Két kutyát tartok együtt és csak felváltva tudom őket kivinni sétálni viszont az idősebbik ameg elviszem sír,illetve ha haza jövök úgy örül mintha egy éve látott volna és a kicsit egyáltalán nem engedné oda. E miatt változhat bármi az idősebb kutyán?
Ha en tudok ket bullt egyutt setaltatni,te is tudsz. Az egyik nekunk is fegyelmezetlenebb. Tanul a masiktol. Nalatok is a fegyelmezett a nehezebb.
Meghosszabbithato lporaz a titka: egy porazt fogsz es ketfele agazik.
1 póráz,2 kutya.Rájuk kell szólni,nevelni kell őket.Másképp mindig kettőt kell külön sétáltatni.Kétlem,hogy 10+ évig így akarod folytatni.
Szerintem neked megérné felkeresni egy házhoz járó kiképzőt, aki megtanítana lekezelni az idősebb kutya féltékenykedését és megmutatná, hogy lehet a két kutyát együtt sétáltatni.
Az idősebbnek nem szabad addig figyelmet adni, amíg le nem nyugszik, ha pedig felpörgött és kitúrja a másikat, újra meg kell vonni a figyelmedet tőle. Sokszor a negatív figyelem (rászólás, büntetés), is elég motiváció, hogy folytassa az adott cselekvést egy kutya.
Mindhárom kutyámat együtt sétáltatom és a menhelyen is, ha ketten vannak egy kennelben, egyszerre viszem a kettőt. A többi önkéntes is így csinálja, pedig senki sem tréner, azok a kutyák meg sose voltak nevelve. Így sokkal többet tudnak mozogni a kutyák, szerintem neked is menne.
Szerintem, ha megszokja nem lesz baj.
Nalunk is az van, hogy most kulon kell setalunk. A magan oktatonk tanacsara. Sajnos a 2 eves kutyam nem igazan tud laza porazon setalni es bar eddig is magan oktatokhoz jartam. De nem javult a dolog. Bar a mostani oktatonk nagyon szuper, sokkal jobb,ra vilagitott a hibakra. Viszont mondta csak ugy orvosolhato a problema ha kulon vannak setaltatva. Lakasba lakunk. 3 seta van. Ebbol a keso esti amit kozos lehet szigoru keretek kozott. Reggeli es delutani kulon. Nem egyszeru, de megfogadtam az oktato tanacsat.
Nalunk a fiatal problemazik mikor elviszem az idosebbet :D
En nem foglalkozok vele. Majd hozza szokik.
Ja meg az lemaradt, hogy nalunk is addig van kulon seta, mig be nem rogzul a laza poraz :)
Szoval nalatok is ha mar a fiatal szepen setal akkor utana egyutt is mehet a seta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!