Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem népszerűbb a látogat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem népszerűbb a látogatói partnerkapcsolat, ha sok szempontból kényelmesebb a hagyományosnál?

Figyelt kérdés
Nincs annyi kötöttség, hogy elviseld a másik ember idegesítő szokásait, nem kell résztvenni kötelező találkozókon a rokonokkal, az anyagi dolgok sincs veszekedés, mert ha közösen mentek valahova, akkor felezitek a költségeket. Nekem ez egy nagyon modern, praktikus életmódnak tűnik így, ami megfelel a fogyasztói kultúrában szocializálódott ember igényeinek.

#párkapcsolat #látogatói kapcsolat
2022. jan. 6. 13:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%

Ezt értjük, de a kérdésben továbbra sem ez van leírva szerintem. Ott kötöttség nélküli laza kapcsolatról van szó, nem pedig egymás gyerekének a támogatásáról, elköteleződésről.

2022. jan. 6. 15:17
 12/20 anonim ***** válasza:
22%

Elárulok egy titkot!

Amúgy sem kötelez senki semmire téged! :)

Ha akarod lesz párkapcsolatod (jó esetben), ha nem akarod akkor nem!

Ha akarod összeköltözöl a pároddal, ha nem akarod akkor nem!

Ha akarsz kötsz házasságot, ha nem akarsz akkor nem!

Ha látogatói kapcsolatban akarsz más gyerekével jógaórára menni akkor mész, ha nem akkor nem!

Csak mivel a társadalmi "normák" a párkapcsolatot és az összeköltözést "preferálják" évszázadok óta, ezért ez a "divat" manapság. A kérdező is azért méltatlankodik, mert gondolom nem talál magának olyan embert aki megfelel minden elvárásának (kívül, belül), és még bele is menne egy látogatói kapcsolatba!

2022. jan. 6. 15:26
 13/20 anonim ***** válasza:
62%

"Csak mivel a társadalmi "normák" a párkapcsolatot és az összeköltözést "preferálják" évszázadok óta, ezért ez a "divat" manapság."

Lehet, hogy épp ideje, hogy változzon. Ha már neve is van, akkor lehet, ez lesz a jövő.

2022. jan. 6. 15:29
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

Jelenleg így működik a világ! Ez van!

Amerikában már divat a mingliség, de itt Magyarországon még mindig a konzervatív felállásra (összeköltözés-házasság) nevelik a gyerekeket!

Még nem hallottam olyat, hogy a szülők már kicsi kortól minglinek neveljék a gyerekeket. :)

Persze a sok válás, mozaikcsaládok, egy szülős háztartások sem a hagyományokon alapulnak.

Azért pl. Kínában ahol egyre több ember zsúfolódik össze,( mert kénytelenek a hely hiánya miatt), nem hogy külön élnének hanem inkább együtt (egyre kevesebb a szabad lakás).

2022. jan. 6. 15:39
 15/20 anonim ***** válasza:

"Amerikában már divat a mingliség"

Fura, nemrég pont egy videót néztem hogy egy amerikai (usa) srác miket érzett a legfurcsábbnak európában (skandináviában), és mondta hogy őt teljesen megdöbbentette, hogy mennyien nem házasodnak, hanem "csak úgy" együtt vannak, odahaza ilyet még nem nagyon látott, ott teljesen alap hogy fiatalon házasság, összeköltözés.

2022. jan. 6. 15:44
 16/20 A kérdező kommentje:

Játszhatunk a szavakkal, de szerintem itt az a lényeg, hogy a hagyományos párkapcsolat hátrányait hogyan lehetne kiküszöbölni úgy hogy a pozitív részt megtartsuk.

Én amúgy még nem voltam házas, de a szüleim példája nem a legjobb és láttam apámat mennyire idegesíti, ha rokonokkal kell találkozni, inkább elmegy aznap horgászni, csak megússza.

A fogyasztói társadalom az önzésre neveli az embereket, hogy minél inkább valósítsd meg önmagad és rendezd be a saját kényelmes életed. Ha meg már alkalmazkodni kell és kötöttséget vállalni, az már áldozattal jár. Amúgy meg a házasságok jó része úgyis válással végződik, szóval a modern párkapcsolat olyan kell legyen ahol a hátsó ajtó mindig nyitva, hogy könnyen lehessen belőle kilépni. Ezért gondoltam, hogy a világ ebbe az irányba halad, a régi hagyományok más gazdasági környezetben alakultak ki, nagyobb egymásrautaltság mellett.

2022. jan. 6. 17:37
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

Ez a párkapcsolati forma, ha nevezhetjük így, szerintem akkor jöhet szóba, ha az ember feladja, vagy eleve képtelen normális kapcsolatban élni. Én családot szeretnék. Ez pedig alig több egy baráti kapcsolatnál. Nem is hiszem, hogy értelmezhető ebben a kapcsolatban a hűség, mint olyan. Hiszen nem is tartoztok össze.

Gyermeket szeretnék, apát annak a gyereknek, társat magamnak. Azt ez a forma nem adja meg. Aki szintén erre vágyik, annak ez kiesik. Viszont, ha lesz gyermekem, lehet látom majd értelmét. Ez lehetőséget ad arra, hogy legyen valaki, akit szinte bármikor elő kaphatsz a szekrényből, kielégít szexuálisan, lehet vele randizni, de ennyi. Nem szól bele, hogyan neveled a gyereked, nem szól bele a mindennapok ritmusába, de van.

A semminél több, egy normális kapcsolatnál, ahol tényleg egymás támaszai vagytok mérföldekkel kevesebb. Ezért írtam, hogy az választja, aki feladta, vagy eleve alkalmatlan volt rendes kapcsolatra.

A többség szerintem soha nem adja fel igazán. Emellett egy olyan embert, aki kapcsolatra vágyik, jellemzően nem elégíti ki ez teljesen. Így idővel kilép és hagyja az egészet, vagy továbbra is párt keres, de egyik esetben sem akar újra ilyet. Szerintem ezért nem terjedt el jobban.

2022. jan. 6. 20:47
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem cipelem a párom semmilyen rokon látogatásra, mert én is rühellek mindenkit, uh ez off :D

Felezni most is felezünk, vagy oda-vissza meghívjuk a másikat hát idegesítő szokása meg egy szimpla barátnak is van szóval tudni kell ezzel együtt élni 🤷🏻‍♀️

2022. jan. 7. 01:00
 19/20 anonim ***** válasza:

"az a lényeg, hogy a hagyományos párkapcsolat hátrányait hogyan lehetne kiküszöbölni úgy hogy a pozitív részt megtartsuk"

Majd ha tömeges igény lesz erre, akkor bizonyára így fog tenni a nagy többség. De miért kellene népszerűbbnek lennie valaminek, csak azért, mert te csalódtál a másik opcióban?

Én pl. nem akarom kiküszöbölni, számomra az együttélés alap egy párkapcsolatban. Vagy azzal együtt kell, vagy sehogyan. Nekem nem kellene egy ilyen "nyitva a hátsó ajtó" jellegű kaland.

2022. jan. 7. 09:41
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
1 csomó hülye van, aki nem csak szexbaba akar lenni.
2022. jan. 9. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!