Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Le vagyok maradva?

25 évesen hogy van 20 exed, minden pasi az, aki rád mosolygott? Az meg szánalmas, hogy őket figyelgeted!
Ha versenyezni akarsz, akkor szabadíts meg magadtól a párod, és magadat is, mert ezek szerint ő nem fog elvenni soha. Ilyen értelemben le vagy maradva, egyébként nem, ők már elváltak lesznek, amikor te házasodsz majd.
Mint írtam fiújaim/pasijaim, akivel mondjuk randizgattam 2 hónapig, azt nem nevezném kapcsolatnak. Így jön ki a kb.20 ember.
Nem őket lesem, de akarva akaratlanul is elém kerülnek ezek az infók a közösségi hálón.

Inkább azon kéne agyalnod, hogy mi az oka, hogy a többség a második, harmadik kapcsolatában már meg tud állapodni, te meg huszadjára is csak pár hetes randizásig jutsz. Ha szeretnél házasságot és gyereket, akkor ideje lenne változtatni.
Azt írod, hogy az exeid a mással házasodtak. Tehát azt kizárhatjuk, hogy a pasikkal van gond, mert ők ezek szerint akarnak házasodni, és más nővel működik.
Te nem kabala csaj vagy, hanem a negatív tapasztalat, aki megtanítja őket megbecsülni a rendes lányokat, és segít szelektálni, hogy mire nincs szükség és mi fontos.
Nézd, itt tudsz alul lepontozni. ↘️
Könnyebb, mint beismerni, hogy veled van gond.

Hát ha neked ilyen fontos az esküvő akkor szakíts.
De ha ezt leszámítva minden jó a kapcsolatban akkor magadra vess, ha majd senki nem fog elvenni és dobtál 1 jó kapcsolatot

Ha 25 évesen már 20 exed volt, akkor ezek nagyon rövid kapcsolatok lehettek. Pár hónap után miért kérnék meg a kezedet?
Ugyanez vonatkozik a mostanira is. Mennyi ideje vagytok együtt? Egy évnél rövidebb kapcsolatban túlzásnak tartanám, hogy elköteleződnek, de igazából 2-3 év után lenne ideális.

Ha mondjuk 15 éves korod óta vannak kapcsolataid, akkor ez azt jelenti, hogy átlag fél évente új emberrel ismerkedsz már 10 éve. Ez több szempontból is problémás. Egyrészt nem jut idő magaddal foglalkozni, mert mindig jön az új impulzus, az "újdonság varázsa", az idealizált kép az új emberről. A saját személyiséged fejlesztése a háttérbe szorul, mindig azon van a fókusz, hogy a kapcsolat hogy alakul, aztán jön a csalódás, és egy hamis következtetés, általában a másik nem felé, ami nem sajá magadra reflektál, így nem fejlődsz. Sőt. Nem tudom kikkel ismerkedsz, de ha mondjuk 10 év alatt 20 olyan ember is volt, akikkel hónapokig "járogattál", akkor az megint azt mutatja, hogy nem tudod te mit szeretnél magadtól, a kapcsolattól.
Javaslom először azt tisztázd, hogy neked mik a céljaid és milyen kapcsolatot szeretnél. De itt nem a házasság, gyerek, ilyenekre gondolok, hanem hogy milyen alaptulajdonságok elégítenék ki a vágyaid és neked is miben kellene fejlődnöd. Őszinte nyílt kommunikáció, határozott de udvarias fellépés, tenni akarás, figyelmesség, életfelfogásban/világnézetben összeillőség, stb. Valami a közös célok is szóba kerülhet, én az első pár mondatban elmondom, ha ismerkedek, hogy én házasságot, gyereket, kertesházat szeretnék. Érződik, ha valakivel egy hullámhosszon vagy amúgy, akivel nem azzal meg nem ismerkedsz tovább. De ehhez megfelelő önismeret, és határozott célok kellenek, hogy mit vársz egy párkapcsolattól.
A kérdésedre konkrétan válaszolva, igen, le vagy maradva, de szerintem inkább érzelmileg, érettségileg.

A legtöbben egy kicsit félreértették a kérdésem. Persze, lehet, hogy én fogalmaztam rosszul. Nekem a pasijaim, fiújaim nem jelentenek komoly kapcsolatokat. Ezek akár 1-2-3 hónapos kis semmik is lehettek. Arra sem irányult a kérdésem, hogy ezek az emberek miért nem engem vettek feleségül.
Most kapaszkodj meg, a 20 fő 7 év alatt volt meg. Ez borzasztó. 4 éve boldog párkapcsolatban élek. Nem érzem úgy, hogy most azonnal legyen házasság és egy tucat gyerek, de nyílván szerepel az 5 éves terveim között. A kérdés arra irányult, hogy a mai 23-27 évesek között megugrott a házasság és gyerekvállalás. Egyébiránt érdekel, hogy ez minden generációban így történik? Vagy már érezzem elkésve magam, hisz minimum az első gyerekemmel kéne terhesnek lennem... Ez a társadalmi norma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!