Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kutya tartóként együtt lennél olyannal aki allergiás a kutyákra, fél tőlük vagy nem szereti ha kutya van a házban?
Nyugaton élek es itt teljesen normalis hogy az emberek a házban tartják a kutyát és családtagként bánnak vele.
A feleségem azok kevesek közé tartozik aki ugyan szereti a kutyákat de nem tartana bent a házban kutyát.
Viszont az észrevételeim szerint szinte a legtöbb családban van kutya, 1-2 kivétel ha valaki túl idős és magát is alig tudja ellátni, sokat utazik, allergiás a szőrre. Én sem tartanék kutyát, ugyhogy szerencse hogy a feleségemmel ezen nincs vita.
Ha te olyan emberrel ismerkednél aki nem szereti ha kutya van a házban, vagy fél tőlük, allergiás vagy pl a kutyád nem tud megbarátkozni vele akkor hogyan kezelnéd a helyzetet?

Én ilyen emberrel nem jönnék össze. Nem kell nekem, hogy majd mindig húzza a száját meg nyavalyogjon, hogy jaj a kutya felment a kanapéra stb. Nekem amúgy hipoallergén kutyám van, nem hullik a szőre sem, szóval az allergia nem lenne kizáró ok, de nekem red flag, ha valaki nem szereti a kutyákat. Ismerkedtem már olyannal, aki rendmániára hivatkozva nem akart benti kutyát. Nos én is rendmániás vagyok, egy kutyának semmi köze ahhoz, hogy rendet tart-e otthon valaki. Mintha azt mondta volna, hogy akinek benti kutyája van, az koszban él. Nálam mindig tisztaság van, rend, jó illat, nincs kutyaszag, kutyaszőr meg ilyenek. Ez egy hülye kifogás.
25N

És mi van akkor ha fél a kutyáktol?
Ismerek olyanokat akik régi rossz élmények miatt félnek a kutyáktol.
Én nagyon sokáig féltem a kutyáktol, most már csak akkor ha látom hogy nagyon ugatós de könnyen fel lehet ismerni hogy melyik kutya barátságos és melyik nem. Általában a kistestű kutyák agresszivak az idegenekkel szemben.

Semmiképpen. Ha két ember között ekkora elvi különbségek vannak, abból soha nem lesz egy békés kapcsolat, ott valamelyiknek meg kell alkudnia, és olyan dologba belemennie/olyan életvitelt folytatnia, amit nem akar. Vagy a kutyásnak kell kutya nélkül élnie, vagy a kutyamentesnek elviselnie egy kutyát.
Csak olyan párt választanék akivel ezekben a fontosabb dolgokban egyezünk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!