmilyen szinten, nem kívántam, nyűg volt. Mondtam is a férjemnek, hogy ezért a havi pár alkalomért amit kikönyörög, tök felesleges fizetni a tabit, használjunk óvszert. Na, azóta minden nap kívánom, szexelünk mint a nyulak, ő volt a legboldogabb, hogy ha óvszerben is, de van szex. És a libidócsökkenés (esetemben lenullázás) egy baromi gyakori mellékhatás, így ajánlgassátok mindenkinek azt a szart.
Én a hőmérőzésre meg a megszakítasra nem merném rábízni magam. Jelenleg mérem, mert már gyereket akarunk, de mint védekezés, azért necces. Lehet csinálni persze, biztos az esetek nagy részében be is jön, de ha néha meg nem, akkor utána nem kell sírni a gyt miatt.
Hidd el, nagyon sokat olvastam miután leálltam a tabiról, hogy mit lehetne még használni. És ami megbízható, az vagy a hormon, vagy a gumi. Innentől nem kell nagy feministának lenni, hogy az ember belássa, hogy a pasinak marad a gumi, bármilyen hormon ugyanis csak a nő döntése lehet. Bár már lassan elkészülnek az első hormonális fogamzásgátlók a férfiaknak is, kíváncsi leszek mennyien szedik majd.
Ja, meg ott van még az elköttetés, az is elég megbízható.
“Gondolom, hogy egy férfit terméketlenné tegyenek gógyszerrel, ahhoz a ti adagotokénak a sokszorosa kellene, ami mindenképp tönkretenne egy férfit.”
Ez sem igaz. Ha annyira otthon vagy a témában tudhatnád, hogy a férfi fogamzásgátlók mellékhatásainak száma, komolysága ~1/3-a volt a nőihez képest, csak nem dobják piacra, mert a legtöbb férfi nem vállalná be.
A FAM módszer sem 100%-os, hiába figyeled magad, ha előbb kezdesz ovulálni, akkor bukott az egész, vagy beveszel egy esemény utánit, de az se 100% akkor már. A hímivarsejt 7 napig is életképes lehet a méhben. Nyilván kombinálva megszakítással már jobb az eredmény, esetleg spermiciddel és méhszájsapkával.
A vérzés nem ütne át a nadrágon mondatod meg elég nagy parasztság..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!