Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem népszerűbb a látogatói partnerkapcsolat, ha sok szempontból kényelmesebb a hagyományosnál?
Szexkapcsolatra gondolsz? Elég népszerű, sokan élnek így.
Az ember viszont alapvetően társas lény, a nagy többség partnert keres, akivel családot alapíthat (most itt a gyerektelen hosszútávú együttélést is családnak számítom). Normális esetben ilyen kapcsolatban sincs veszekedés, idegesítés, anyagi gondok.
Az hogy te úgy érzed, hogy ez neked kényelmesebb, az nem azt jelenti hogy másoknak is ez megfelel. Ha megnézed az évszázados hagyományokat, azok párkapcsolaton, házasságon alapulnak nem a szexkapcsolatokon, amit te nagyon diszkréten látogatói partnerkapcsolatnak nevezel!
Ha két embernek hasonló a jövőképe, vonzódnak egymáshoz, összeillő a személyiségük akkor jó esetben nem idegesítik egymást, hanem pozitívan hatnak egymásra, "töltődni tudnak egymásból".
Ha te egy párkapcsolatban, házasságban csak a negatívumot látod, akkor vagy van már rossz tapasztalatod (pl. válás), vagy eddig nem a számodra megfelelő emberrel kerültél párkapcsolatba.
Ha te ezt a látogatói partnerkapcsolatot preferálod, akkor keress olyan embert aki ebben partnered tud lenni. Azon azonban nem kell csodálkozni, ha a nagy többség nem erre az életmódra akar berendezkedni, még akkor sem ha nem akarnak gyereket. Magyarországon nem ennek van "hagyománya", a szülők már kicsi kortól nem egy szexkapcsolatra nevelik a gyerekeiket.
Persze mindenkinek joga van eldönteni, hogy milyen életet szeretne élni.
LÓVÉ.
2 fő könnyebben fenntart egy lakást.
Nekem pl. azért nem felel meg ez, mert amire egy ilyen kapcsolat jó, arra nekem tökéletesen elég a kezem vagy vibrátor, plusz a barátaim. A vibrátort ráadásul ki sem elégítenem, csak és kizárólag az én élvezetemet szolgálja, és a barátok sem cseszegetnek, ha szerintük nem találkozom velük eleget, tuti nem féltékenykednek, stb.
Ezzel a látogatói kapcsolatosdival pont az veszik el, ami számomra egy párkapcsolat lényege: megosztani egymással az életünket: közösen kelni, közösen feküdni, közösen küzdeni célokért, ami magában foglalja a belefektetett munkát, az anyagiakat és a dolog lelki részét is, van kihez szólni, van egy igazán szoros kapcsolatom egy másik emberrel, akivel megoszthatok mindent. És ezerszer is megéri elviselni a párom apró, idegesítői szokásait meg az idegesítő rokonlátogatásokat, mint hazajönni az üres házba, és hiányolni őt.
1-es, ez baromira nem szexkapcsolat. (De amúgy sokan gondolják annak).
Munkatársnőméknél 15 éve működik. Ő elvált volt két pici gyerekkel, a pasi is elvált volt egy jóformán csecsemő kislánnyal (akit az exe nevelt). Nő is maradt a saját házában a két gyerekkel, a pasinak is van egy lakása a ugyanebben a városban, és 15 éve együtt vannak. Nincs megcsalás, hűtlenség, van viszont egymás segítése, jó szex, dolgok megbeszélése, közös programok, egymás melletti elköteleződés. (Gyerekeik azóta már tizen-huszon évesek, van, amelyik már nem is él a szülővel, de akkor is marad a látogató kapcsolat, mert teljesen jó nekik így.
Te szerintem másról beszélsz, a kérdés leírásában az áll, hogy "nincs kötöttség", én ezt nem úgy értelmezem hogy annyira meglenne a hűség és egymás segítése, elköteleződés....
(1. voltam)
Az hogy a munkatársnődnél ez működik az egy dolog, biztos vannak még így ebben az országban. De valljuk be őszintén, hogy a "normálisnak" nevezett párkapcsolatok nem így működnek. Sokaknak nem megy a hűség sem az ilyen felállásnál, azért hívják ezt szexkapcsolatnak inkább.
Ez a felállás inkább elvált, kisgyerekes esetleg kamaszgyerekes szülőknél szokott bejönni, akik nem akarnak mozaikcsaládot, nem akarják a gyerekeiket "összeengedni", hogy elkerüljék a konfliktusokat.
"Ez a felállás inkább elvált, kisgyerekes esetleg kamaszgyerekes szülőknél szokott bejönni, akik nem akarnak mozaikcsaládot, nem akarják a gyerekeiket "összeengedni", hogy elkerüljék a konfliktusokat."
7-es vagyok, én is erre gondolok leginkább. Amúgy így viszont szeretik egymás gyerekeit, sokszor volt programjuk gyerekekkel együtt is (mind a hárommal), vagy csak a nő két gyerekével, vagy csak a pasi gyerekével. De mégsem voltak bekényszerítve egy tető alá. Én is így csinálnám. De volt, hogy pl. munkatársnőm a pasi kislányával (akkor már 14 éves volt) ment el jógaórára. Volt, hogy a pasi a munkatársnőm lányának kifizette a vágyott külföldi utat diplomaajándékként. De: Semmi sem volt kötelező, és szerintem ez olyan jó lehet így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!